Torstai 19.10.2017

Edellisen kerran Suomessa vuonna 2007 – ja nytkään ei ihan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.7.2012 10:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin pörssiin listautui tänään uusi yritys.
|

Helsingin pörssin eli Nasdaq OMX Helsingin osakelistoilta löytyy tästä päivästä alkaen uusi osake. Kaupankäynti ruotsalaisen Sotkamo Silverin osakkeilla alkoi tänään.

Sotkamo Silver on Helsingin pörssissä uusi yhtiö, mutta sen osakkeilla on voinut käydä kauppaa jo aiemmin Tukholman New Growth Market –pörssissä. Helsingin-listautuminen on rinnakkainen Tukholmalle.

Yhtiö kuuluu Helsingissä markkina-arvoltaan pieniin eli niin kutsuttuihin small cap -yrityksiin. Sotkamo Silverillä on noin 13 miljoonaa osaketta ja 5 000 omistajaa.

Sotkamo Silverin keskeinen toiminta Suomessa on kehittää Taivaljärven hopeakaivosta.

Helsingin pörssi on kärsinyt viime vuosina yrityspulasta. Vuonna 2011 yksikään yhtiö ei listautunut Helsinkiin. Tänä vuonna Scanfil irtautui Sievi Capitalista ja listautui Helsinkiin.

Tätä ennen Tikkurila listautui Kemirasta vuonna 2010. Viimeisin täysin uusi osakeanti Helsingissä oli SRV:n listautuminen vuonna 2007.

Uusien pörssiyhtiöiden puute on huolestuttanut esimerkiksi Pörssisäätiön toimitusjohtajaa Sari Lounasmerta. Lounasmeri antoi keväällä haastattelun Uudelle Suomelle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: