Perjantai 17.11.2017

Verottaja tietää kyllä rikoksista – Poliisi Ylelle: ”Eivät tee mitään”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.8.2012 08:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisi kaipaisi verottajalta rikosilmoituksia. Arkistokuvassa keskusrikospoliisin päärakennus Vantaalla.
|

Keskusrikospoliisin komisario Juuso Oilinki antaa kovaa palautetta verottajalle Yleisradion haastattelussa. Oilinki ihmettelee, miksi verottaja ei juuri puutu havaitsemaansa lahjontaan ja korruptioon.

- Käytännössä poliisille ei tule verottajalta laisinkaan ilmoituksia korruptiivisesta toiminnasta. Se on äärimmäisen harmillista, Oilinki sanoo Ylelle.

- Verotarkastajat tutkivat kuittitehtailua, kavalluksia ja veropetoksia. Hyvin usein samoihin rikoksiin liittyy myös korruptiota ja lahjontaa.

Komisarion mukaan verottajan tulisi tarjota hanakammin virka-apua korruption kitkemiseksi Suomesta.

Erityisesti rakennusalan urakkakilpailussa korruptio Oilingin mukaan rehottaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mervi Luhtanen

Terveiset vain verohallinnolle, juu.

Tärkeintähän on se, että jokainen euro saadaan vaikka sentti kerrallaan palkansaajan ja yrittäjän tililtä. Ihan toisarvoista kitkeä jotain harmaata taloutta miljooneineen. Ja väkisinkin tulee mieleen, että korruptio siellä ja korruptio täällä. Jos korruptio jätetään ilmoittamatta poliisille silloin, kun sellaista tulee esiin, tulee väkisin mieleen, että taitaa se verotarkastajakin olla ihminen menoineen ...

Kaarle Akkanen

Tämä on sietämätöntä, kun ei haluta puuttua talousrikoksiin! Virkamiehen päivä on helppo, kun tietyt asiat katsotaan läpi sormien! Jos havaittuihin rikkomuksiin puututaan, sehän tietää itselle lisää TYÖTÄ! Viitsiikö joku???

Pekka Paunio

Minä en kyllä ymmärrä mitä poliisi oikein haluaa. Ensin väitetään, että korruptio rehottaa, tarkentamatta miten ja sen jälkeen väitetään, että verottaja ei välitä, tarkentamatta miten. Ja taas riittää yleisöllä päivittelemistä.

Timo Nenonen

"miksi verottaja ei juuri puutu havaitsemaansa lahjontaan ja korruptioon."

Verottaja ei näihin puutu, koska tämä toiminta on rkp:n ja kokoomuksen erityis-suojeluksessa. Sieltä tulevat näiden puolueiden vaalilahjukset, joten ei nämä mätäpuolueet omaa oksaansa sahaa. Nämä kaksi puoluetta ovat Suomen johtavat petos, korruptio ja kähmintä-saralla. Siksi maamme on kaulaansa myöten suossa.