Sunnuntai 24.9.2017

KL: 23-vuotias halusi kesätyön – yrityksestä tuli miljoonabisnes

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.7.2013 12:54
Päivitetty: 
16.7.2013 13:49

23-vuotiaan Aleksi Peltokorven vuosi sitten perustamasta maalausyrityksestä on kasvanut miljoonabisnes, kertoo Kauppalehti paperiversiossaan.

Kauppalehden mukaan kauppatieteitä opiskeleva Peltokorpi perusti katto- ja julkisivumaalauksia tekevän yrityksen viime vuonna itselleen kesätyöksi. Osakeyhtiön perustamiseen tarvittava 2500 euroa löytyi säästöistä, minkä lisäksi Peltokorpi on ottanut velkaa muutamia tuhansia euroja. Ensimmäisten urakoiden materiaalihankinnat nuori yrittäjä teki asiakkaiden ennakkomaksuilla.

–Maalaustyössä ei tarvita niin paljon materiaaleja, ja homma perustuu pitkälti työntekoon, Peltokorpi perustelee alan valintaa Kauppalehden haastattelussa.

Tänä kesänä Peltokorven maalausyrityksen liikevaihto ylittää miljoona euroa, KL kertoo. Peltokorpi työllistää kesän ajan noin kolmekymmentä tuttavaansa ja muuta nuorta.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juho Turunen

Jokin tässä haiskahtaa mutta mikä. En jaksa millään uskoa että yhden miehen yrityksestä kasvaisi vuodessa sellainen että liikevaihto on jo miljoonia. Ehkä sitten on tuttujen kautta saanut hyvin hommia mutta...en tiedä. Kuulostaa vähän "liian hyvältä" ollakseen totta.

Mikko Paavola

ONKO HÄN sen Peltokorven poika joka on ison isännöititoimiston vetäjä ja joku puheenjohtaja isännöintiliitossa. Se mies asuu muistaakseni Vantaalla ja hänen veljensä vaimo on ollut kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Kysyn kun en tiedä? Näin se olisi paremmin mahdollista.

Alexius Manfelt

Jokaisen kesätyöntekijän pitäisi saada aikaiseksi 33 000 euron urakka tai urakat. Ilmeisesti kolmen kuukauden aikana eli noin 10 000 kuussa. Ei muuten tunnu ihan oikealta tekemiseltä tai toimittajalla ovat menneet taas nollat sekaisin.

Irja Laamanen

Tuota ammattitaitoa minäkin heti ajattelin. Missä se on hankittu? Minkälainen maalausmateriaalien tuntemus on? Ei ihan kauppatieteen opinnoilla synny. Muutoin tietysti ihan hieno asia. Emmehän me tiedä ulkomailta työhön palkattujen ammattitaidostakaan vai miten on?

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #15

No, jos tietää mitä tekee, mutta kuinka monellä tämän päivän nuorella on oikeasti tietoa seinien tasoittamisesta ja pohjamaalista sekä muista pikku seikoista. On kuitenkin pikkusen eri asia maalat aita kuin kerrostalon seinät.

Mutta ei siinä mitää jos nuoret sällit oikeasti tietävät mitä tekevät. Siinä tapauksessa ei voi muuta kuin nostaa hattua ja onnitella äijiä kunnon työstä ja asenteesta.

Matti Mottonen
Vastaus kommenttiin #18

"Tämän päivän nuorilla" taitaa olla tietoa pilvin pimein verrattuna "eilisen päivän nuoriin". Käytännön osaaminen on yleensä kapeammalta alalta toki. Tämän päivän nuoret ovat eläneet homekouluissa, eivät rakentaneet niitä.

Ei ne entisetkään nuoret taitaisi ilman koulutusta pärjätä nykyisissä rakenteissa. Vaikkakin koulutusta käytännön töissä yliarvostetaan työssäoppimiseen verrattuna.
Sitähän tämä uutinen sanoo, vai sanooko.

Kalevi Hautala

Tulevat vuodet opettavat nuorta yrittäjää, kun muistaa että työhön liittyy myöskin takuut. Peltikaton kun nuori yrittäjä maalaa tulevaisuudessa kaksi kertaa uudelleen saamatta uudelleenmaalamisesta latin latia. No sehän kuuluu yritäjän peruskoulutukseen.

Marko Mäkinen

Kun lukee kommentteja niin huomaa kyllä Suomen olevan kovin yrittäjävastainen.

Ensimmäisenä kommentoijana tässä joukossa tahdon sanoa: hienoa! Mahtava että on rohkeutta yrittää ja rohkeutta kasvaa ja ottaa riskejä.

Kyllä siellä kauppatieteissä kuulkaa kerrotaan riskeistä, vastuista, velvoitteista jne - ei siihen tarvita näsäviistelevia mollaavia kommentoijia.

Kalevi Hautala

Sen verran tunnen maalausalaa, että ensin pitää hankkia ammattitaito. Sen jälkeen ammattitaidon voi realisoidan yrittäjänä. Luettuani Kauppalehdestä tämän artikkelin, niin ensimmäisenä tuli mieleeni se että kylläpä toimittaja panee halvalla yrittäjiä.

