Perjantai 19.7.2019

Luksuskerrostalo täysin myymättä Helsingin ytimessä - ”Suhdanteet muuttuivat”

Luotu: 
18.8.2009 20:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Töölöläisen luksustalon yhtenä erikoisuutena on muun muassa huoneistokohtainen ilmanvaihtojärjestelmä.

Helsingin Töölöön, kivenheiton päähän Kampin ostoskeskuksesta, nousseesta poikkeuksellisesta luksuskerrostalosta ei ole vielä myyty yhtään asuntoa. Halvimmillaan reilun 7 000 euron ja kalleimmillaan noin 11 300 euron neliöhintaiset asunnot ovat olleet ostettavissa vuoden 2007 marraskuusta lähtien.

Oscarin rakennustyöt alkoivat aiemmin saman vuoden syyskuussa. Kahdeksankerroksisen ja modernisti vinoseinäisen talon 64 asunnosta on SRV:n verkkosivujen mukaan varattu vasta kuusi. Yhtiön markkinointi- ja myyntijohtaja Juha Heijalan mukaan käynnissä on lisäksi neuvotteluja, joista ”tarkempaa tietoa pörssiyhtiö ei voi antaa”.

- Kun markkinat olivat kuumat, myytiin enemmän keskeneräistä. Toisaalta tämä kohde on sellainen, että ihmisten ostokäyttäytyminen on joka tapauksessa erilaista kuin yleisemmissä asuntoryhmissä. Tämä menee kaupaksi erilaisella aikajänteellä, Heijala arvioi.

Hän uskoo, että Helsingin Eiranrannan hintaluokissa olevia asuntoja myydään syksyn aikana ”jonkin verran”. Heikon taloustilanteen vuoksi ostajat ja pankit ovat varovaisia - molemmat haluavat, että entinen asunto on myyty.

- Käytännössä myynti alkaa vasta nyt. Tällaisessa taloustilanteessa ihmiset haluavat nähdä myös valmista etenkin tämän hintaluokan ostoskäyttäytymisessä. Olemme arvioineet, etteivät kaikki asunnot mene vielä kaupaksi tämän vuoden puolella.

Ostajia SRV houkuttelee poikkeuksellisella mainonnalla ja yleisöesittelyllä. Ilmoitukset ovat Heijalan mukaan poikinut yhteydenottoja, joita yhtiössä on seurattu mielenkiinnolla. Myyntijohtaja kertoo, ettei hinnoista ole vielä suunniteltu tingittävän.

- Tällä hetkellä tuo [noin 7 000-10 000 euroa] on hinnasto. Asiakkaan kanssa tietysti neuvotellaan tapauskohtaisesti.

Helsingin Eiranrannan tasoista hintaluokkaa Heijala selittää varustelun, sijainnin ja arkkitehtuurin lisäksi rakentamisen ajankohdalla.

- Suhdanteet muuttuivat kesken rakennustöiden, mutta kuitenkin yli puolet kustannuksista oli jo sidottu silloin, kun rakentaminen aloitettiin.

Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

"Helsingin Eiranrannan tasoista hintaluokkaa Heijala selittää varustelun, sijainnin ja arkkitehtuurin lisäksi rakentamisen ajankohdalla."

- Mikä arkkitehtuuri näissä pahvilaatikon näköisissä laatikoissa kiinnostaa? Ja mikä sijainti, ruma telakka vieressä ja palveluista ei tietoakaan.

Vieras

Muistaakseni nämä ovat ne kohteet joista Osmo Soininvaara kirjoitti parisen vuotta sitten?
Artikkeli oli ammattitaidolla tehty ja siinä mm. kerrottiin että ko.asuntojen hinnoissa on myyntikatetta 60%:ia?

Aivan järjetöntä, milloin rakennusalalla tulee läpinäkyvähinnoittettelu?Siis miten valtiovaltammekin suostuu tuommoisiin järjettömyyksiin?Ihmisten rahat menevät aivan järjettömiin kohteisiin, lisäksi kysymys on ihmisten perustarpeesta jolloin kenelläkään (pankeilla ja rakennusyhtiöillä) ei pitäisi olla oikeutta kiristää ketään.

Vieras

Siis oikeasti suomalaiset rakentajat eivät edes käsitä mitä luksus tarkoittaa. Rakennusliikkeiden johto on pääosin suomalaista junttiydintä jolle luksus on vain sana. Törkeä asiakkaiden k-taminen sen sijaan on alan keskuudessa jatkuva keskinäisen kisan aihe. Kuka rakentaa pahinta sontaa ja saa sen myydyksi 'luksuksena' törkeimpään hintaan. Tässä hevosenleikissä puolueet toimivat sitten aisankannattajina. Eipä voi kehua ostajiakaan jotka vipuun menevät. Opetelkaa ihmiset vaatimaan jotakin rahanne vastineeksi.

