Keskiviikko 19.6.2019

Eläkepomolta kovaa tekstiä veroparatiiseista: ”Vaihtoehto olisi leikata eläkkeitä”

Luotu: 
18.2.2014 13:15
  • Kuva: Tela/Nina Dodd
    Kuva
    Arkistokuvassa Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.
|

Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes sanoo, että vaatimus veroparatiisien välttämisestä saattaisi nostaa työeläkemaksuja Suomessa.

-Työeläkevakuuttajilta on toivottu veroparatiisien välttämistä ja yksipuolista niiden käytöstä luopumista. Kumpikaan niistä ei lisäisi työeläkelaitosten toiminnan läpinäkyvyyttä nykyisestä. Molemmat kuitenkin pienentäisivät työeläkevakuuttajien sijoitustuottoja nykytilaan verrattuna. Korvaavat tulot tulisi hankkia korottamalla Suomessa perittäviä työeläkemaksuja. Toinen vaihtoehto olisi leikata tulevaisuudessa maksettavia eläkkeitä, Siimes kirjoittaa blogissaan.

Hän korostaa, että työeläkevakuuttajien tulot muodostuvat yksinomaan työeläkemaksuista ja työeläkesijoitusten tuotoista. Jos tuloista ei huolehdita, tulevia eläkkeitä pitää Siimeksen mukaan leikata.

-Elämämme on harvoin korkeimpien ihanteittemme mukaista. Liika ihanteellisuus ei ole aina edes hyvästä. Se voi päinvastoin johtaa siihen, että jätämme arjen tavalliset, hyvin toimivat asiat vaille niille kuuluvaa huolenpitoa ja arvostusta. Näin on käymässä myös veroparatiiseja koskevassa keskustelussa, hän sanoo.

Siimes korostaa, että työeläkevakuuttajat eivät voi ”piilottaa” sijoituksiaan matalan verotuksen maihin, koska ne raportoivat jo nyt kaikki sijoituksensa Finanssivalvonnalle. Yksityisalojen työeläkevakuuttajat raportoivat ne tämän lisäksi myös Suomen verottajalle.

-Suomalaiset työeläkevakuuttajat eivät myöskään kierrä veroja. Niiden sijoitustoiminnan ainoa tarkoitus on turvata tulevia työeläkkeitä. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Joonas Kekoni

Jos eläkemaksua olisi pakko lisätä yhdellä prosenttiyksiköllä, että eläketaso voidaan saavuttaa veroparatiisien käytön lopettamisen takia, niin tämä raha ei katoa vaan menee hallituksen kirstuun. Vastaavasti hallitus voisi käyttää tämän rahan, siihen että työvoiman sivukuluja leikattaisiin sillä samalla prosenttiyksiköllä, jolloin ainoa joka häviäisi ovat juristit, jotka suunnittelevat kaksinkertaisen verottamattomuuden mahdollistavia järjestelmiä.

Tämä tietenkin edellyttää, että hallitus käyttäisi rahat sivukulujen alentamiseen, eikä toimintaan, jolla voidaan lisätä kannatusta hallituspuolueiden kohderyhmissä.

Joonas Kekoni

Yleensä veroparatiiseista närkästyneet ihmiset paheksuvat kaksinkertaisen verottamattomuuteen perustuvia järjestelyitä.

Esim 1:
Eräs kansainvälinen hakukoneyhtiö myy suomalaiselle yrittäjälle mainoksia, joita toimitetaan Suomessa olevalla palvelinkeskuksen kautta suomalaisille kuluttajille.

Yritys ei kuitenkaan maksaa saamastaan 1 000 0000 Euron tuloksesta suomen verottajalle 245 000 euron veroa suomalaisesta tytäryhtiöstään, vaan suomalainen tytäryhtiö tuottaa datapalveluita Irlantilaiselle Euroopan konttorille saaden 10 Euron voiton, josta maksaa 2.45 Euroa yhteisöveroa Suomen verottajalle.

