Lauantai 23.9.2017

Google investoi miljoonia Haminaan – työllistää jopa satoja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.8.2012 18:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Googlen Haminan palvelinkeskus työllistää tällä hetkellä noin 90 henkilöä.
|

Google investoi 150 miljoonaa euroa Haminassa sijaitsevan palvelinkeskuksensa laajentamiseen, Vaikutustoimisto Freudin tiedotteessa kerrotaan.

Laajennustyöt kaksinkertaistavat vuonna 2011 toimintansa aloittaneen palvelinkeskuksen koon. Laajennus kohdistetaan alueella sijaitsevaan, aiemmin paperitehtaana toimineeseen halliin.

-Lisäämme kapasiteettiamme, jotta voimme toimittaa nopeasti toimivia ja helppokäyttöisiä palveluita, joita käyttäjät Googlelta odottavat, Googlen palvelinkeskuspäällikkö Dieter Kern sanoi tiedotteen mukaan.

18 kuukautta kestävien muutostöiden arvioidaan kestävän noin 18 kuukautta ja työllistävän jopa noin 500 insinööriä ja rakennustyöntekijää, joista suurin osa tulee tiedotteen mukaan olemaan suomalaisia.

Palvelinkeskus tarjoaa käyttöön otettaessa työpaikan noin 25 uudelle työntekijälle.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jali Raita

Suurinvestointia on käynyt ihastelemassa Sauli Väinämö Niinistökin. Valmistuessaan investointi työllistää jopa 25 ihmistä. Taitaa kuitenkin jäädä jälkeen siitä hovista, jonka Sauli Väinämö Niinistö ja Jenni Elina Haukio yhdessä työllistävät renkeinen ja piikoineen. On siinä ihastelemista.

Uutisten mukaan ja herrat Sauli Väinämö Niinistö ja Jyri Jukka Häkämies käynnistävät projekteja saadakseen samanlaisia jätti-investointeja Suomeen. Suomessa lienee yli 250 000 työtöntä. Jos aina yhdellä projektilla saadaan 25 työtöntä työllistettyä, niin projekteja tulee olemaan yli 10 000. Tuleehan siinäkin organisaatiossa byrokratiaa työllistettyä.

Muistuu mieleen juttu, kun aikoinaan suomalainen ihasteli SEV-maiden menestystä. Tuli yhteen SEV-maahan, jossa tehdas valmisti savikukkoja. Tuotantoa oli hurjasti. Suomalainen kysyi: ”Mihin noita myydään”. Toiseen SEV:maahan oli nopea vastaus. No mitä saatte vastakauppana? Traktoreita oli vastaus. Jopas jotakin ihasteli suomalainen. Mitä te noilla kaikilla traktoreilla teette, kun niitä tulee noin paljon vastakaupassa. Myymme ne kolmanteen SEV:maahan, oli topakka vastaus. No mitä te sitten sieltä saatte vastineeksi, oli älykäs kysymys. No me saamme sen saven, josta voimme tehdä nuo savikukot, oli ylpeä vastaus. Sen pituinen se.