Keskiviikko 16.1.2019

Björn Wahlroosin maatilalle jättituet – ”Tukieuroista ei omistajalle riitä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.2.2009 07:25
  • Kuva: Sampo Image Archive
    Kuva
    Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos.

Ylen TV2:n Tuomio-ohjelman selvityksen mukaan finanssiyhtiö Sammon konsernijohtajan Björn Wahlroosin tilalleen saamat tuet ovat kasvaneet runsaasti vuosi vuodelta.

Salossa sijaitseva Joensuun kartano sai viime vuonna yhteensä yli 300 000 euroa kansallista ja Euroopan unionin maataloustukea. Wahlroos on omistanut kartanon vuodesta 2001.

Vielä seitsemän vuotta sitten Wahlroosin viljelijätuki jäi noin 130 000 euroon.

- Tuki tulee käytännössä kartanon tilille, mitä me käytämme. Todellakaan Walhroosille tukieuroista ei riitä jakamista vaan ihan kaikki menee tilan pyörittämiseen, eikä meinaa aina edes riittää, kommentoi kartanon tilanhoitaja Kari Ehrnrooth Yle Uutisille.

Tilalla työskentelee neljä henkeä pelkästään maatalouden parissa. Nyt kartanossa viljellään mallasohraa, leipävehnää, siemenviljaa ja öljykasveja.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Hesari on julkaissut saman uutisen tänään. Minusta US olisi osoittanut harkintaa, jos olisi jättänyt uutisen julkaisematta koskien Wahlroosin maataloustukia- ihan kuin siinä olisi jotain laitonta. Otsikkonne on liian tarkoitushakuinen, kun tietää, miten vaikeaa maan viljeleminen on.

Suomalaiset tulevat vielä kiittämään suomalaisia viljelijöitä niin kauan kun eivät sekaannut geenimanipuloituun tuotantoon. Tutkimukset ovat varoittavia geenimanipuloinnin seurauksista, vaikka GM yhtiöt haluavat, että asoista ei keskustella.

Paljon tärkeämpi aihe olisi, sallimmeko GM vai emme.

Vieras

Työväenpuolue Kokoomuksen äänestäjälle maatalouden tukiasiat koetaan henkilökohtaiseksi avustukseksi henkilölle mutta ei ymmärrätä miten maatilaa pyöritetään.

Tuki on tarkoitettu alentamaan kuluttajahintoja, koska maatilan ostopanokset maksavat enemmän kuin tuotantopanoksista saatavat tulot ja työ- ja konekustannukset.

Monesti kokoomuslainen työläinen ei ymmärrä edes oman työpaikkansa rahavirtojen kulkua, esimerkiksi sitä, että hänen julkisen sektorin työpaikastaan aiheutuu palkkansa lisäksi enemmän muita kuluja. Esimerkiksi rakennuksen vuokria ja esim. lämmitystä ettei akavalaisen expansiohakuinen pylly jäädy penkkiin millä istuu.

Holotna Pravda

Mikähän tämänkin uutisen tarkoitus oli? Oliko tarkoitus lietsoa kateutta, katkeruutta ja vihaa? Yritetäänkö luoda mielikuva siitä että tässä olisi tapahtunut joku vääryys? Pitäisikö vaatia lakia joka kieltää maataloustuet nimeltä mainiten Björn Wahlroosilta? Vai perutaanko tuet jonkun tulotason/omaisuuden arvon ylittäviltä henkilköiltä? Ja jos tällaista halutaan niin mikä se taso on? Vai lopetetaanko tukien maksaminen kokonaan? Kaikki pärjätköön omillaan?

Vieras

Mitä hänkin tekee työkseen ja mikä on sen tulos? Minulle ei tuo ole selvinnyt.
Maalla syntyneenä tiedä millaista maanviljely ja karjanhoito on. Myös sen mitä siitä syntyy ja mihin tuotteita tarvitaan.

Niilo Nokikolari

Mikähän muu ala voisi saada 300 000 euroa valtioilta tukiaisia neljän henkilön työllistämiseen. Maanviljelijäksi en aio mutta jos jos jotain löytyy samalla hyötysuhteella niin heti kiinnostaa