Perjantai 24.5.2019

Sukari rakentaa Titanicin kopion Ideaparkiin

Luotu: 
24.3.2009 11:49
  • Kuva: Ideapark
    Kuva
    Liikemies Toivo Sukari.

Liikemies Toivo Sukari aikoo rakentaa Kiimingin Ideaparkin yhteyteen Titanic-laivan kopion. Vuonna 1912 Pohjois-Atlantilla uponneen laivan kopion kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa. Sukari uskoo, että laivasta rakennettu alkuperäisen kokoinen kopio houkuttelisi turisteja ympäri maailman.

Kiimingin Ideaparkin rakennustyöt alkavat Sukarin mukaan kahden kolmen kuukauden kuluttua. Tällä hetkellä rakennustöiden aloittamista viivästyttävät epäselvät kaava-asiat.

Kiiminkiin Pohjois-Pohjanmaalle rakennettavan Ideaparkin työt kestävät lähemmäs kolme vuotta. Liikekeskuksen kustannusarvio on noin 120 miljoonaa euroa.

Titanic-laivan kopiosta kertoi Oulussa ilmestyvä Forum24-kaupunkilehti.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

pekkapoeka

Nooan arkin kopio olisi parempi. Uskovaisilta tai Araratilta saanee alkuperäiset piirustukset. Topi pelastuisi Idea-Arkilla uppoamasta laman syvyyksiin. Arkki kiinnostaisi miljoonia oikeauskoisia fundamentalisti-kristittyjä ympäri muapalloa. Risteilyt saisi kaupaksi mukavalla sikahinnalla, (elukoita ei välttämättä tarvitsisi ottaa kyytiin, paitsi ehkä puluja), jos ilmastonmuutoksen tuoma vedenpaisumus yllättää.

Jäyhä Jököttäjä

Kun amerikkalainen Bransonin pikkukaupunki Missourissa päätti pari vuotta taakse rakentaa oman Titanic kopionsa, ajattelin että ainoastaan raamattuvyöhykkeen valkoinen roskaväki voi kehittää jotain näin mautonta.

Ilmeisesti olin väärässä ja Pohjois-Pohanmaan juntit vievät voiton 100-0.

Paavo Saariranta

Titanic sopii oikein hyvin ideaparkkien ym. huuhaalandioitten symboliksi: suuruudenhulluus yhdistettynä lyhytnäköiseen typeryyteen katastrofaalisin seurauksin. Siinä sopivaa symboliikkaa ihmisen mitoista ulos kasvaneelle kauppakeskusvouhotukselle.

Vieras

Mies alkaa tajuta millaiseen jäävuoreen on ollut ajamassa.

Vain säkällä selvisi Titanicin kohtalolta, kun sai Lempäälän ideaparkin myytyä eikä ehtinyt sijoittaa rahoja uuteen kiinni ennen rojahdusta.

Pakanalliseen tapaan Sukari "uhraa" Titanicin jäävuorelle kiitokseksi siitä, että vältti uppoamisen.

Holotna Pravda

Antaa hapannaamojen vain räksyttää. Tosimies tekee mitä huvittaa ja mistä vikisjät eivät uskalla edes unelmoida. Toivo, jos tämän ajatuksesi toteutat niin hattua nostan ja korkealle. Sinun kaltaisia kylähulluja - sanan kaikkein positiivisimmasssa merkityksessä - tämä maa ja maailma tarvitsee nyt ehkä kipeämmin kuin koskaan.

Joskus se kotkankin pyrstö maata viistää vaan ei kana lennä koskaan korkealla. Ankeilijat elävät ankeaa elämäänsä imien lähipiiristään kaiken elämänilon ja voiman. Heiltä on turha koskaan odottaa minkäänlaisia aloitteita, ainoastaan ikuista narinaa.

Mutta että Titanic kopio Kiiminkiin. Aivan riemastuttava juttu. Loistava esimerkki suomalaisesta positiivisesta hulluudesta joka kumman usein osoittautuu jonkun ajan kuluttua neroudeksi.

risteily

Aika sekava vyyhti tämä on kun on vain sanaa sanaa vastaan ilmeisesti (ainakin julkisuudessa). Toisaalta onko tuolla niin väliäkään. Vaikea uskoa, että molemmat herrat olisivat edes tuollaisen rakennuttaneet. Epäselväksi jäi vaan, että onko kiimingissä epätavallisen paljon Titanic-faneja vai odotetaanko kaikkien Titanic-fanien maailmasta joukkovaeltavan Kiiminkiin, että voivat kokea tuon maagisen Titanic <a href="http://www.risteily.info">risteilyn</a>.