Keskiviikko 16.1.2019

Feikki-Marimekkoa liikkeellä! – ”Suhtaudumme vakavasti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.3.2009 13:48
Päivitetty: 
26.3.2009 17:13
  • Kuva: Marimekko
    Kuva
    Kuvassa lapsen yllä aito Marimekon Raita-kuosinen paita.
  • Kuva: Marimekko
    Kuva
    Kuvassa aito Marimekon Kivi-kuosinen meikkipussi.

Espanjan suomalaisalueella Fuengirolassa on torimyynnissä liikkunut Marimekko-väärennöksiltä näyttäviä tuotteita, kertoo alueella toimiva design-kauppias Hannimaria Haaramäki Uudelle Suomelle.

- Vien muutaman torilta hankituista väärennöksistä Marimekkoon jo mahdollisesti huomenna perjantaina. Olen vaihtanut asiasta viestejä Mika Ihamuotilan ja vientipäällikkö Päivi Longan kanssa, Fuengirolasta tavoitettu Haaramäki kertoo.

Marimekon vientipäällikkö Päivi Lonka kertoo Uudelle Suomelle, että yhtiö tulee tutkimaan asiaa.

- Tällaisiin tapauksiin puututaan aina. Teemme kaiken, mikä on mahdollista asian selvittämiseksi. Nämä ovat aina tuotemerkkiloukkauksia, jos on kopioinnista kyse, Lonka kertoo.

Nyt Marimekolla odotellaan tuotteita, jotka Haaramäki on luvannut näytteeksi lähettää. Sen jälkeen Marimekko ryhtyy selvittämään tuotteiden alkuperää.

Haaramäki, sisutussuunnittelija ja rakennusmestari, avasi suomalaiseen Marimekkoon ja designiin keskittyvän liikkeensä viime joulukuussa Fuengirolan Los Bolichesissa, suomalaisuuden ytimessä.

”Teemme kaiken, mikä on mahdollista asian selvittämiseksi. Nämä ovat aina tuotemerkkiloukkauksia, jos on kopioinnista kyse.”

Haaramäki sai vihiä väärennöksistä asiakkailtaan, jotka olivat löytäneet aidon näköisiä Marimekon pyyhkeitä ja kylpytakkeja suosituilta tiistai- ja sunnuntaitoreilta.

- Arvelin ilmiötä ohi meneväksi, mutta kun väärennöksiä oli kaupan aina vaan, otin yhteyttä Marimekkoon. Siellä suhtaudutaan asiaan erittäin vakavasti.

Haaramäen tietämän mukaan torimyynnissä ei ole ollut Marimekon vaatteita tai muuta tavaraa.

- Piraatteina myydään ainakin ”Kivi”- ja ”Raita”- kuosiset pyyhkeet ja kylpytakit, joista vien mallit Marimekolle Suomeen.

Puna-oranssien ja harmaa-raidallisten ja yksiväristen piraattikopioiden laatu ei ole aivan huono, mutta ero on silti havaittava. Puuvillaisten tuotteiden alkuperästä on olemassa viitteitä.

- Marimekko valmistaa pyyhkeitä ja kylpytakkeja ainakin osaksi Portugalissa, ja marokkolaisilta vaikuttaneet myyjät ovat kertoneet tuotteidensa tulevan sieltä, kertoi Haaramäki.

Kaikilla lienee tuoreessa muistissa Dolce &Gabbanan ja Marimekon kiista ”Unikko”-kuosista, jonka Marimekko voitti.

Espanjan Marimekko-piratismista uutisoi ensimmäisenä Uusi Fuengirola.fi.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

lmarkku

Miten on mahdollista rekisteröidä raidallinen t-paita omaksi tuotemerkiksi pelkän raidan perusteella. Jotain muutakin yksilöllistä eriyttävää pitäisi olla.

Samalla vaivalla voi tehdä sen valkoiselle, siniselle ja punaiselle t-paidalle.