Sunnuntai 26.5.2019

Ari Pauna Hypon uudeksi toimitusjohtajaksi - Matti Inha eläkkeelle

Luotu: 
28.8.2012 16:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Hypon uusi toimitusjohtaja Ari Pauna.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Matti Inhaa muistettiin Hypon 150-vuotisjuhlien aikaan.
|

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy:n varatoimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Ari Pauna, 45, on tänään nimitetty Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtajaksi 1.1.2013 lukien.

Oikeustieteen kandidaatti Paunalla on takanaan 20 vuotta pitkä työura erilaisissa pankkialan johto- ja asiantuntijatehtävissä.

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy:n toimitusjohtajana yli kymmenen vuotta toiminut 63 vuotta täyttävä rahoitusneuvos Matti Inha jää eläkkeelle toimitusjohtajasopimuksensa mukaisesti keväällä 2013. Inha on ollut pitkään hyvin näkyvä keskustelija suomalaisessa asuntokeskustelussa.

- Olemme tyytyväisiä, että Inhan seuraaja löytyi hakuprosessin jälkeen yhtiön sisältä. Paunan johdolla Hypo jatkaa asumiseen ja asuntorahoitukseen erikoistuneena pankkina, määrätietoista ja kannattavaa kasvuaan riskit halliten. Hän on ensimmäinen toimitusjohtaja 45 vuoteen, joka on valittu talon sisältä. Tämä on omalta osaltaan osoitus Hypon sisäisestä vahvuudesta ja valitun erikoispankkistrategian toimivuudesta, sanoo Suomen Hypoteekkiyhdistyksen ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy:n hallituksen puheenjohtaja, professori Jarmo Leppiniemi.

Matti Inha on Kustannusosakeyhtiö Uuden Suomen hallituksen jäsen.

Jaa artikkeli: