Perjantai 18.1.2019

BBC: 35 vuoden putki päättyi – Luottoluokittaja pudotti Britannian

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.2.2013 11:21
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ison-Britannian valtiovarainministeri George Osborne.

Iso-Britannia on pudotettu korkeimmasta luottoluokitusluokasta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1978. Moody's pudotti Britannian AAA-luokasta toiseksi korkeimpaan Aa1-luokkaan. Asiasta kertoo BBC.

Taustalla on Moody'sin epäluottamus Iso-Britannian hallituksen kykyyn lyhentää velkaansa. Yhtiö arvioi, että velkaohjelmalla on edessään merkittäviä haasteita

Valtiovarainministeri George Osborne vakuuttaa uhmakkaana, että Moody'sin päätös lisää hallituksen määrätietoisuutta entisestään velkaohjelmansa kanssa.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Johan Von

Mikään ei ole ikuista. Kauan Englati on saanut olla kukkona tunkiolla. Maailma rankaisee ylimielisyydestä. Siirtomaa valtioiden aika on ohi. Ja englannikin on herättävä todellisuuteen. Kyseessä ei ole mikään katastrofi vaan osoitus elämästä. Ei englannilla mitään hätää ole mutta on osoitus paluusta kuolevaisten joukkoon. Mikään ei ole itsestäänselvyyttä.

Arto Heikinaro

Enpä tiedä ajatusmaailmoista, mutta muistakaa se, että viime joulukuussa nimenomaan britit ja Britannia haukkuivat nämä luokituslaitokset täysin lyttyyn ja ilmoittivat, että niiden suosituksilla ja määrityksillä ei enää ole mitään vaikutusta Britannian päätöksiin.

Ja nimenomaan Moody's sai kovimmin kyytiä. Ko. luokituslaitoshan on täysin onneton ja on antanut ostosuosituksia mm. Lehman Brothersille vielä viikko ennen konkurssia. Niin ja veroparatiisi Cayman saaret on tietenkin korkeimmassa AAA luokituksessa.

Sanon vaan hyvä britannia ja näyttäkää näille suomenkin päättäjäpelleille mallia.

Tomi Salonen

Moody'sin pikku kyyti on vähän kuin Speden, Veskun ja Simon suomalaisten suoratsanat ryssille- sketsi. Breshnevin vastaus oli kerta toisensa jälkeen että - entäs sitten.

Tuossahan Moody's isoveljenään brittejä vaan vähän näpäytti.