Suomalaiset yritykset tilaavat mainosten näyttämistä Irlantilaiselta tytäryritykseltä, joka tilaa omakustannushintaista palvelua suomalaiselta datakeskukselta. Irlantilaisen yhtiö ei tuota voittoa kuin 10 Euroa, sillä se maksaa tavaramerkin käytöstä 999 990 Euroa Hollantilaiselle yritykselle, joka tulottaa voitot toiselle irlantilaiselle emoyhtiölle, joka masaa Irlannin valtiolle (joka vastaaottaa EU:n pankkitukea) 2450 Euroa yhteisöveroa.

Esim 2:
Suomalainen terveyspalveluyritys ei maksa yhteisöveroa, sillä se käyttää kaikki voittonsa pääomalainan lyhentämiseen Belgialaiselle emoyhtiölle. Pääomalainaa voi Suomessa maksaa ennen yhteisöveroa, koska pääomalainan takaisinmaksu kuuluu yhteisöveron piiriin. Belgissa taas pääomalainen lyhennykset eivät ole yhteisöveron piiriin kuuluvia, koska pääomalainan lyhentämiseen käytetään jo verotettuja voittovaroja.

Tarkoituksena ei ole osoittaa sormella yllä mainitsemattomia ei täysin fiktiivisiä yrityksiä vaan kertoa yleisestä periaattesta, jotka ovat nykyään eivät ainoastaan suurten kansainvälisten konsernien käytössä vaan myös pienyritysten käytössä, koska näitä suunnittelevat konsulttiyritykset myyvät tietotaitoaan kokonaisedullisina paketteina puhelinmyyntinä verokalenterista löytämilleen asiakkaille.

Jouni Kari

Olisiko sittenin niin, että eläketuloja saattaa tulla enemmän, kun veroparatiisit tukitaan?

Miksi niin?

Rahan kierto on kansantaloudessa tärkeä mekanismi.

Otetaan esimerkkinä vaikka yrittäjä, joka saa ison tilauksen, virkamies jolle maksetaan palkkaa, tai tutkija, joka saa apurahaa tutkimustaan varten. Mitä siitä seuraa laajemmin?

-> Yrittäjä, virkamies tai tutkija ostaa leipää.
-> Kauppias ostaa leivät leipomolta.
-> Leipomo maksaa palkkaa työntekijöilleen.
-> Leipomo ostaa jauhot myllyltä.
-> Myllykin maksaa palkkaa työntekijöilleen.
-> Mylly ostaa viljan tukkurilta.
-> Tukkuri maksaa palkan työntekijöilleen.
-> Tukkuri ostaa viljan maanviljelijältä.
-> Maanviljelijä ostaa myös kaupasta leipää.
-> Maanviljelijä ostaa lannoitetta.
-> Lannoitefirma maksaa palkan työntekijöilleen.
-> Maanviljelijä ostaa kotimaisen traktorin.
-> Traktoritehdas maksaa palkkoja työntekijöilleen.
-> jne jne.

Tämä vain leivän ostamisessa. Sama toteutuu kaikissa muissakin palveluissa. Raha kiertää kansantaloudessa.

Entäpä jos kansantalouteen laitetaankin miljoona euroa LISÄÄ?

Mitä siitä seuraa?

Rahan LISÄÄMINEN kansantalouteen VAIKUTTAA vähintäin KYMMENKERTAISESTI. Koska raha kiertää kansantaloudessa. Olen mukaillut tätä edellistä näkemystä TKK:n taannoisen kansantaloustieteen professorin, Osmo Jaskarin, luennon pohjalta. Raha kiertää kansantaloudessa. Ja usein myös "rahan siirtotilanteissa" maksetaan veroja. (ALV, tuloverot, jne.)

Kuulin tämän näkemyksen 1990-luvun alussa. Tarina on niin mainio, että olen muistanut sen kaikki nämä vuodet.

Mikä on muuttunut Suomessa ja muissakin maissa sitten 1990-luvun?

Rahaa poistuu melkoisia määriä verottajan ulottumattomiin, veroparatiiseihin. Kansantaloudesta poistuva raha on myös nettovaikutukseltaan enemmän kuin pelkästään sen rahallinen arvo. On toki selvää, etä joissain kohdin kansantalouteen laitettu raha jää VARMIMMIN kiertämään kansantalouteen Suomessa.

