Perjantai 17.11.2017

Ruotsi läväytti pöytään kovat luvut: yllätys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.7.2012 11:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ruotsi kylpee talouslukujen perusteella valossa. Arkistokuva.
|

Ruotsin taloudella menee lujaa. Tänään julkaistut tuoreet talousluvut paljastuivat odotettua paremmiksi, kertoo Dagens Industri.

Länsinaapurin kansantuote kasvoi 2,3 prosenttia huhti-kesäkuussa. Odote oli vain 0,8 prosenttia.

Erityisyllätys selittyy suurelta osin odotuksia kovemmalla viennillä. Huolimatta euroalueen taloushuolista, ruotsalaistuotteiden vienti kasvoi 1,7 prosenttia.

Tammi-maaliskuussa Ruotsin talous kasvoi 1,4 prosenttia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Ruotsin julkinen talous on kunnossa, toisin kuin yhdelläkään euromaalla, ehkä Suomea lukuunottamatta. Sijoittajat ovat nyt löytäneet Ruotsin ja se alkaa näkyä lisääntyneiden investointien kautta viennissä. Ruotsin infra on kunnossa, toisin kuin yhdelläkään euromaalla, nopeat liikenne ja tietoliikenneyhteydet alkavat antaa sijoituksille tuottoa. Ruotsi on voinut härskisti käyttää hyväkseen euron alennustilaa ja kilpailla omalla valuutalla ja omilla ehdoilla. Niin olisi Suomikin voinut tehdä, eroamalla eurosta 1,5 vuotta sitten, silloin kun "jokainen" näki mihin ollaan menossa.

Nyt ollaan kuultu jo "huhuja", että Saksa on sittenkin myöntymässä eurobondeihin ja yhteisvastuuseen, ilman mitään todellista kontrollia. Saksalle se ei vielä ole mikään kuolemankysymys, mutta piskuisen Suomen taloudelle se olisi lopullinen katastrofi. Valtio voisi ruveta kyselemään jo Suomen Rahapajalta tarjouksia uuden valuutan tekemisestä, ja kansalaisilta ehdotuksia valuutan nimeksi ja seteleiden kuviksi.

Vesa-Pekka Sainio

Ei tämä kyllä mikään ihmeellinen yllätys ollut. Ruotsi on pysynyt euron ulkopuolella ja muutenkin osannut pelata korttinsa oikein, tarkkailemalla ympäröivää maailmaa ja pitämällä oman valuuttansa, Ruotsi tullee vielä pärjäämään pitkään. Siinä on suomipoika ihmeissään ja "yllättynyt".

Timo Peuranen

Ehkä olisi kannattanut matkia Ruotsia, kuten ennen lähes kaikessa tehtiin. Ruotsin oma identiteetti on aika moninkertaisesti korkeammalla kuin Suomella. Ruotsin ei välttämättä tarvitse/ole tarvinnut käyttää "ruskeata kieltä", kuten Suomen. :)

Antti Kostet

Siksipä Ruotsi pärjää lähes aina Suomea paremmin, kun käyttävät järkeä ja harkintaa. Ruotsi on älynnyt pitää huolta omistaan eikä pyrkiä Suomen tapaan EU:n "ytimiin" tms. turhuuksien tielle eikä euromaiden ikuiseen maksuohjelmiin.

Pekka Kohonen

Eikö Suomen pitäisi saada Ruotsiin verratuna vientiinsä apua euron suhteellisen alhaisesta kurssista. Taitaa Ruotsin talous olla todella kehittynyt kun pystyy selättämään tämänkin hyödyn. Onneksi asun nyt Ruotsissa. Kannattaa ehkä jäädäkin tänne ;-).

Pekka Tiusanen

Voi harmi, kun eivät mokomat tajunneet liittyä euroalueeseen ja ihanaan integraatioon - nyt seuraukset alkavat näkyä. On hävytöntä, että Ruotsissa on nuuskakin laillista, kun muualla EU:ssa podetaan keuhkosyöpää; yhtenäisyys ja tupakointi kunniaan?

Sonico Elephas

Tämä on maahanmuuttokriitikoille aika karvas tappio nieltäväksi. Kaiken järjen mukaan Ruotsin kansantalouden tulisi sallivan maahanmuuton seurauksena olla katastrofin partaalla. Se kuitenkin sen kuin kukoistaa väitetyistä kuolettavista kustannuksista huolimatta.

Timo Nenonen

Ruotsilla pyyhkii hyvin HUOLIMATTA siitä, että ilman valtaisaa mamutusta se pystyisi pudottamaan kokonaisveroastetta noin 10%. Niin paljon mamut aiheuttavat turhia kustannuksia/vuosi. Ruotsi pärjää sillä, että sillä on kelluva kruunu, jolloin vienti vetää. Lisäksi sen ei tarvitse jaella krunun kruunua europankkien tappioiden maksuun. Idiootti-suomi on kaikessa jäljessä viisasta läntistä naapuriaan. Mamutuksessa se toivottavasti myös jatkuu, muussa meidän on tehtävä 180 asteen käännös politiikassa.

Erkki Penttinen

Oliskohan Timo siellä ruottissa vähän älykkäämpi kansakin eikä ainoastaan kelluva kruunu.
Meillä ei kohta kellu kuin yrittäjiä hirressä mutta silti suomen tollo kansa seisoo kuin paska junttilan tuvan seinässä Kataisen ja nyky hallituksen takana.Ei nämä mölkeröt tajua että elämme todellisessa vaaratilanteessa tällä hetkellä noin taloudellisesti.Tämä katajainen kansa herää vasta kun siltä on viety pussihousutkin jalasta ja kääntää sitten kylkeä ja sanoo viekää sitten lapikkaatkin niin ei tartte töihin lähtee.Nykyhallituksen avoliitto ammattiyhdistysliikkeen juoksupoikana tuo meille työttömiä lisää huimaavia määriä josta vaietaan koska se on aina porvarin etu.Kyseinen liike tulisi lakkauttaa lailla sillä niitä ei enää sivistysvaltioissa tarvita muuta kuin oman etunsa ajamiseen ja laittomien lakkojen laatimiseen.Kokoomus puolueena on kuin Hitlerin SS jonka jälkien seurauksia saa lapsenlapsemmekin kauhulla katsella kuten me teemme sen edeltäjän aikaansaannoksia .