Maanantai 17.6.2019

Maailman bitcoinvarat: 3 100 000 000 €

Luotu: 
8.11.2013 20:07
|

Eilen ja tänään nähty virtuaalivaluutta bitcoinin raju hinnannousu on kasvattanut maailman bitcoinvarannot yli 3,1 miljardiin euroon.

Bitcoinin hinta pomppasi yllättäen lähes 30 prosenttia kahden päivän aikana. Huipussaan bitcoinin vaihtosuhde oli perjantaina iltapäivällä, jolloin yksi bitcoin maksoi yli 350 dollaria.

Alkuillasta keinotekoisen ”nettivaluutan” arvo oli laskenut lähelle 300 dollaria. Euroissa yhden bitcoinin arvo oli kello 20 Suomen aikaa noin 250 euroa.

Bitcoinit ovat saaneet osakseen kritiikkiä valuuttaan sisältyvän keinottelumahdollisuuden vuoksi. Viimeksi bitcoinnousu nähtiin keväällä, jolloin virtuaalivaluutta romahti useita kymmeniä prosentteja.

Hitaasti lisääntyvää virtuaalivaluuttaa on liikkeellä maailmassa noin 12 miljoonaa kappaletta.

Bitcoinin kurssitiedot on poimittu Mt. Gox –vaihtopaikalta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Henrik Heino

Miksi puhut nettirahaan uskomisesta ja laitat sitten linkin jossa uskottiin netissä pyörineeseen pankkiin, jonka perustaja on 18-vuotias?

Itse Bitcoin-RAHASTA ei ole löytynyt vielä mitään vakavia haavoittuvuuksia.

Se, että 18-vuotiaan kaverin perustama pankki ei olekaan kovin turvallinen ei minua hirveästi yllätä. Uskon nettirahaan, mutta en tällaiseen pankkiin. Näillä on hyvin suuri ero.

Henrik Heino

"- En suosittele kenellekään Bitcoinien säilyttämistä internetiin kytketyissä laitteissa, olipa kyse omasta tai ulkopuolisen palvelun laitteesta, hän kirjoittaa.

Ehdotuksen noudattaminen on vaikeaa, sillä Bitcoin-valuutta toimii nimenomaan internetissä."

Tämä neuvo on varsin hyvä, eikä sitä ole mitenkään vaikea noudattaa. Idea on siinä, että pidetään vain käyttövarat internetissä. Käyttämättömät rahat voi säilyttää tiedostojen sijaan paperilla.

Jännintä on, että näiden papereiden luomiseen ei edes tarvitse internetiä. Tosin rahan tallentamista varten täytyy internetiin syöttää toinen näiden paperien koodeista. Sen jälkeen papereita voi säilyttää vaikka kassakaapissa ja aina tarvittaessa ottaa yhdeltä paperilta rahat käyttöön esimerkiksi kännykkään.

Jos kiinnostaa, niin oheisesta linkistä voi kokeilla hommaa. Tallenna sivu koneellesi, poista kone internetistä, avaa sivu (tallennettu tiedosto) ja tulosta paperi. Paperi toimii täydellisesti vaikka et ikinä enää kytkisi konettasi nettiin.

https://www.bitaddress.org/

Mark Andersson

Eikös ihan normaalit valuutat ole tuota samaa virtuaalirahaa? Noin valtaosin?

Tulevaisuudessa varmaan näitä teko-teko-valuuttoja nähdään lisää. Ja sen jälkeen niitäkin aletaan imitoida. Ja niin eespäin.

Sitä se on, taloususkonto...

Henrik Heino

Bitcoineja on olemassa vain rajallinen määrä, joten valuutan arvo ei heikkene niin helposti.

Normaaleita valuuttoja voi valtio luoda lisää aina kun haluavat. Samaiset valtiot ja jopa yksityiset yhtiöt voivat myös katkaista rahaliikenteesi, jos edustat esim. väärää mielipidettä (tästä esimerkkinä Wikileaks).

Tämän lisäksi myös pankit lisäävät lainakikkailulla normaalien valuuttojen määriä, ja täten saavat sen arvon alenemaan. Toki pankit voisivat tehdä samaa Bitcoinin tapauksessa, mutta koska Bitcoin-järjestelmä itsessään sisältää pankkitilin käsitteen, olisi pankeilla todennäköisesti vähemmän valtaa.