Maanantai 23.10.2017

Eduskunnan Espanja-päätös huomioitiin ulkomailla: ”Kiivas väittely”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.7.2012 18:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Eduskunta äänesti Espanjan tukipaketista tänään. Arkistokuva.
|

Suomen eduskunnan päätös Espanjan tukipaketin hyväksymisestä huomioitiin myös ulkomaisissa medioissa.

-Suomen eduskunta hyväksyi tukipaketin kiivaan väittelyn jälkeen, France24 kirjoittaa.

Uusi Suomi kirjoitti aiemmin Euroopan valtiovarainministerien hyväksyneen Espanjan lainaohjelman puhelinkokouksessa eduskunnan tekemän päätöksen jälkeen.

France24:n mukaan Suomi on jo pitkään vetänyt tiukkaa linjaa euroalueen tukipakettien suhteen vaatien vakuuksia ensin Kreikalta ja nyt Espanjalta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

christinaholm

France 24:n nettisivuilla olevassa AFP:n tiedotteessa kerrotaan kylläkin vastustajista mutta kanavan pääuutislähetys ei maininnut mitään oppositiosta. Kuten ei myöskään TF1 eikä FR2. EU ja tukipaketit ovat asioita jota nykyään EI saa Ranskassa edes kyseinalaistaa ja tiedotusvälineet pitävät siitä hyvää huolta koska toimittajat haluavat pitää työpaikkansa...

christinaholm

Mario Draghi kertoo Le Monde'n haastattelussa (21.6.) mm.seuraavaa: "kesäkuun huippukokous oli menestys. Laitettiin alulle tiekartta unionin luomiseen neljällä alalla : rahoitus, verotus, talous ja politiikka. Ja konkreettiset työkalut : rahoitusalan unioni, pankkeja valvova elin, hätärahastoja jotka voivat pääomittaa pankkeja kunhan valvonta on toiminnassa. Ja myös kalenteri näiden toteuttamiseen." Draghi jatkaa : "euro ei missään nimessä ole vaarassa. Euroalueen hajoamista käsittelevät analyysit eivät ota huomioon sitä poliittista pääomaa jonka poliitikkomme ovat sijoittaneet tähän unioniin eivätkä myöskään eurooppalaisten TUKEA. Euro on peruuttamaton!".

Mario Draghilla on siis ilmiselvästi se käsitys että myös KAIKKI suomalaiset iloitsevat em kehityksestä! Myös verorahat tullaan keräämään "peruuttamattomasti" Suomelta,"eurooppalaisten tuella"...

Kari Ahlava

Nyt on rahat luvattu. Valvontaa ei vielä ole. Suomen hallitus ei edes pidä julkisuudessa ääntä siitä, että rahoja ei saa käyttää bonuksien eikä osinkojen maksamiseen.

Ja jos olisi valvontaa, niin mitä sanktioita rikkomuksista voi asettaa, kun ei niillä ole rahaa. Kättä pidempääkö?

Näin tulemme siihen johtopäätelmään, että Suomen hallitus ja eduskunnan enemmistö hyväksyy näin ollen bonuksien maksamisen pankkien johtajille ja osinkojen maksamisen omistajille näistä Suomen veronmaksajien rahoista.

On Suomen hallitukset ennenkin tälläistä tukea maksaneet mm. ruotsinlaivaliikenteelle. Osingot täsmäsivät tukisumman jetsulleen.

http://uutisvahti.blogspot.com/2012/07/myrkynhan-ne-lykkasivat.html

Risto Hagman

Hallitus ei näytä pitävän ääntä bonuksien ja osinkojen maksukiellosta - johtuneeko lomista - mutta asia uutisoitu hyvin Suomessa. No, mikään ei saavuta kaikkia ja kaikki ei ymmärrä kaikkea.

Valvontaa on. Jos ei virallista niin kaikki paljastuu joka tapauksessa. Muodollisia sanktioita on tai ei niin kysymys kuuluu; uskaltaako Espanjan hallitus toimia vastoin pelisääntöjä jotka ovat sille aivan selvät ja joiden rikkominen johtaisi myöhemmin vaikeuksiin. Sanoisin; ei halua. Espanjassa on määrätietoinen päämisteri Mariano Rajoy jolla on kyky johtaa maa ulos kriisistä - vaikka aikaa tulee menemään.

Emme tule siihen johtopäätökseen, että eduskunta hyväksyi osinkojen ja bonuksien maksamisen pankkien omistajille tai johdolle. Mistä tällaisen johtopäätöksen voi vetää? Eduskuntahan oli hyvin kriittinen Espanjan tukipaketin hyväksymisessä muutenkin. Ymmärrän kyllä kirjoituksen sarkasmin mutta tässä ei ole tilaa sille.

Hallituksia on aina syytetty ties mistä, ne kanattaa unohtaa, jokainen hallitus on omanlaisensa eikä vertailu edellisiin hallituksiin toimi.

Kari Ahlava

Ei tässä tilanteessa ole mitään pankkivalvontaa edes perustettu. Ainoa keino olisi pitää kansainvälisesti ääntä asioista, joista voisi olla hyötyä kotimaan politiikassakin, jos sillä mitään arvoa näille ihmisille edes on.

Ei nyt ole aikaa lomailla. Ytimiin on pyritty ja päästy, siellä pitää tehdä töitä.

Lipposen Niinistön hallitus oli se eurouskovainen, joka Suomen tähän soppaan vei. Sama hallitus maksoi ruotsinlaivoille osinkotukea. Onko tämä Katainen-Urpilainen hallitus se, joka maksoi Espanjan pankeille osinko- ja bonustukea? Täytyyhän se jotenkin estää kun valvontaa ei ole järjestetty.

Julkisuus on se keino, millä jotain voi vielä saada aikaan.

Matti Mäyränpää

Media liputtamaan!
IP-lehdiistö ensimmäisenä ja muut kilvan perään. Olemme riittävästi saaneet "uutisasiaa" kyläpoppareista ja akanhakkaajista. Ottakaa " Espanjan tauti kilpakirjoituslistoille" , niin kahiseva kuin piippiip-lehdistökin. Kyllä mediat hallitseeat markkinoinnin, Teille on aivan uusia näköaloja tarjolla.

Onnistunutta Mätäkuun odotusta:)