Lauantai 19.1.2019

Finnairin uusi toimitusjohtaja on Pekka Vauramo

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.4.2013 09:37
  • Kuva: Finnair
    Kuva
    Pekka Vauramo aloittaa Finnairin toimitusjohtajana kesäkuussa.

Valtio-omisteisen lentoyhtiö Finnairin hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Cargotec-johtaja Pekka Vauramon. Vauramo aloittaa uudessa tehtävässään 1. kesäkuuta.

Vauramo työskentelee tällä hetkellä lastinkäsittely-yhtiö Cargotecin Hongkongin-yksikössä liiketoiminta-alueen operatiivisena johtajana.

Finnair ja Cargotec suorittavat näin ollen tietynlaisen johtajavaihdoksen, sillä Finnairin entinen toimitusjohtaja Mika Vehviläinen aloitti maaliskuun alussa Cargotecin toimitusjohtajana.

Finnair perustelee valintaansa Vauramon Hongkongin-vuosina kertyneellä Aasia-asiantuntemuksella.

– Hänen erinomainen kykynsä johtaa monimuotoisia kumppaanuusprosesseja, vahva kokemus Aasian markkinoilta yhdistettynä hänen johtamistaitoihinsa sopivat hyvin yhteen Finnairin tarpeiden kanssa, Finnairin hallituksen puheenjohtaja Klaus Heinemann sanoo.

– Odotan innolla pääseväni kehittämään Finnairin liiketoimintaa edelleen yhdessä Finnair-tiimin kanssa ja lisäämään yhtiön tunnettuutta Suomen ulkopuolella sekä hyödyntämään Aasian markkinoiden mahdollisuuksia, sanoo Vauramo.

Heinemannin mukaan Finnairilla on selvä strategia, joka perustuu Aasian kasvuun ja kustannusten alentamiseen kumppanuuksien avulla.

– Hallitus on vakuuttunut siitä, että Pekka Vauramolla ja hänen johtoryhmällään Finnairissa on oikeat kompetenssit johtaa Finnair vuonna 2011 aloitetun rakennemuutos- ja kustannussäästöohjelman läpi ja toteuttaa kunnianhimoiset Aasian ja Pohjolan laajennussuunnitelmat.

55-vuotiaalla Vauramolla tulee olemaan uudessa tehtävässään kiinteä 51 500 euron kuukausipalkka.

Vauramo on työskennellyt Cargotecissa vuodesta 2007, muun muassa yhtiön varatoimitusjohtajana ja Kalmar-liiketoiminta-alueen johtajana. Vuosina 1985–2007 Vauramo työskenteli ruotsalaisessa kaivos- ja rakennusyhtiö Sandvikissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapani Rouhiainen

Miksi valtiolla pitää olla oma lentoyhtiö? Eihän Suomen valtiolla ole omaa bussiyhtiötäkään. Saati omaa laivayhtiötä.

Kannattiko vuosikymmenen aikana valtion sijoittaa 500 miljoonaa euroa jotta japanilaiset pääsevät lentämään halvalla Eurooppaan?