Hyvä kysymys on, että onko "kansantalous rikki" osin siitä syystä, että rahaa poistuu veroparatiiseihin? Siirto on helppoa, nopeata ja siihen löytyy erittäin selkeät askelmerkit, kuten tästä artikkelista näkyy:

http://www.nytimes.com/interactive/2012/04/28/business/Double-Irish-With...

Millä Suomen kansantalous parhaiten korjataan?

Jarno Isokirmo

eu alueelta karkaa veroparatiiseihin noin 1 000 miljardia vuosittain. jos nämä saataisiin verotuksen piiriin niin se laskisi maksettavia eläkkeitä miten?

jos jatketaan samalla ajatuslinjalla niin mafia tekee hyvää euroopan talouskasvulle koska mafia on tasasen kasvavaa ja katteet on kohdillaan.

mutta tässä tulee kysymys mitä eroa on yksityisellä joka ostaa tietoisesti verottomana ja yrityksellä joka ostaa palvelun veroparatiisin kautta? pitäisikö tästä kommentista ymmärtää että ihanteiden mukaan ei tarvitse toimia ja kommentissa annetaan hiljanen hyväksyntä harmaalle taloudelle?!?

tässä kommentissa haisee pahasti oman edun/oman lähipiirin etujen suojelu...

Jouni Kari

Millainen yhteiskunta siitä tulee, jos firmat eivät lainkaan osallistu yhteiskunnan rakentamiseen maksamalla niille kuuluvaa osuutta veroista?

Silloinhan ne verotulot joudutaan ottamaan vaikka palkansaajilta.

Mitä silloin tapahtuu?

Palkansaajien ostovoima heikkenee entisestään.

Mitä sitten seuraa? (Googlen toimitusjohtajan luulisi tietävän.)
http://www.talouselama.fi/uutiset/tata+totuutta+yritysjohtajat+eivat+hal...

http://www.businessinsider.com/eric-schmidt-on-inequality-2014-1

Jos rahaa kiertää kansantaloudessa vähemmän. (Koska sitä poistetaan veroparatiiseihin.)

=> Joudutaan palkkoja leikkaamaan.
=> Kuluttajien ostovoima heikkenee entisestään.
=> Jonka seurauksena rahaa kiertää entistä vähemmän kansantaloudessa.
=> Jonka seurauksena joudutaan irtisanomaan ja leikkaamaan vielä enemmän.

Kurjistumisen kierre katkeaa tukkimalla veroparatiiseihin siirrot.

Juhani Kahela

Raha ei katoa veroparatiiseihin. Se palaa talouskiertoon entistä tuottohakuisempana. Saksalaisen selvityksen mukaan 70 prosenttia veroparatiisien rahoista palaa yksityistalouden palkkoihin. Se synnyttää talouskasvua, josta me kaikki saamme osamme. Lisäverot synnyttävät ja elättävät byrokratiaa, joka syö talouskasvua ja siten hyvinvointia. Hyvinvoinnin kannalta alle 40 prosentin veroaste olisi tehokkain hyvinvoinnin mootori. Suomen veroaste pyyhkii 60 ja siten meillä ei ole talouskasvua.

Jouni Kari

Kuka takaa, että ne rahat tulevat Suomea rakentamaan, jotka poistuvat veroparatiiseihin?
Kukaan ei sellaista takuuta anna. Ei kukaan. Eikä mikään.

Se raha siirretääbn sinne, mistä sillä saa suurimman tuoton. Ja onko se lähellekään aina Suomessa? Kuinka realistista se on? Ei taida olla niin.

Kun raha kiertää terveesti Suomessa, se rakentaa parhaiten Suomea.

Sama pätee tietenkin koko Eurooppaan.

Juhani Lempiäinen

Suomessa ei koskaan ole älytty sitä, että on tärkeää että raha kiertää omassa kansantalouodessa mahdollisimman pitkään. Kun se verotetaan heti kun se on tienattu niin rahalla on aivan liian lyhyt kierto. Veroparatiisit ovat tästä yksi ilmentymä, valtion joukkovelkakirjat ulkomaalaisille instituutioille toinen, kaljanhaku Virosta kolmas. Näitä esimerkkejä on vaikka kuinka paljon, jolla toimintatapojamme muuttamalla saisimme rahan kiertämään paljon tehokkaammin täällä isänmaassamme.

