Perjantai 17.11.2017

Mullistuksia sähköpostissa: Hyvästi, Hotmail

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.8.2012 08:56
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Hotmail on ollut Microsoftin sähköposti vuodesta 1998. Nyt yhtiö luopuu tunnetusta nimestä.
|

 

Softayhtiö Microsoft luopuu Hotmailista. Jatkossa yhtiön sähköpostipalvelut tunnetaan pelkästään nimellä Outlook. Yhtiö myy jo nyt Outlook-nimistä sähköpostiohjelmaa toimistosovelluspaketissaan.

Hotmailin historia alkoi 1990-luvulla ja päättyy ensi syksynä julkaistavaan Windows 8 –käyttöjärjestelmään. Microsoft ilmoittaa, että se siirtää kaikki vanhat Hotmail-tilit uuteen Outlook.comiin.

Tämän myötä päättyy Hotmail-nimen taival. Microsoft on käyttänyt Hotmailia selainpohjaisena sähköpostinaan vuodesta 1998.

Samalla Outlook pyrkii kilpailemaan paremmin valtavan suosion saanutta Googlen Gmailia vastaan. Uusi Outlook muun muassa jaottelee automaattisesti käyttäjän sähköpostit eri laatikoihin niiden tyypin mukaan.

Sähköpostitilin voi Microsoftin mukaan jatkossa liittää yhä paremmin muihin nettipalveluihin, kuten yhteisöpalvelu Facebookiin tai LinkedIniin.

Myös Google ilmoitti kehittäneensä Gmailia. Jatkossa yhtiön Google+ - yhteisöpalvelusta tuttu hangout-toiminto laajennetaan myös Gmailiin. Hangout on eräänlainen konferenssipuhelu, johon voi osallistua useita käyttäjiä kerrallaan.

Google on pyrkinyt yhdistämään palveluitaan ja kokoamaan ne Google+:n alle. Maaliskuun alusta Googlen keräämät käyttäjätietokannat yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: