Lauantai 21.10.2017

Stephen Elopille lähes 20 milj. €:n bonus Nokian kännyköiden myymisestä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.9.2013 17:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Risto Siilasmaa ja Stephen Elop kuittaavat tuntuvat bonukset, kun Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille toteutuu.
|

Stephen Elop saa 18,8 miljoonan euron korvauksen, kun Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille on saatu päätökseen.

Asia käy ilmi Nokian tänään julkistaman ylimääräisen yhtiökokouksen taustamateriaaleista ja siitä kertoi ensimmäisenä uutistoimisto Bloomberg.

Elopille maksettava summa koostuu peruspalkan lisäksi 4,1 miljoonan euron kannustinpalkkiosta, 14,6 miljoonan euron osakekannustimesta sekä 0,1 miljoonan euron luontoiseduista. Nokia maksaa summasta 30 prosenttia ja Microsoft loput.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa saa 500 000 euron korvauksen. Siilasmaan korvauksesta 40 prosenttia maksetaan osakkeina.

Nokian ylimääräinen yhtiökokous käsittelee matkapuhelinliiketoiminnan myyntiä 19. marraskuuta.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Irja Laamanen

Sinne sitten menivät ne Nokian valtiolta saamat tuetkin. No eihän Elopia voi moittia. Valtiomme vain on liian avokätinen rahan jaossa. Isot firmat saavat isot rahat, melkein yhtä isot kuin tuensaajatkin yhteensä. On tämä hullu maa. Toimitaanko kaikkialla näin hullusti vai onko tämä suomalaista hölmöläisyyttä? PKT yritykset ja työssäkäyvät kansalaiset ovat kaiken nettomaksajia, miksi ihmeesä? Sille ainakin tuntuu.

Marja Leena Luukkonen

Hyvin sanoitit ihmettelysi. Eikö tämä ilman muuta ole nimenomaan suomalaista hömöläisyyttä, kuten arvelet. Ja veronmaksajajien rahoilla pelataan. Missä on terve epäluulo ja taustojen, motiivien tutkinta? Riskianalyysi ja kansallisten etujen puolustaminen?

Aki Terentjeff

Jos myyjä myy ja ostaja ostaa niin palkkio sen mukaan, Microsoftin ostostrategia on toiminut täydellisesti, Ellop hoiti etukäteen suunnitellun homman kympin arvoisesti, turha kandehtia mitään.
Kokonaan toinen juttu on Suomalaisten "näkökyky" ja ns. järki.