Jouni Kari

Tuolla summalla, jonka Amazon maksoi Britanniaan, ei makseta montaakaan metriä maantietä.

Ei ihme, että maantiet ovat montuilla.
Ei ihme, että koulut homehtuvat.
Ei ihme, että kunnissa joudutaan karsimaan meille kaikille kuuluvista palveluista.

Siinä syy. Ja seuraukset näemme joka päivä.

Jarno Isokirmo

viinarallin hinta on noin 300 miljoonaa vuodessa harmaan talouden/ veroparatiisien kustannusarviot pyörivät siinä 3-7 miljardin välillä. joten toivoisin ihan vaan oman uskottavuutesi takia vähän enemmän perustelemaan tätä väitettä

Jouni Kari

Juuri noin.

En pysty todentamaan lukujen suuruusluokkaa, mutta kuten Amazon:in esimerkki näyttää, niin pientä on se, tuonti, mitä yksityinen kansalainen harrastaa verrattuna isojen firmojen "verosuunnitteluun". Joka on itse asiassa laillistettua veronkiertoa. Koska se kielletään. Se kun on haitallista.

Sauli Harju

Joo vois niistä ylisuurista eläkkeistä repiä mutta ei köyhien eläkkeistä. Ministerit ja muut pilipali pellet saa tuhansia euroja kuukaudessa jotain sopeutumiseläkkeitä sun muita tukiaisia vaikka niillä on miljoonien omaisuudet.

Josa Jäntti

Minulla on ratkaisu, miksi työeläkemaksuja ei tarvitse korottaa. Kansanedustaja Sampsa
Kataja jo ehdotti saman idean kuin Sedu ry ( Suomen Eläkeläisten edunvalvonta ry), miksi meillä on 14 eläkeyhtiötä päällekkäisine organisaatioineen hoitamassa samoja asioita ? YKSI YHTIÖ JA SATOJA MILJOONIA SÄÄSTYISI ELÄKKEIDEN MAKSUUN !
Yhtään PÄTEVÄÄ VASTAVÄITETTÄ ei ole vielä esitetty, miksi näin ei voida tehdä ?! Uskaltaisiko Suvi Anne Siimes (tähän mennessä ainoa ?), joka perustelisi miksi tuhlaamme eläkevaroja turhaan? Vastaukseksi ei riitä kertoa näennäisestä kilpailusta( eläkeyhtiöt palauttavat eläkeläisten varoja yrityksille ??) ja munat samaan koriin pantavista sijoituksista ( = ne eivät pidä paikkaansa ) - ei edes Siimeksen väite, että jos meillä on yksi työeläkeyhtiö, se merkitsee muka sosialisoimista ! Sekä TELAssa + ETK:ssa voitaisiin vähentää valtavasti työpaikkoja ( = satoja ?), joista suuri osa on ns. suojatyöpaikkoja ex - kansanedustajílle (mm. Suvi - Anne Siimes ). Nyt eläkeyhtiöiden hallinnossa on kymmeniä luottamishenkilöpaikkoja ja YHDESSÄ yhtiössä tarvittaisiin vain 3 ammattijärjestöjen edustajaa + 3 EK:sta + 3 todellista ELÄKELÄISTÄ !
Saisinko TELAlta vastauksen ?? Lukekaapa TELAssa blogini www.globit.iltalehti.fi/josa jäntti

Kimmo Leino

Juuri Tela yhtenä "keräsi" pois kansantalaoudesta MILJARDEJA ( Iltalehti huhtikuu 2012 "Eduksunnassa muhii miljardikaappaus ; laki 444/2012 ; yli lain salliman perittyjen tasoitusvastuurahojen siirtämisestä vakuutusyhtiöiden taseisiin ( ennen olivat VELKAA pienyrityksille ).

18.9. 2013 Juha Ristamäen Iltelehdessä julkaisema artikkeli kertoo seuraavaa:

"Näkökulma

KUKA VUOTI ?

