Keskiviikko 17.7.2019

Hyvästi, Finlandia-vodka – pullotehdas pois Suomesta

Luotu: 
28.7.2009 19:05
Päivitetty: 
28.7.2009 19:42
  • Kuva: Creative Commons / dimas.r
    Kuva

Finlandia-vodkapullojen valmistus loppuu Suomessa, kun Kotkassa toimiva Karhulan lasitehdas suljetaan maanantaina. Tehtaan sulkemisesta kertoi tiistaina Yle Kymenlaakso.

Karhulan lasitehdas on ollut ainut lasipulloja valmistava tehdas Suomessa. Tehtaalla on hieman yli sata työntekijää, jotka irtisanotaan asteittain.

Suurin osa työntekijöistä lopettaa työt lähiviikkoina, mutta vajaat kaksikymmentä henkilöä jatkaa silkkipainossa vuodenvaihteeseen asti. Silkkipainossa maalataan etiketit pulloihin. Etikettien maalaamista voidaan jatkaa, koska tehtaan varastossa on vielä pulloja jäljellä.

Henkilöstöjohtaja Marjukka Peltosen mukaan suurin syy tehtaan lopettamiselle on kysynnän romahtaminen. Tölkit ja muovipullot ovat vallanneet jalansijan lasipulloilta.

–Finlandia-pullon valmistus siirtyy Viroon, Peltonen kertoo.

Suurin osa Karhulan lasitehtaan työntekijöistä on miehiä, joiden keski-ikä on noin neljäkymmentä vuotta. Tehtaan omistaja, amerikkalainen O-I Manufacturing Finland on tarjonnut heille mahdollisuutta tulla töihin konsernin muihin tehtaisiin Euroopassa.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit