Tiistai 26.9.2017

Suomalaiset kyllästyivät eurotukiin: "Hallituksella sama linja"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.7.2012 19:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Ylen teettämän tutkimuksen mukaan yli 35-vuotiaan suhtautuvat taloudellisten vastuiden kasvattamiseen kielteisemmin kuin sitä nuoremmat. Arkistokuva.
|

66 prosenttia suomalaisista ei halua Suomen Euroopan velkakriisiin liittyvien taloudellisten vastuiden kasvavan, Yle kertoo. 60 prosenttia suomalaisista puolestaan uskoo jonkin euromaan eroavan eurosta kahden vuoden kuluessa.

Luvut pohjautuvat Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn.

Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holmin mielestä Suomen hallituksen riskien pienentämiseen tähtäävä velkakriisipolitiikka saa kuitenkin kansan tuen.

-Hallitus on ottanut linjan, jonka mukaan se ei hyväksy kaikkea, mitä Etelä-Euroopan suunnalta vaaditaan. Tämä linja on synkronissa kansan linjan kanssa.

Ylen teettämän tutkimuksen tulokset kertovat siitä, että yleinen kriittisyys euroalueen taloudenhoitoon on maassamme kasvussa.

-Ihmiset eivät pidä yhteisvastuullisuuden lisääntymisestä, Holm sanoi Uudelle Suomelle.

Holmin mielestä suomalaisten muuttuneet asenteet ovat tulleet esiin, kun kriisi näyttää vain syvenevän. 

Pankkien veloista olivat vuosi sitten kerrotun mukaan ensisijaisesti vastuussa omistajat ja sen jälkeen niiden kotivaltiot.

-Vuosi sitten kerrottiin, että yhteisvastuullisuuteen turvaudutaan vasta äärimmäisessä hädässä ja siihen on nyt tultu.

 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Martikainen

"Ylen teettämän tutkimuksen tulokset kertovat siitä, että yleinen kriittisyys euroalueen taloudenhoitoon on maassamme selkeässä kasvussa". Pitäis olla ainakin kahden tutkimuksen tulokset jotta voitaisiin noin sanoa. Ma luulen että se kriittisyys on ollut tuota luokkaa jo pitkän aikaa mutta kun sitä ei ole aiemmin haluttu tutkia.

Mervi Luhtanen

YLE yrittää nyt vain näyttää mielipiteet pehmeämpinä kuin ne ovat. Kahvipöytäkeskusteluissa ja muissa epävirallisissa kokoontumisissa on yhä useammin aiheena korruptiomaiden velkojen maksaminen. Mielipiteet ovat paljon kireämpiä kuin mitä YLE esittää.

Mitä tulee esim. Kreikan tai tulevien Espanjan lainojen takuuksiin-vakuuksiin, niin milloin hallituksen linja on kiristynyt niin, että saisimme ns. täydet vakuudet? Urpilainen on luvannut täydet vakuudet. Missä on näyttö?

Eero Smit

"Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holmin mielestä Suomen hallituksen riskien pienentämiseen tähtäävä velkakriisipolitiikka saa kuitenkin kansan tuen."

Mistä taikahatusta Holm tuon tulkinnan vetää? Eihän tuota edes suoraan kysytty tutkimuksessa, mutta jos joku tulkinta pitää tehdä, niin oikeampi on se, että suomen kansa ei hyväksy hallituksen velkakriisipolitiikkaa eikä niitä toimia jota tähän asti on tehty. Niillä toimillahan on hallituksen mukaan selätetty kriisi jo monta kertaa, mutta samassa kusessa olleen, edelleen. Joka käänteessä Katainen, Urpilainen ja Stubb vuorotellen huuttaa, että tämä on vakava paikka, muuta eivät korkean palkkansa eteen osaakkaan tehdä, paitsi välillä sanovat, että seuraavat kaksi kuukautta ovat ratkaisevat...kunnes sitten kahden kuukauden päästä toistavat samaan litanian.

"-Hallitus on ottanut linjan, jonka mukaan se ei hyväksy kaikkea, mitä Etelä-Euroopan suunnalta vaaditaan. Tämä linja on synkronissa kansan linjan kanssa."