Tapahtumaketju, jonka seurauksena eläkeyhtiöt ovat keränneet asiakkailtaan; yrityksiltä ja työntekijöiltä satoja miljoonia euroja liikaa rahaa, on voinut alunperin olla vahinko.

Mutta se, miten liikalaskutusta on sittemmin hoidettu, ei voi olla vahinko. Rahat ovat menneet eläkeyhtiöille, eivätkä ne niistä aio luopua.

Kukaan eläkejärjestelmän sisäpiirin ulkopuolinen ei tiedä tarkasti, mitkä ovat oikeat luvut. Tietojen julkisuutta säätelevät tahot, jotka ovat asianosaisia ja hyötyjiä.

Ja kun lukuja saa kaivettua esille, alkaa vuotajien etsuntä, kuten tämän jutun yhteydessä kuulemma kävi Suvi-Anne Siimeksen johtamassa Telassa.

Kyseessä on lakiperusteisen eläketurvan hoitaminen, mutta läpinäkyvyys on Sveitsin pankkimaailman tasoa.

On kuin Suomen valtio kieltäytyisi kertomasta, paljonko sen menot ovat ja paljonko se on kerännyt kansalaisilta rahaa niiden kattamiseksi. Ratkaisu on, että eläkeyhtiöt saadaan lakisääteisten tehtäviensä osalta noudattamaan julkisuuslakia."

Juha Riastamäki

[email protected]

Siinä kansalaisille TIETOA asioista !

Poliisi EI saa tutkia tuota "miljardikaappausta" sen ESTÄVÄT ( Eoa päätös 876/2/05 ...poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin ja ministerinvastuuasiassa sekä Suomen perustuslain 118 § ...Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ...Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa. ( julkinen lakitietokanta Finnlex ).

On mielenkiintoista kuinka vakuutusyhtiöt ovat saaneet "lainsäädntövaltaa" Suomessa :Iltalehti 19.2. 2013 "Miljoonien rahavirrat puolueille".

Sisäpiiriläinen kertoo :"Rahaa ei todellakaan maksettu turhaan".

NÄYTTÄÄ vahvasti sisltä, että puolueiden miljoonien LAHJONNALLA saatiin aikaan "miljardikaappaus": "lailla 444/2012"; jota Suomen "lain" mukaan poliisi EI saa ESITUTKIA ?

Minun tietojeni mukaan Suomen eläkejärjestelmän "hallintokulut" ovat luokkaa 700 miljoonaa euroa vuodessa; sisältäen siis myös Siimeksen palkan ?

Se mitä me SAAMME tuolla 700 miljoonalla on "liikesalaisuus" LAKISÄÄTEISTEN eläkevakuutusten osalta !

Mutta pienyrittäjät ainakin "saivat" miljardikaappauksen ... katson siis YRITTÄJÄNÄ osallistuneeni jo riittävästi "lamatalkoisiin" ( vuodessa maksan PELKKIÄ vanhuuseläkemaksuja 8 400 euroa vuodessa ja PÄÄLLE tulevat lakisääteiset "tapaturmavakuutusmaksut" eli ne joita VARASTETTIIN 1,3 - 3 miljardia euroa ).

Pienyritysten VERORASITUS nousi vuodenvaihteessa 24 % ( Suomen yrittäjät Ry:n laskelma ).

Miten PALJON yrittäjien VIELÄ pitää "osallistua" jotta lamsta selvitään !

Vakuutusyhtiöiden "jättiosinkojen" saajien on kai tarkoitus ostaa konkurssiin menneet yritykset pilkkahinnalla HEILTÄ VARASTETULLA RAHALLA ?

Yksikin "nalle" sai tuollaista rahaa 12 miljoonaa; paljonko siinä oli "lailla 444/2012" varastettua ?

Maailmantalouden tilanne EI selitä vakkutusyhtiöiden jättiosikoja; mutta laki 444/2012 SELITTÄÄ !

