Torstai 19.10.2017

Rajua kritiikkiä Pekkariselta: ”Katainen ylitti valtuutensa!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.6.2012 18:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä pankkitukipäätös ei ole EVM-lain mukainen.
|

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) arvostelee Euromaiden huippukokoukseen osallistunutta pääministeri Jyrki Kataista (kok.) pankkien suoran pääomittamisen hyväksymisestä.

– Hallitus petti lupauksensa ja Katainen taisi ylittää valtuutensa! Pekkarinen kirjoittaa tiedotteessaan.

Pekkarisen mielestä ongelmapankkien suora tukeminen merkitsisi sitä, että kotivaltio ei olisi enää mitenkään vastuussa siitä tuesta, mitä muut euromaat sen pankeille antavat.

– Ratkaisua ei voi mitenkään hyväksyä, Pekkarinen toteaa.

Kataisella ei Pekkarisen mukaan ollut ratkaisuun eduskunnalta saatuja valtuuksia.

– Pääministerillä on vaikea tehtävä selvittää maanantaina, millä perusteella kielteinen kanta suoran pankkituen myöntäminen voi muuttua myönteiseksi! Pekkarinen kirjoittaa.

Pekkarisen mielestä on kyseenalaista, onko huippukokouksen pankkitukipäätös edes eduskunnan muutama päivä sitten hyväksymän pysyvän kriisirahastolain eli EVM-lain mukainen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo K

Lissabonin sopimuksen 125. artiklan mukaan Suomi ei ole vastuussa jäsenvaltioiden veloista, tai niiden muista taloudellisista sitoumuksista.
Ministerin vastuu ilmenee sekä poliittisena vastuuna että oikeudellisena vastuuna. Poliittinen vastuu ja valvonta toteutuvat eduskunnan ja hallituksen välisessä kanssakäymisessä mm. kansanedustajien esittämien kysymysten ja välikysymysten avulla sekä hallituksen esittämien tiedonantojen ja selontekojen kautta. Oikeudellisen vastuun perusteella ministerin virkatointen lainmukaisuus voidaan saattaa valtakunnanoikeudessa tutkittavaksi.