Maanantai 23.10.2017

Urpilainen oikoi Suomi-väitettä: “Ei pidä paikkaansa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.7.2012 16:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) joutui oikomaan puheistaan syntynyttä käsitystä.
|

Valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) esikunta joutui tänään perjantaina oikomaan Urpilaisen haastattelusta saatua käsitystä kansainväliselle lehdistölle.

– Suomi varoittaa voivansa erota eurosta velkojen yhteisvastuun vuoksi, brittilehti Telegraph kirjoittaa Urpilaisen Kauppalehdelle antaman haastattelun pohjalta.

Urpilaisen eritysavustaja Matti Hirvola kertoo välittäneensä kansainväliselle medialle viestin, jossa tämä kova tulkinta kiistettiin.

– Suomi on sitoutunut eurojäsenyyteen ja pitää euroa hyödyllisenä. Väitteet, että Suomi uhkaa lähteä eurosta eivät pidä paikkaansa. Suomi ei tue lisääntyvää yhteisvastuuta alueella, sanotaan Hirvolan lähettämässä viestissä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esa Paloniemi

Siis mitä se Jutta nyt sönköttää? Vastustetaan yhteisvastuita mutta jos ne kuitenkin otetaan käyttöön, Suomi pysyy eurossa loppuun asti. Siltä se kuulosti että Suomi nöyrtyy isojen poikien tahtoon. Tosin poliitikot ovat kuin naiset, eivät puhu suoraan asioista.

Juhani Putkinen

Viron päämediassa julkaisiin uutinen, jonka mukaan Urpilainen olisi sanonut, että jos Suomi joutuu maksamaan muiden velkoja niin Suomi mieluummin harkitsee eroa rahaliitosta:
http://www.e24.ee/899804/minister-teiste-vola-tasumise-asemel-soome-pige...

Lukiessani uutista ajattelin, että kuinka ollakaan Urpilainen on mielestäni oikeassa sanoessaan näin - tässä tilanteessa. Vielä eilen en olisi arvannut olevani tänään sitä mieltä.

Näyttää että olinkin hätäinen ajatuksessani.

Kalevi Onnela

Die Welt-lehden asiaa koskevan uutisen kommenteissa riemuitaan, että vakavasti otettava AAA maa Finnland on hallitustasolla rohkeasti astunut esiin kritisoimaan rahan lähettämistä ongelmamaille ja niiden pankeille. Suomea kannustetaan jatkamaan ja heidän mielestään Saksa voisi koventaa linjaansa. Kannatan.