P*skat se missään synkronissa ole. Kansahan ei halua, että hyväksytään MITÄÄN, mitä etelä-euroopan suunnalta vaaditaan. Etelä-eurooppa ei ole siinä asemassa, että sillä on varaa vaatia mitään. Suomalaispoliitikkojen pitää lopettaa se kyyristely!

Mervi Luhtanen

Kirjoituksessasi on koko asian ydin. Hallitus ei ole mitenkään kiristänyt tukipolitiikkaansa ja kuten sanoit, kriisimaat eivät ole siinä asemassa, että he sanelevat ehdot.

Kävin äsken Jungnerin blogissa. Siellä oli mielenkiintoinen kommentti, joka sisälsi viimeisimmän tukisitoumustekstimme englanninkielisen version. Täytyy sanoa, että Kataisen ja Urpilaisen tiedonannoissa sopimuksen sisällöstä ei juuri löydy samoja asioita kuin englanninkielisestä versiosta. Toivottavasti virallinen suomenkielinen käännös on olemassa.

Kalevi Onnela

Eero Smitin kommentti tiivistää Holmin löysät. Hallitus on myynyt tukipakettejaan äänestäjilleen luvaten tiukkoja ehtoja ja niiden tiukkaa valvomista ja tiukkoja tuloksia. Kuten esimerkiksi: Paketin vastineeksi kohdemaa reivaa rakenteensa kuntoon. Jos ei, niin rangaistaan ja tuet poikki. Pahat markkinat saadaan selälleen, elintasoa uhkaava lama torjutaan, palomuurit nousevat paikalleen ja me tienataan. Todellisuudessa lupaukset on vesitetty heti seuraavina päivinä ja kohdemaa jatkaa kuin pellossa eloaan. Koska mitään korjauksia ei oikeasti tehdä, ei luottamus markkinoilla parane ja "vaaditaan" uutta tukipakettia. Ei ihme että kansa on pettynyt.

Miksi hallitus ei pistä piikkiä kiinni ja anna kriisimaiden korkojen hieman nousta, mikäli se nyt olisi Suomen tuesta kiinni? Vieläkin nimittäin ehtisi, vaikka aika suuria vahinkoja on jo tullut. Siksikö, että poliitikkoihin verkostoituneet suuret johtajat menettäisivät bonuksiaan, puolueiden rahamarkkinoilta saama tuki supistuisi ja oppositio riemuitsisi. Näinkö hallitus edelleen luovii tukea vaativien maiden välissä näennäisillä osatakuilla ja näyttelee äänestäjille niin kovaa, niin kovaa maan etujen puolustajaa. "Toimii synkronissa." Lainaan Smitiä: Suomalaispoliitikkojen pitää lopettaa se kyyristely!

Timo Nenonen

"Hallitus on ottanut linjan, jonka mukaan se ei hyväksy kaikkea, mitä Etelä-Euroopan suunnalta vaaditaan. Tämä linja on synkronissa kansan linjan kanssa"

Ei hallitus mitään tällaisia linjoja ole ottanut. Kyseessä on demareiden huijaus ja sumutus, jonka tarkoituksena on vaan peitellä puolueen vaalivalheet ennen eduskuntavaaleja. Urpolainen sössötti, quote, Ei centtiäkään lähde Suomesta ilman 100% vakuuksia. No, totuushan oli krekupaketistakin se, että vakuudet olivat sen verran umpisurkeat, etteivät iljenneet edes saattaa niitä julkisiksi. Eli huijausta kaikki tyynni.

Sekin, että linjaus olisi kansalaisten mielen mukainen, on totaalisesti väärä. Ihmiset haluavat ja ovat jo kolmatta vuotta halunneet, ettei Suomi olisi mukana yhdessäkään tukipaketissa. Normikansalaiset tajusivat jo ennen Soiniakin, että on järjetöntä viskellä rahoja rupupankkien pelastuksiin, koska eihän me niitä velkoja olla tehty. Olemme asiassa aivan ulkopuolisia, ja sellaisina meidän olisi pitänyt pysyäkin.

