Perjantai 24.11.2017

Valitsetko sinäkin leipätiskillä näin? – Vaasan: Siksi 93 saa potkut

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.4.2014 13:39
Päivitetty: 
22.4.2014 13:58
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva

Yhä useampi kuluttaja valitsee kaupan leipätiskillä myymälässä paistetun leivän leipomotuotteen sijaan. Tämä on Vaasan-leipomoyhtiön mukaan merkittävä syy yhtiön päätökseen aloittaa yt-neuvottelut.

Vaasan aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa yli 90 työntekijän irtisanomiseen. Yhtiön mukaan kuluttajien leipämieltymykset ovat muuttuneet merkittävästi viime vuosina.

– Toimintaympäristössämme parin viime vuoden aikana tapahtuneet muutokset ovat jatkuneet voimakkaampina kuin ennustimme, eikä myynti ole toteutunut ennusteiden mukaisesti, sanoo leipomotuotteiden liiketoiminta-aluejohtaja Thomas Isaksson tiedotteessa.

– Kuluttajat suosivat nyt myymälässä paistettua leipää leipomoissa valmistetun sijaan ja sitä kautta leipomoissa valmistetun leivän kulutus on laskenut.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL varoitti viime syksynä kuluttajia kaupan paistotuotteiden ostamisen mahdollisista seurauksista. Kaupan paistopisteiden leipätuotteet tuodaan usein raakapakasteina ulkomailta, mitä moni kuluttaja ei huomaa.

– Kuluttajan kannattaa aina tarkistaa, onko leipä tai leivonnaiset leivottu itse jauhoista paikan päällä kaupassa. Jos kyseessä on pelkkä paistopiste, jossa ei itse leivota, kannattaa kysyä, missä maassa raakapakasteet on valmistettu, SEL neuvoi syksyllä.

Vaasan Oy:n yt-neuvottelut koskevat Rovaniemen, Kiimingin, Tampereen ja Kotkan leipomoiden sekä Rovaniemen leipomomyymälän henkilökuntaa. Neuvotteluissa harkitaan muutoksia leipomo- ja myymäläverkkoon sekä työaikoihin.

– Toteutuessaan henkilöstövähennykset kohdistuisivat enimmillään 93 henkilöön. Mahdollinen henkilöstön vähentämistarve pyritään minimoimaan työtehtävämuutoksilla ja muilla järjestelyillä, Vaasan kertoo.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Martti Naukkarinen

Kannataisi varmasti miettiä siellä markkinointiryhmässänne mikä on suurin syy kun leipänne ei mene kaupaksi? Olisikohan suurin syy "leipienne" kilohinnat kun ovat 5-10 € välissä ja verrata mitä leipä maksaa muissa EU maissa. Tässä taas kulminoituu osakkeenomistajien loputon ahneus ja voitontavoittelu. Ja nopein tapahan on toteuttaa tätä poistaa henkilöstö vuosia organisaattiossanne. Ja taas leipäkauppa tuottaa ja voidaan koroittaa kilohintoja !

Petri Sakkinen

Laskeskelin tässä jokin aika sitten, että kahden hengen huushollimme koko sähkölasku tulee maksettua sillä, että leivon leivän kotona. Sellaista hapanleipää, jota teen, ei kaupoista saa. Niin, varsinkaan vehnähapanleipää!

analyzzer

Hei, kysykää neuvoa siltä suurelta patriootilta, Kauniston Timolta. Hänhän teitä ruoskii lompsimaan Lidliin hamstraamaan Puolassa ja Romaniassa tuotettua paistopisteleipää.

Faktakulma: Lidl tuottaa itäblokissa omissa leipomoissaan paistopisteidensä raakapakasteet.

...järki käteen ja alkuperättömän ruoan lähteille, sanoi Kauniston Timo suomen kepusta