Kari-Erkki Heinonen

Sen verran itsekkin maalanneena ja maalauksia teettäneenä niin jos herra Hautala tarkoittaa ammattitaidolla että maalari osaa juoda viinaa niin niitä maalareita kyllä löytyy.
Sen myönän että peltikattoa en lähtisi ensimmäisenä maalaamaan mutta normi maalaustyöt kyllä voi tehdä kuka vain jos käsi ei tärise.

Ei meistä kukaan ole seppä syntyessään vaan työ opettaa tekijäänsä.

Timo Koponen

Ongelmasi on se, että et näe käytäntöä. On se Mahtavaa, että kauppiksessa opetetaan vastuita (ja hitot!). Yksikään huonekalujen "huippusuunnittelija-omasta mielestään" ei näe elämää käytännössä ja on ikäänkuin yrityksen leikkikalu, johon ei voi luottaa vaan kivat kuteet ja siinähän elvistelee... Tuotannon ymmärrys on nolla ja aivan liian kallis pidettäväksi.

Kirsti Hermunen

Olipa ilo lukea, että on nuoria ihmisiä, jotka haluavat tehdä töitä. Toivotan yrittäjälle ja hänen työtovereille hyvää. - Mie viimeiset vajaa kymmenen vuotta olen rakennuttanut kotia itselleni, ns. paikalleen rakentamalla eli pitkän kaavan mukaan, ja siinä saanut tutustua arkkitehteihin, rakenne- ja muihiln suunnittelijoihin, kirvesmies-, LVI- ,sähkö- ja maansiirtoyrittäjiin, maalariin - ja lailla määrätyn rakennusvalvojan työn tekemiseen, luotettaviin ja osaaviin sekä yrittämään lähteneisiin, mutta osaamattomiin - ja luottamuksen pettäneisiin. Täysin luottamuksen pettänyt ei ole nuori, vaan ammatillisesti pitkälle koulutettu ja vastaavana mestarina (palkka)työssään näinä vuosina toiminut. Mie olen maksanut rakennustarvikkeet, ja maalit - niin kuin nyt uusintamaalauksen - liikkeisiin itse sitä mukaan kuin ovat laskuttaneet. Laskutuskäytännöt myös ovat olleet kokemus. Jos nämä nuoret yrittäjät tekevät työtä arvostaen, he oppivat työtä tekemällä ja kokevat oikeata työn iloa. Työtä on meille jokaiselle koko elämä.

Matti Hemmi

Kun näitä vähätteleviä kommentteja täällä lukee, ei voi kuin surkutella koulutuksen yliarvostamisen ja väärinymmärryksen nykyistä tilaa.
Tuhansia ja taas tuhansia yrityksiä kehittämässä kiertäneenä ja sitä kautta niitä oikeaan työntekoon, laatuun, tuloksentekoon ja yrittämiseen sparranneena EU'n auktorisoituna asiantuntijana jo parisen kymmentä vuotta, en voi kuin nostaa hattua tälle nuorelle yrittäjälle.
On muutama konkreettinen asia, joka on Suomessa mennyt poskelleen. Eli ymmärrys siitä, että yrittämistä kun ei valtakunnassa opeteta yhtään missään, myöskään työnteko on vain yliopistossa tai muissa laitoksissa pakertaneille pääsääntöisesti täysin vierasta. Siten myös tämän nuoren miehen onnistuminen ei mene monellekaan jakeluun. Se mihin hän vuosi sitten ryhtyi, perustui todella alykkääseen ja yrittäjähenkiseen oivallukseen. Hän kokeili ja ymmärsi hyvin pian omat ominaisuutensa ja halunsa tehdä työtä, sekä sen, että tekemällä sen myös käytännössä oppii.
Jos tällaisia nuoria kannustettaisiin enemmän yrittäjiksi oikeilla käytännön faktoilla eikä teorian pänttäyksillä, maassamme olisi nousubuumi. Jos maisterismies talutetaan työmaalle, pitää olla tosi menestyvä yritys alkaa opettaa hänelle työntekeminen aivan kapaloista lähtien. Tällainen tyyppi on yritykselle todella pitkään pelkkä kustannuserä. Siihen kuluu vuosikausia ja sen yleensä näkee aikalailla pian, tuleeko siitä työntekemisestä yleensä vuosienkaan mittaan yhtään mitään kun pitäisi heti päästä pomottelemaan vaikkei ymmärrä perusasioista höykäsen pöläystä.

Tämä nuori yrittäjä lähti tyvestä puuhun yrittämään ja tottakai onnistui kun teki heti alusta oikeita töitä omilla käsillään ja aivoillaan. Erittäin uskottava ja kannustava tarina, jossa ei ole mitään niistä asioista joita täälläkin on ihmetelty. Hattua nostan.

Jaakko Pietikäinen

Ihan asiallisia kommentteja

Yrittäjä on nuori = ammattitaidoton

Yrittäjä on koulutettu = ammattitaidoton

Yritys on menestynyt = Jokin virhe tai muuten vaan hämärää :D

Onnea kuitenkin yrittäjälle, hienoa esimerkkiä kuinka tekevä voi menestyä