Mihin teen RIKOSILMOITUKSEN; kun Suomi LAHJOI Kansainvälisen rikostuomiosituimen He 55/2007 avulla ( kansanedustajille valehtelemalla ) 2008 allekirjoitettu "sopimus" Suomi maksaa ja pitää Ruanda-"oikeudenkäynnin" ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivalltttomaksi Suomea koskevissa "yksittäistapauksissa" kuten MILJARDIKAAPPAUS !

Siinä JULKISTA tietoa Siimekselle... koska Valtakunnanoikeus kokoontuu ja PURKAA Pl 118 §:n manipuloinnin ja Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonnan ?

Onko Siimes mahdollisesti saamassa "osinkoja" ?

Onko juttu jo senverran iso; että kyseessä on VALTIOPETOS; "lainsäädäntövallan antaminen laissa säädetyn JOUKON ulkopuolle" ? ( Todiste/ todistaja ... "Miljoonien rahavirrat puolueille"; Olli Pusa kirjansa Renkien kaappaus kanssa ; lainsäädäntö-asiakirjat ( Suomi teki He 55/2007 tarkoituksella että saisi ITSENÄISEMMIN ratkaista rikoksia; mutta POISTIKIN IHMISOIKEUDET PL 118 §:n avulla... VALEHTELI siis myös Kansainväliselle rikostuomioistuimelle )

Vai oliko MYÖS Kansainvälinen rikostuomioistuin MUKANA; jotta sai RAHOITETTUA Ruanda-"oikeudenkäynnin"; oikeudenkäynnin, jota oikein kukaan EI halunnut ?

Suuria asioita on tapahtunut ja suuria asioita PITÄÄ tapahtua; jotta kaikki taustat MILJARDIKAAPPAUKSESSA saadaan aikanaan TUTKITUKSI !

Tuollainen rikostutkintapyyntö muuten lähti jo 2008 "Ihmisoikeustuomioistuimeen" mutta kirjatttuna ja pikana se "katosi".

"Pyydän ihmisoikeustuomioistuinta lähettämään tapauksen EIT 24221/06 asiakirjat ( joihin se ei ole toimivaltainen ) Kansainväliseen rikostuomioistuimeen; koska Eoa päätöksen 876/2/05 mukaan Suomessa on rikoksia; joissa poliisi ei saa suorittaa esitutkintaa.

Tilanne on vielä "hieman" kehittynyt siitä kun tein rikosilmoituksen "lainsäädännöllisistä ihmisoikeusloukkauksista " 8.9. 2005 Porin poliisille ja Syyteilmoituksen Valtakunnasyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 !

Päättivät sitten SUUNNITELMALLISESTI varastaa satojen tuhansien Suomen kansalaisten ELÄKERAHOJA !

Tällä hetekellä PALAVEROIVAT; kuinka valitukset ihmisoikeustuomioistuimeen Suomesta saadaan loppumaan; muu on JO TEHTY ( Kansainvälinen lahjottu; Perustuslaki raisakattu; )

Aki Pohjanen

Jos eläkeyhtiöiden syy käyttää moraalisesti arveluttavia veroparatiiseja eläketuottojensa maksimoimiseksi on se, että ne muuten joutuisivat nostamaan eläkemaksuja tai laskemaan eläkkeitä. Mielestäni samalla tasolla on väite, että eläkeyhtiöiden pitäisi lähteä mukaan huume- ja asekauppaan hankkiakseen lisätuloja ja vastaavasti laskeakseen eläkemaksuja ja nostaakseen eläkkeitä.

Jukka Laine

Jos Suomessa tuotteiden tuottaminen olisi kannattavaa, valtio perustaisi tehtaita ja laittaisi työttömät töihin. Halvemmaksi tulee nyt maksaa palkkaa sohvalle suoraan, kuin pyörittää liiketoimintaa tappiolla.
Idealistit parantavat kansantaloutta, mutta kun laskee paljonko veroja peritään joka vaiheessa rahan kierrosta kansantaloudessa, huomaa sangen nopeasti miksi varallisuus valuu ulos täältä. Oliko se nyt niin että jokaisesta tienatusta eurosta 80-90 centtiä on jonkinlaista veroa. Miljoonan tienaaminen on aika raju juttu kotimarkkkinoilla. Lottovoitoon on lähes yhtä hyvät saumat. Siksi meillä monessa kylässä on lottovoittaja kylän ainoa miljonääri. Viisainta on jokaisen kansalaisen perustaa se veroparatiisissä toimiva yhtiö. Ja kerätä sinne omat eläkevaransa.