Vaaleissa läpi pääsi 136 edustajaa, jotka ennen vaaleja ilmoittivat olevansa tukipaketteja vastaan vaalikoneissa. Eli kansalaiset olettivat tukipakettien olevan historiaa, toisin kävi. Vain ja ainoastaan persut ovat suoraselkäisinä ja rehteinä pitäneet lupauksensa äänestäjilleen. Pari vassaria, Yrttiaho ja Mustajärvi erotettiin ryhmästään, koska hekin olivat selkärankaa omaavia, eivätkä voineet pettää äänestäjiään. Demarit, krisut ja muut vassarit sylkivät äänestäjiään silmille menemällä hallitukseen tekemään täysin päinvastaista politiikkaa, mitä äänestäjilleen lupasivat.

Tässä on se pointti, ihmisiä suoraan sanoen hatuttaa, koska "kansanedustajat" eivät edustaneetkaan kansaa, vaan puoluekuria, joka on tehnyt mahdolliseksi näin räikeän petoksen. Tämä ei unohdu enää tänä nettiaikana, vaan säilyy mielissä pitkään.
Siitä pitävät valistuneet nettikirjoittelijat huolen.

66% on siis siirtynyt persujen linjalle, mikä ei ole yllättävää, olihan heillä vaihtoehto jo ekasta krekupaketista alkaen: Noudatetaan 123 ja 125 artiklaa, eikä mennä lainkaan mukaan sopimuksien vastaisina. Nyt olisivat tuki-ja takausvastuumme NOLLA euroa, kun taasen Vanhanen/Kiviniemi/Katainen/Urpilainen liki maanpetoksellisen toiminnan seurauksena on hesarin keväisen laskelman mukaan jo 51,5 miljardia. Eikä taida tänä päivänä edes riittää ja kaikki tämä olisi ollut vältettävissä maan ainoan järkipuolueen, persujen, politiikalla.

Tämä on absaluuttinen fakta.

Veikko Vitikainen

Veikkaan että Suomen valtio on luokiteltu kahden-kolmen vuoden sisällä roskalainakuokkaan, jolleoin valtionlainojen korko on n. 7 % luokkaa. Silloin ei ikävä kyllä enää ole EU-ssa yhtään valtiota jolle voisimme esittää tarvitsemaamme apupakettia. Se tarkoitta Suomelle lopullista tuhoa,
koska samaan aikaan iskee takuuvastuut maksettavaksi näille etelän huijarimaille.
Syyllisistähän ei liene epäselvää. Kokoomus ja SDP.

Aki Terentjeff

Euroopassa meillä on varsinaiset talousnerot jotka pelastavat Espanjaa sadalla miljoonalla (100 000 000,00) todellinen tarve on (400 000 000,00)ja lainaa annetaan 3% KOROLLA ja 20% rahasta tulee Italaiasta joka on itse letkuissa ja lainaa rahat 7% KOROLLA. TODELLA NEROKASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eikö totta!
Kun Kreikka lähtee eurosta EKP kaatuu 444 000 000,00 alaskirjauksiin ja sen jälkeen on EDELLEEN koko ajan rahoitettava Espanja, Portugali, Italia ja Irlanti. Se on se suuri elefantti joka pian kävelee ulos kaapista.

Että näin, kyllähän tämä on jo niin hyvää niskalenkkiä Jyrkin ja Jutan mielestä että pitää antaa jo joku huippu virka jotta saadaan hieman enemmän KULUJA turhaan byrokraattiseen koneistoon euroopassa, ai niin mutta pärjättiinhän me ilmankin tuota koneistoa joskus...ööö. mjoo, asia kunnossa.

Tapio Rantanen

Kummallisen vähän on keskusteltu Euroopan Vakausmekanismin (EVM) hyväksymisestä, jonka hallituspuolueet ajoivat läpi eduskunnassa. Sen astuessa voimaan Suomi joutuu maksamaan aina pyydettäessä miten paljon tahansa tälle Luxemburgissa majailevalle yhtiölle, jolla työntekijöineen on täydellinen syytesuoja. EVM:n maksut ovat vieläpä ensisijaisia Suomen omaan budjettiin nähden. Miten tällainen voitiin hyväksyä ilman perustuslainsäätämisjärjestystä?

Kaarle Akkanen

Meidän omat ongelmat on revitty omasta selkänahasta. Sen me jotenkuten olemme sietäneet ja kestäneet? Mutta jos vaaditaan, että pitäisi vielä muiden valkopyykki hoitaa tahrattomaksi, niin se on liikaa! Heidän pesulansa voisivat hoitaa pyykkinsä itse, jos vain haluaisivat!!!