Sunnuntai 26.5.2019

Yrittäjät tukkanuottasilla: ”Kuka kuvittelee? Vain todellinen hölmö”

Luotu: 
1.4.2013 09:07
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pienyrityksille hallituksen osinkoveron kiristys ei ole edullinen, kirjoittaa Pienyrittäjien puheenjohtaja Harri Jyrkiäinen. Arkistokuva.
|

Suomen Pienyrittäjien puheenjohtaja Harri Jyrkiäinen ei ole tyytyväinen hallituksen puoliväliriihen verolinjauksiin.

Hallituskauden loppuun mennessä tavallisen yrittäjän osinkoverotus kiristyy ja yritysten maksama yhteisöverotus alenee. Jyrkiäinen ei usko veroliikkeen kannustavan yrittäjyyteen.

- Esitetty verouudistus on torso ja seurausta hallituksen tumpulaatiomaisesta mallista toimia. Kuka kuvittelee, että yhteistöveron lasku saa yrittäjät innokaasti investoimaan ja työllistämään? Vain todellinen hölmö, Jyrkiäinen kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Pienyrittäjien Jyrkiäinen hämmästelee myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen kantaa, jonka mukaan yhteisöveron lasku on hyväksi yrittäjille.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mauri Hyhkö

Jokohan nyt yrittäjät alkaisivat uskoa, että Ek ajaa poliittisen siipensä "korporaatiokommunistisen" Kokoomuksen kanssa ainoastaan suurten konsernien ja rikkaimpien talousmesenaattien etua; ja tietysti Brysselin. Ministeri Häkämies haettiin Kokoomukseen "aseelliseen siipeen" johtajaksi, koska oli pm Kataisen "saunakaveri". Yrittäjien, ja varsinkaan pienyrittäjien asioita ei tämä "poliittinen broileri", joka ei ole juurikaan tehnyt "oikeita" töitä, osaa eikä todennäköisesti haluaisikaan ajaa. Niin tietämätön oli asioista, että väitti Suomen paperiteollisuuden vaikeuksien johtuvan korkeista palkoista, vaikka Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoi nimenomaan, että ongelmat ovat "aitojen ulkopuolella" ja että tehtaat ovat hyvässä kunnossa. Pienyrittäjät, unohtakaa Kokoomus, ei se teidän asiaa aja.

Eero Liukkonen

Osingot maksetaan yrityksen voitoista. Jos voittoa ei kerry, kun talouden muut tekijät ovat epäedulliset, on ihan samantekevää, mikä on osinkojen veroprosentti. Osingot ovat yhden taloudellisen sidosryhmän tuloja heidän yksityiseen käyttöönsä eikä niitä välttämättä käytetä työllistämiseen tai investointeihin.

Kannattaisi siis kysyä, mihin osingot käytetään. Osinkoja voidaan kyllä käyttää investointehin, mutta nykyisin niille on muita paljon houkuttelevampia käyttökohteita, joilla ei ole välittömästi mitään tekemistä reaalitalouden ts. työllistämisen ja investointien kanssa. Raha- ja arvopaperimarkkinoilla spekulointi ei useimmiten tuo rahaa reaalitalouteen investointien muodossa vaan se liikkuu spekuloijien kädestä käteen kasvattaen mm. vanhojen osakkeiden, kaikenlaisten johdannaisten ja muiden arvopaperien arvokuplaa. Varallisuuden arvon lisääntyminen hintakuplan muodossa ei lisää maan tai maapallon kokonaisreaalivarallisuutta nollaa enempää. Korkeintaan hintakupla lisää spekuloijien suhteellista osuutta maapallon reaalivarallisuudesta.

Kaarle Akkanen

Pienyrittäjät ovat suuria työllistäjiä. Tämän yrittäjäryhmän toimintaedellytysten helpottaminen pitäisi olla agendalla? Verotus ja "paperityö" kevyemmäksi. Yrittäjän ansiot on turvattava ja annettava porkkana yrittäjyyteen! Vihamielinen ja kateellinen asenne on tuhoisaa!