Keskiviikko 16.1.2019

Kataja tyrmää Merisalon väitteet kytköksistä: ”Kiitokset ovat voineet mennä sekaisin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.7.2009 11:43
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Sampsa Kataja kiistää kiittäneensä Arto Merisaloa.

Kevan halituksen puheenjohtaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja tyrmää Nova-Kiinteistökehityksen toimitusjohtajan Arto Merisalon esittämät väitteet siitä, että Kataja kiitti Merisaloa KMS-rahasta jo huhtikuussa 2007.

Katajan mukaan hän ei edes tuntenut Merisaloa silloin.

- En muista tällaista tapaamista ollenkaan. Kakkosta olisinkin voinut käydä kiittämässä, mutta en Merisaloa, koska häntä en tuolloin tuntenut. Jos hän on ollut paikalla porukassa, jossa on ollut Kakkonen, on voinut mennä kiitokset sekaisin, Kataja sanoo Ilta-Sanomille.

Arto Merisalo puolestaan sanoo, että poliitikkojen suosimassa ravintola Manalassa Helsingissä oli kyseisenä iltana useita keskustan ja kokoomuksen poliitikkoja.

- En itse tuntenut Katajaa tuolloin lainkaan. Hän tuli juttelemaan minulle, oli kovin ystävällinen ja esittäytyi. Hän tuli kiittämään saamastaan tuesta, Merisalo kertoo Ilta-Sanomille.

Merialon mukaan Kehittyvien Maakuntien Suomi mainittiin tapaamisessa nimeltä ja useat ihmiset voivat todistaa kohtaamisen. Merisalo syytti Katajaa omien liikemiessuhteidensa pimittämisestä.

Kataja pitää edelleen kiinni väitteestään, että Nova-Groupin KMS-kytkökset selvisivät hänelle vasta vaalirahakohun alettua.

KMS:n ympärillä olleiden ihmisten muisti tuntuu olevan hyvin häilyväinen. Arto Merisalo itse muistikin yllättäen osallistuneensa Kevan kokoukseen Järsössä, vaikka aikaisemmin ei tällaista muistanutkaan. Myös kokouksessa ollut Juha Kajo joutui kaivelemaan muistinsa sopukoita miettiäkseen, oliko hän ollut kokouksessa vai ei.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tim

Totta moni ostaa kun vaihtoehtoa ei ole, mutta käytetyissä autoissa on. Niidenkin kanssa saa olla tarkkana. Nyt vaan nämä Kevan vakuuttelijat tarkempaan syyniin. Tuntuu olevan Kevan takuu, kun takavalot katoavat takuu loppuu.

Pelle Hermanni

Tämän pellen eroa ei kukaan ole vaatimassa. Ei varsinkaan näin oikeistolaisessa mediassa.

Minusta tällaisen pellen olisi syytä vaihtaa maisemaa ja duunia. Ihan vaan kaiken varalta, kun muisti kerran pätkii.

En puolusta kepua, mutta missä ihmeessä viipyvät demareiden, kokoomuksen ja vasemmistoliiton vaalirahaselvitykset?

Toivottavasti saamme syksyllä uudet vaalit. Eihän näitä marjatiuroja ja jiikataisia ja mattivanhasia kestä enää kukkaan ns. tolkullinen.

tapio_o_neva

Ei Sampsa Katajaa pidetä poliittisena tosimiehenä, jonka pitäisi erota. Hän on harmiton kiintiökokoomuslainen kepulaisessa Kevassa, joka kuuluu ultrakevyeeseen Karpela-sarjaan.

On aivan hauska katsoa, miten Kataja kipristelee kuin kastemato ongenkoulussa ja kiistää sekä oikaisee, kiistää sekä oikaisee.

On tietenkin selvää, että Matti Vanhanen ja Sampsa Kataja tiesivät vaalirahoituksen. Sampsa Kataja on kepulaiseen Kevaan suurten kaupunkien toivomuksesta kepuleita valvomaan asetettu kokoomuslainen politrukki, joka tiesi sen, minkä Kauppinenkin.

eXodus

Nimittäin nykyisistä päähallituspuolueista.

