Sunnuntai 22.10.2017

Valve jatkaa Windows-tylytystä: Linux voitti zombitestin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.8.2012 08:59
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Windows ei pärjää Linuxille, kertoo Valve.

Peliyhtiö Valve jatkaa kampanjaansa Windowsin lyttäämiseksi. Eilen yhtiö julkaisi blogikirjoituksen, jossa se hehkuttaa Linuxin paremmuutta verrattuna Microsoftin Windows 7 –käyttöjärjestelmään pelikäytössä.

Aiemmin Valven johtaja Gabe Newell totesi syksyllä julkaistavan Windows 8:n olevan ”katastrofi” pelaajille.

Nyt käsittelyn saa Windowsin grafiikan suorituskyky. Yhtiön mukaan se saa suositun zombiepelinsä Left 4 Dead 2:n pyörimään Ubuntulla ja OpenGL:llä huomattavasti nopeammin kuin Windowsilla ja Direct3D:llä. Peli käyttää Valven kehittämää pelimoottoria Sourcea.

Linux-versio toistaa Valven mukaan yli 300:n kuvataajuudella. Samalla raudalla toimiva Windows 7 –kone pyöritti testissä peliä 270:n kuvataajuudella. Ero ei ole ihmissilmälle näkyvä, mutta suorituskyvyn nousu on merkittävä.

Valve omistaa PC-pelaajien suosiman Steam-pelikaupan, jonka kautta se myy ja jakelee digitaalisia pelejä. Yhtiö aloitti näkyvän kampanja Microsoftia vastaan sen jälkeen, kun kävi ilmi, että softatalo aikoo upottaa oman pelikauppansa Windows 8 –käyttöjärjestelmään.

Pelikehittäjä ilmoitti uutisen jälkeen, että se ryhtyy kehittämään pelejä Linuxille. Avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä on kärsinyt kunnollisten populääripelien puutteesta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rauno Partanen

Valven kauppa on hyvä ja toimiva, mutta ymmärrän kyllä, että punteissa tutisee kun tuota MS:n lähitulevaisuutta katsoo (saa Noksukin kohta sen myyvän pelipuhelimensa...) - sitä enemmän toivon, että Valve ja muut pistävät kunnolla kampoihin, sen parempi meille pelaajille..

"Microsoft certainly takes gaming seriously, so gaming should be on spotlight with Windows 8, and all the devices around it. We already know that Windows 8 will be able to run XBox games. There are also rumors that the next XBox would not have physical drive at all, which just makes sense. So, as Microsoft is doubling down on digital distribution (Microsoft Store, Videos, Music) and Windows 8 already has XBox live, it should be safe bet to say that both of these will run games bought from the same store – Buy a game from your Windows 8 PC and fire it up on your XBox. Coolness.

Now, add in the fact that that both devices can already run XNA games which Windows Phone happens to run as well. So, suddenly you have 3-5 different devices that are all connected to the same ecosystem and can run, either the same exact game, or some version of it. Imagine a game that you can play from your smartphone to your game console to the high-end PC in your bedroom and back to tablet in your lap. Of course the game experience and the controls must be customized to each device, but HTML5 can even help on that. Hell, in the near future, you can run the same games on just HTML5.

Or just shop for new games on your phone as you sit on the bus and when you get home, fire up your XBox or PC and the game is there."