Jacques de la Fontaine

Suomalaismediassa luksus-sana on kokenut inflaation. Luksuskerrostalo on nykyisin mikä tahansa uudisrakennus Helsingin keskustassa.

Luksukselle jokainen tietysti asettaa omat kriteerinsä. Minulle luksuskriteerit tulevat Yhdysvalloissa eletyistä vuosista.

Tässä ovat kriteerit luksuskerrostalolle:

Tila: Koirankopinkokoinen yksiö ei voi olla luksusasunto. Ainoastaan tilava asunto voi olla luksusasunto.

Kylpyhuone: Kylpyhuoneen tulee olla tilava, ja niitä tulee olla mieluiten kaksi.

Näkymät: Näkymien tulee olla esteettömät. Merenrannalla sijaitsevassa Helsingissä luksusasunnosta on mieluiten esteetön ja suora merinäköala ja/tai kaupunkinäköala yli kattojen.

Ikkunat: Ikkunat ulottuvat mieluiten lattiasta kattoon. Olohuoneen ikkunat eivät voi olla pienet.

Kuntosali: Jokaisessa luksuskerrostalossa on nykyisin hyvin varusteltu kuntosali.

Ilmastointi: Luksusasunnossa on myös ilmanjäähdytysjärjestelmä.

Materiaalit: Eksklusiiviset materiaalit, joita harvoin näkee suomalaisissa kerrostaloasunnoissa.

Parveke tai terassi: Tilava parveke tai mieluiten terassi.

Viikkiläinen

"Töölöläisen luksustalon yhtenä erikoisuutena on muun muassa huoneistokohtainen ilmanvaihtojärjestelmä"...tätäkö ne mainostavat erikoisuutena josta pitäisi extraa maksaa?
Näitähän on ollut jo vuosia käytössä, mm. viikissä ja ei niitä siellä mainosteta mitenkään erikoisuutena saati siteen hintaa nosteta sen perusteella...

Vieras

Onpa aika hyvä perustelu vaatia taloista törkeää ylihintaa tämän hetken markkinatilanteeseen verrattuna: maksoimme itse aikanaan liikaa.

Taitaa jäädä talot myymättä, enkä muuten ihmettele yhtään. Sekä "Eiranranta" että Leppäsuon Esson vanha tontti ovat joutomaata todella ikävissä paikoissa. Helsingissä parhaat tonttipaikat on jo kantakaupungissa rakennettu, uutta ei tule kuin vanhoille satama- tai teollisuusalueille saastuneen maapohjan päälle.

Hernesaareen rakennetaan taloja seuraavat 15-20 vuotta, koko sen ajan "Eiranranta" on työmaaliikennettä, melua ja pölyä. Sama koskee Jätkäsaarta, kestää yli 20 vuotta ennen kuin siellä on valmista ja voidaan sanoa että alue on löytänyt identiteettinsä.

Jos oikein arvaan, melkein puolet asunnoista varataan sosiaaliseen asumiseen, tukiasumiseen ja muuhun mahdollisimman halvan rakentamisen taloihin. Tietysti vielä siten, että asukkaiden intressi huolehtia ympäristöstään on tasan nolla. Näin saadaan paljon vihreiden ja muiden kommareiden kannattajia Helsinkiin.

Fakta: Helsingin kaupungilla on 56.500 vuokra-asuntoa.
Fakta: Helsingin kaupungilla on yli 40.000 työntekijää.
Fakta: Helsinkiläisistä yli 10 % saa toimeentulotukea.
Fakta: joku muu maksaa tämän kaiken.

Vieras

"kivenheiton päähän Kampin ostoskeskuksesta" - Ei taitaisi edes Seppo Räty pystyä moiseen.
Lisäksi Taloussanomat sijoittaa kohteen "Helsingin keskustaan, lähelle Kampin ostoskeskusta".
Olisikohan toimittajien syytä perehtyä kotiseutunsa karttoihin!?!
Vai onko kysymys SRV:n mainosvaikuttamisesta!?!

jormatapio

Mainittujen asuntojen hinnat ovat aivan poskettomia, markat muutettu sellaisenaan euroiksi. Ainut luksus on markkinoinnissa käytetty naapurikaupunginosan nimi.

Kuka haluaa ostaa kerrostalokaksion huonomaineisesta korttelista laadukkaan, tilavan ja hyvin sijaitsevan omakotitalon hinnalla?

Lunastaja

Siinähän on lähistöllä asunnottomien suomalaisten ja päihderiippuvaisten asuntola. Osa tölikalaisista on jo aikoja sitten muuttaneet Espooseen tai johonkin muualle kun kaupunginosa alkoi niin sanotusti etnistyä. Tuskin asunnoton aiheuttaa ongelmia muille koska tällä on aivan tarpeeksi vaikea tilanne mutta etninen sulatuskattila voi olla joillekin liikaa. Lähiö Töölössä?