Tiistai 26.9.2017

Suomalainen haluaa ostaa Nokian – ekonomisti vaikenee osuudestaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.10.2013 09:53
  • Kuva: Epa /All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Nokia-pomot Marko Ahtisaari ja Stephen Elop. Suomalaisen vetämä hanke haluaa ostaa Nokian puhelimet.
|

Suomalainen sijoittaja, ex-Nokia-pomo Juhani Parda kerää parhaillaan rahoitusta hankkeeseen, jonka tarkoitus on ostaa Nokian matkapuhelinbisnes Microsoftin nenän edestä.

Hanke kulkee nimellä Nokita.

Parda esiintyy Youtubeen ladatulla videolla Nokitan päätoimijana. Nokitan ajatus on tarjota Nokialle yli 5,5 miljardia euroa Devices & Services –yksiköstä.

Hanke etsii videolla sijoittajia, jotka ovat valmiita laittamaan jopa miljoonia kiinni projektiin.

Nokian ylimääräinen yhtiökokous käsittelee Microsoftin tekemää yli 5 miljardin euron tarjousta vielä tänä vuonna.

Uusi Suomi yritti tavoittaa Pardaa kommentoimaan asiaa tuloksetta.

Nokita-hankkeen keskeinen ajatus on se, että puhelinbisnes on menossa liian edullisesti Microsoftille. Hankkeen Nordean entisellä pääekonomistilla Roger Wessmanilla teettämien laskelmien mukaan Nokian puhelinbisneksen arvo voisi olla parhaassa tapauksessa yli 23 miljardia euroa.

Uuden Suomen tavoittama Roger Wessman on hankkeesta vaitonainen. Hän myöntää tehneensä hankkeelle pyynnöstä ”muutamia skenaariolaskelmia”.

- Minulla ei ole keskeistä roolia tässä hankkeessa. En voi enkä osaa muuten kommentoida sitä, Wessman sanoi puhelimessa keskiviikkoaamuna.

Nokitan Pardan strategia olisi muuttaa Nokian matkapuhelintehtaat valmistamaan Windows-puhelinten lisäksi myös Android- ja Linux-pohjaisia luureja.

Videosta kertoi tänään Talouselämä.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Leila Mustanoja-Syysmeri

Olisihan aika metkaa, jos Nokian myynti yllättäen muuttuisikin markkinatalouden mukaiseksi normaaliksi tarjouskilpailuksi. Nyt se on ollut isojen ja pienempien poikien keskinäistä sopimista Microsoftin sanelun pohjalta. Hieno veto Pardalta - nyt ainakin herätetään osakkeenomistajia kysymään tiukemmin, oliko Microsoft ainoa vaihtoehto ja miksi myyntihinta oli niin alhainen ja mihin se perustuu.

Teuvo Hyvonen

Pienosakkailla on mahdollisuus nostaa ryhmäkanne Yhdysvalloissa Microsoftin ja Nokian yhteisiä suuria yhdysvaltalaisia osakkeenomistajia vastaan siitä, että käytännössä kauppa on Sammon ryöstö: 23 on viisi kertaa enemmän kuin 5.