Lauantai 25.5.2019

Finnairin uusi toimitusjohtaja on Pekka Vauramo

Luotu: 
4.4.2013 09:37
  • Kuva: Finnair
    Kuva
    Pekka Vauramo aloittaa Finnairin toimitusjohtajana kesäkuussa.

Valtio-omisteisen lentoyhtiö Finnairin hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Cargotec-johtaja Pekka Vauramon. Vauramo aloittaa uudessa tehtävässään 1. kesäkuuta.

Vauramo työskentelee tällä hetkellä lastinkäsittely-yhtiö Cargotecin Hongkongin-yksikössä liiketoiminta-alueen operatiivisena johtajana.

Finnair ja Cargotec suorittavat näin ollen tietynlaisen johtajavaihdoksen, sillä Finnairin entinen toimitusjohtaja Mika Vehviläinen aloitti maaliskuun alussa Cargotecin toimitusjohtajana.

Finnair perustelee valintaansa Vauramon Hongkongin-vuosina kertyneellä Aasia-asiantuntemuksella.

– Hänen erinomainen kykynsä johtaa monimuotoisia kumppaanuusprosesseja, vahva kokemus Aasian markkinoilta yhdistettynä hänen johtamistaitoihinsa sopivat hyvin yhteen Finnairin tarpeiden kanssa, Finnairin hallituksen puheenjohtaja Klaus Heinemann sanoo.

– Odotan innolla pääseväni kehittämään Finnairin liiketoimintaa edelleen yhdessä Finnair-tiimin kanssa ja lisäämään yhtiön tunnettuutta Suomen ulkopuolella sekä hyödyntämään Aasian markkinoiden mahdollisuuksia, sanoo Vauramo.

Heinemannin mukaan Finnairilla on selvä strategia, joka perustuu Aasian kasvuun ja kustannusten alentamiseen kumppanuuksien avulla.

– Hallitus on vakuuttunut siitä, että Pekka Vauramolla ja hänen johtoryhmällään Finnairissa on oikeat kompetenssit johtaa Finnair vuonna 2011 aloitetun rakennemuutos- ja kustannussäästöohjelman läpi ja toteuttaa kunnianhimoiset Aasian ja Pohjolan laajennussuunnitelmat.

55-vuotiaalla Vauramolla tulee olemaan uudessa tehtävässään kiinteä 51 500 euron kuukausipalkka.

Vauramo on työskennellyt Cargotecissa vuodesta 2007, muun muassa yhtiön varatoimitusjohtajana ja Kalmar-liiketoiminta-alueen johtajana. Vuosina 1985–2007 Vauramo työskenteli ruotsalaisessa kaivos- ja rakennusyhtiö Sandvikissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit