Perjantai 17.11.2017

Facebookin osake romahti yöllä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.7.2012 08:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Facebookin heikon pörssimenestyksen arvellaan vaikuttavan listautumisilmapiiriin heikentävästi. Osakemarkkinoilla on tosin nyt vapinaa muistakin syistä.
|

Facebookin osake romahti New Yorkin Nasdaq-pörssin niin sanotuissa jälkikaupoissa 10,7 prosenttia sen kerrottua tappioistaan osakemarkkinoiden sulkeutumisen jälkeen. Osake on nyt historiallisen alhaalla.

Facebook teki toisella vuosineljänneksellä tappiota noin 130 miljoonaa euroa. Sen mainostulot olivat markkinoille pettymys.

Facebookin osake listattiin suurin toivein viime keväänä 38 dollarin hinnalla. Nyt osake on rytissyt alle 24 dollariin. Eilen se putosi päivällä jo ennen tulosta ja yörytinää 8,5 prosenttia.

Facebookin markkina-arvo huiteli parhaimmillaan toukokuussa jo 100 miljardin dollarin tietämillä, mutta on nyt pudonnut lähemmäs 50 miljardia.

Seuraa Facebookin osaketta täällä Yahoon sivuilla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Victor Bruun

Hannu, ehkä. Koskee kuitenkin lähinnä noita villikissa-firmoja, tähtiä vähemmän. Lypsylehmävaiheen ja byrokratisoitumisen saavuttaneita vieläkin vähemmän, jos ollenkaan.
Tosin facebook ei toimi edes pörssiosakkeen tavalla, pitäisi mielestäni poistaa pörssistä sinne kuulumattomana kun ilmoitettu tavoite on olla maksamatta osinkoa koskaan. Siten facebookin osakkeella on about saman verran arvoa ku joku kuminen keräily-darth vader joita on tehty vain 1.000 kpl ja myydään 3000e kappalehintaan. (materiaaliarvo noin 1c)

Mutta melko oireellista jos villikissan tulos tippuu tuolla tavalla, omaisuutta sillä lienee nakkikioskin verran.

Leila Mustanoja-Syysmeri

"Sen mainostulot olivat markkinoille pettymys". Olisikohan "markkinoiden" aiheellista harjoittaa kunnon sisäluku- ja ymmärrystaitoa. Facebook ilmoitti jo ennen antia mainostulojensa epävarmuudesta eli tilanne oli tiedossa ihan tavallisella kaduntallaajallakin. Ei siis kyse yllätyksestä - paitsi "markkinoilla", jotka eivät harjoittaneet due diligenceä.