Tapio Angervuori

Hyvä asiako muka pyhittää keinot? Ei varmasti!

Tarvitaan Suomen kannalta tehokkaampi eläkejärjestelmä: eläkemaksuja ei saa puskuroida ulkomaille. Riskit ovat kovat, kun valtio joutuu paikkaamaan lisävelalla eläkeyhtiöiden jättämää vajetta. Siis, käytännössä eläkesijoitukset tehdään valtion ottamalla velkavivulla!

Itävallan eläkesysteemi toimii kädestä suuhun periaatteella, eli raha kiertää takaisin eläkeläisille eläkelaitoksen kautta verottajalta. Tarpeen mukaan valtio ottaa lisää velkaa, jos eläkkeet eivät riitä! Itävallassa eläkkeet ovat suuremmat, kuin Suomessa. Itävallan malli toimisi varmasti todella hyvin myös meillä; eläkeyhtiöiden pitää sijoittaa kaikki rahat valtion kassaan. Eläkeyhtiöt on yhdistettävä kaikki yhdeksi eläkelaitokseksi, joka saa tulonsa osittain valtiolta ja osittain tuosta hulppeasta ulkomaalle suunnatusta sijoituspotista!

Eero Saastamoinen

Niin!

Suvi-Anne Siimes antaa oppia tuleville polville: "Jos tarvitset jotain, ota se toiselta, ja jos joku sinulta pyytää, niin älä anna mitään, - korkeintaan kutsu poliisi paikalle hätistämään kerjäläinen pois!"

Opit on saatu pankki- ja vakuutusmaailmasta, missä vauhtisokeutta piisaa, kunnes kansa joutuu taas kassat täyttämään uudelleen!

Voi teitä viisaita pankkiireita ja vakuutusneroja!

Erkki Kelloniemi

Suviannesiimeksen sukupolven kasvatus meni pieleen. Suuret ikäluokat "joutuivat" olosuhteiden pakosta yhdistämään ponnistelunsa päästäkseen sodanjälkeisessä maailmassa ylös elintasokuopasta. "Ei tällaista lapsillemme", oli kai heidän tunnuksensa. Ja lapset saivat kasvatuksen pois kollektiivisuudesta, solidaarisuudesta, yksilökeskeisyyteen ja ahneuteen. Suviannen mielenkartalla ovat kalkylaattorin antamat koordinaatit, eivät vasemmistolaisuuteen liitetyt arvot.

Tuure Nyqvist

Entisen kansanedustajan ja puolueensa puheenjohtajan sekä ministerin kanta asiaan vahvistaa näkemystäni entisestään.

Veroparasiittivaltiot ja alueet ovat suurin kummallisuus. Miten mm. EUssa on mahdollista olla valtioita ja alueita, jotka saavat elää toisten kustannuksella?

Tähän on vain yksi vastaus, myös koko EU on edelleen hyvin korruptoitunut, joten eipä ihme, että asialle ei tehdä mitään.

Ilmeisesti on myös niin, että jos haluat pyrkiä johonkin vähänkin merkittävämpään asemaan julkisella (?) tai yksityisellä (suljetulla ja salatulla) sektorilla, sinun tulee vihkiytyä ja vannoa uskollisuutta luotettavalla tavalla mm. veroparasiiteille ja vastaaville tavaksi tulleille järjestelyille.

On siis kyse globaalista järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Arveluttaa todella paljon, tekeekö edelleen korruptoitunut EU toisen, edelleen hyvin korruptoituneen USAn kanssa lehmänkauppasopimuksen ison rahan, ((Jo nyt 1% omistaa 0,5 (puolet) kaikesta Telluksemme varallisuudesta)), eduksi.

Mitä tapahtuu tälle saastalle? Putsataanko se kokonaan pois, vai annetaanko sen muhia mattojensa alla yhä suuremmaksi tunkioksi?