Nuorten kokoomuslaisten elämäntehtävänä on maksaa potut pottuina - muistissa ovat liian hyvin ne vuosikymmenten pelikieltoon johtaneet "yleiset syyt", joita ei hevillä anteeksi anneta.

Paitsi että eipä ole Matti eikä muu kinkeripiiri anteeksi pyydelleetkään...

Tämän näytelmän manuskripti on kassakaapissa, mutta sisältö jo sisäpiiritiedossa.

tapio_o_neva

Minusta poliittinen komedia on kaikkein hauskinta, koska äänestäjä voi valita kaukosäätimen lisäksi myös äänestyslipullaan.

Kyseessä on klassinen epäsymmetrinen taistelu. Kokoomuksen etuna on saada suuria vaalirahoja ja iskevää tehomainonta mainostoimistoilta. Kokoomuksen etuna on myös saada nopea pikatuomio Bonniersilta, Merja Ylä-Anttilan johtamalta MTV3:lta, Sanomalta, Alma Medialta ja Yleisradiolta, sen "porvarillisilta" kiintiömiehiltä.

Keskutan etuna taas on viivytystaitella Anssi Rantakankaan ja Jarmo Korhosen tavoin, jotta eduskunta tulee lomilta ja muutkin kuin Paavo Väyrynen voivat kysyä, koska SDP ja Kokoomus kertovat vaalirahoituksensa Vihreän liiton, Suomen Keskustan ja Vasemmistoliiton tapaan.

Näin Keskustasta tulee Jeesus Kristus ja sen molemmille puolille ristiinnaulitaan kaksi ryöväriä: SDP ja Kokoomus.

Keskutan tukena rehellistämisessä on "etelän medioihin" kyllästynyt Suomen kansa.

Keskustan tämän kesän SDP:lle ja Kokoomukselle suunnattu tunnuslause on:"Palaa se sauna teilläkin!".

tapio_o_neva

En usko, että KNL tai Katainen järjestää kovinkaan suurta muistotilaisuutta Sampsa Katajan poistumiselle poliittisesta keskuudestamme, koska varmaan Kokoomuksen nomenklatuurassa eli nimityslistalla on 6-12 sopivaa nimeä vaihdon suorittamiseksi lennosta. Katajan korvaaminen on pienempi toimenpide kuin Kanervan ulkoasiainhallinnon harjoittelijalla suoraan Brysselistä.

Vieras

Kaksi pientä kysymystä:
1. Miksi poliitikko ei voi osallistua vaaleihin ihan omalla kustannuksellaan?
Joka tapauksessa ne 200 kansanedustajaa valitaan. Ei siihen minun mielestä tarvita mitään liikemiesten tai muiden vallankaappaajien rahoja.
2. Miten pahasti ns. kauppakamari- ym. liikemiehet ovat onnistuneet kietomaan yhteen ja samaan sotkuun koko poliittisen kentän?
Touhu on saanut sinauksensa myös erinäisiltä virkamiehiltä, joiden olisi pitänyt pysyä puolueettomina. Hiiri hyppii pöydillä,eikä kissaa näy mailla halmeilla.

raunokalevi

Miten olisi jos annettaisiin markkinoiden hoitaa asiat ilman politiikkoja.Eikö olisi aika ns kokeilla kunnollista kapitalismia reilusti eikä näiden turhien kyläpääliköiden ja muiden välikäsien kautta.

Kaikki pätevät politiikot hakeutuisivat elinkeinoelämän palvelukseen ja tekisivät sitä reilusti firmojen etujen ajamiseen.Sillä niinhän se on ,että firmat ei ole mitään muuta varten kuin ,että hoitavat asiat niin että omistajat saavat hyvät osinkot mahdollisemman halvalla ja pienellä henkilömäärällä.Kaikki muu on jeesustelua.Vanhasen työreformi alkaisi tuottaa nyt hyvää ja Suomi nousisi tästä etujen suosta.Ajatelpaaka tätä !