Torstai 23.5.2019

Suomeen syntyi tänään valtava duunarien unioni

Luotu: 
11.12.2012 16:00
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Teollisuuden palkansaajat pitää sisällään ammattiliittoja myös SAK:sta.
|

Suomeen on tänään syntynyt uusi merkittävä työmarkkinavaikuttaja. Yhdentoista ammattiliiton yhteistyöelin Teollisuuden palkansaajat (TP) päätti tänään rekisteröityä virallisesti yhdistykseksi.

Uuden yhdistyksen puheenjohtajaksi tulee SAK:laisen Metalliliiton Riku Aalto. Hän korvaa vuodenvaihteessa TP:n nykyisen puheenjohtaja Pertti Porokarin.

– Suomalaisen teollisuuden asema työmarkkinapolitiikassa ei ole niin vahva kuin sen pitäisi olla. Teollisuudessa työskentelevät palkansaajat tarvitsevat voimakkaampaa yhteistä edunvalvontaa. Kun myös työnantajien puolella on koottu rivejä, päätimme virallistaa Teollisuuden palkansaajien toiminnan, Porokari perustelee päätöstä tiedotteessa.

Uusi järjestö huomauttaa, että kilpailukyvyn parantamista ei voi sälyttää kokonaan palkansaajien kontolle heikentämällä työsuhteen etuja sekä sosiaali- ja eläketurvaa.

– Kilpailukyky ei synny palkkoja laskemalla, vaan osaamisen ja työhyvinvoinnin kautta syntyvästä tuottavuudesta sekä kyvystä sopia asioista työmarkkinaosapuolten kesken, Riku Aalto sanoo.

TP aikoo asettaa tulevan vuoden työehtoneuvotteluihin yhteisiä tavoitteita ja lähteä neuvotteluihin yhteistyössä.

TP:n jäsenliitot ovat Metallityöväenliitto, Ammattiliitto Pro, Uusi Insinööriliitto UIL, Tekniikan Akateemisten Liitto TEK, TEAM, Suomen Ekonomiliitto SEFE, Paperiliitto, Puu- ja erityisalojen Liitto, Sähköalojen ammattiliitto, Erityisalojen toimihenkilöliitto ERTO ja Suomen Konepäällystöliitto.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Minkkinen

Hyvät tavoitteet mutta luultavasti huonot lopputulokset... Vanhoista pidetään kiinni entistä jääräpäisemmin ja saadaan viimeisetkin työpaikat lopetettua... Viimeinen sammuttaa valot...

Voin olla väärässäkin, toivotaan niin.