Maanantai 22.1.2018

Italialaiset raivostuivat Jyrki Kataiselle – “Hän hyökkäsi heti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.7.2014 12:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jyrki Kataisen lausunnot talouskurista ovat saaneet laajasti huomiota Italiassa. Arkistokuva.
|

Italiassa ei katsota hyvällä tuoreen talouskomissaari Jyrki Kataisen (kok.) lausuntoja.

-Uusi talouskomissaari hyökkäsi heti Italiaa vastaan, uutisoi entisen pääministeri Silvio Berlusconin omistama il Giornale viikonloppuna. 

Kataisen lausunnot nousivat otsikoihin myös La Repubblica –lehdessä. 

Italian pääministeri Matteo Renzi on kesän aikana puhunut useaan otteeseen talouskurin höllentämisestä euroalueella. Renzin mukaan esimerkiksi osa julkisista investoinneista pitäisi voida tehdä niin, ettei niitä lasketa mukaan valtion velkataseeseen. Katainen tyrmää ajatuksen.

-Puheet vakaussopimuksen väljemmästä tulkinnasta ovat vaarallisia. Italian on tärkeämpää käynnistää edellisen hallituksen lupaamat merkittävän talousuudistukset, Katainen sanoi il Giornalen mukaan.

Italialainen EU:n ministerineuvoston valtiosihteeri Sandro Gozi kommentoi Kataisen lausuntoja viikonloppuna Twitterissä

-Hän ei päätä Italia asioista, Gozi twiittasi ja kutsui Kataista “superhaukaksi”.

Kataisen nimitys talouskomissaariksi sai huomiota italialaisissa sanomalehdissä jo viime viikolla. Italian suurin sanomalehti Corriere della Sera kuvaili häntä “Harry Potteriksi” ja “nuorten partiopoikien johtajaksi”. 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Irja Röntynen

Jospa Katainen yrittää opettaa italialaisille kassakuitti järjestelmää ja sen mukaan verojen maksua! Berlusconi on opettanut italialaisille: Hölmö maksaa veroja. Samoin on Kreikassa. Mistä niiden rahat tulevat, joilla maksetaan edes jotenkin yhteiskunnan kulut? KASVAAKO NIISSÄ MAISSA RAHA PUUSSA?

Tapio Angervuori

KASVAAKO NIISSÄ MAISSA RAHA PUUSSA?
Tässä se aisan ydin! Raha ei kasva minkään euromaan puussa. Euroja saadaan vain Euroopan keskuspankilta EKP:ltä velaksi! siis, talouskasvun myötä velan määrä kasvaa myös!

Italialaiset ovat oikeassa! Jokaisen eurovaltion pitäisi saada tietty määrä varoja velatta, jotta saataisiin tuota paljon kaivattua kasvua!

Marko Haatainen

Jygä "minne allekirjoitan" Käteinen on ihan oikeassa paikassa. Ajamassa Italiaa entistä pahempaan jamaan. Pitäkää vain se taivaanrannan maalari siellä, ei haittaa. Se hoiti maamme miltei konkurssiin ja jakelee nyt viisaita neuvoja pitkin Välimerta. Me emme tiedä kuka sille siitä palkan maksaa lopultakin.

Juha Dubbe

Löysät latinot siinä vain taas pakoilevat työtä ja rasituksia! Uutta minulle on artikkelin tieto, että Il Giornale lehti omistaa Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin - tämähän selittää paljon Silvion niitä toimia, joilla media on varmasti tienannut sievoiset rahat. Olisiko väärä mies posessa juuri nyt?

Hannu Rautomäki

EU itse ei ole noudattanut sovittuja päätöksiä.
Bail out - jokaisen maan yksinvastuu omista veloistaan unohdettiin ja rikottiin heti ensimmäisen kriisimaan ilmaannuttua.
Sovitut budjettialijäämärajat rikottiin ja rikotaan sumeilematta useimpien EU-maiden talouksissa vailla mitään seuraamuksia EU:n taholta.

Jarmo Kanerva

Toisaalta ensimmäinen järkeenkäypa ajatus, jonka kuulen Kataiselta pitkästä aikaa. Verbaaliakrobatialla ja kikkailemalla yritetään taas rikkoa EU-sopimuksia. Tosin aika ja politiikka ajaa tuonkin taas läpi.

EU:n kriisivaltiot ja politiikka luo EU-ongelmat ihan itse. Ja EU-sosialismi ja säätelytalous sosialisoi tappiot kansoille, voitot pankeille ja omistajille. Kuulemma EU:n uusbresneviläistä talouspolitiikkaa; kapitalismia kansoille ja sosialismia pankeille.

"Renzin mukaan esimerkiksi osa julkisista investoinneista pitäisi voida tehdä niin, ettei niitä lasketa mukaan valtion velkataseeseen. Katainen tyrmää ajatuksen."

Reino Jalas

Kataisen pitää opetella Italian ja muiden etelämaiden suhteen myötäsukainen, periksiantava sovittelutyyli. Sellaisella myötäilevällä empatialla ja löysäilyllä hän pystyi pelaamaan myös Paavo Arhinmäen kanssa hallituksessa liki 3 vuoden ajan.

Italia ja muut Välimeren maat vaativat että niiden pitää saada ottaa haluamansa määrä ja haluamansa pituisen ajan lisää velkaa. Velkojen takaajana on EKP, ja sitä kautta kaikki Euromaat. Ilman EKP:n 2012 ilmoittamaa “rajatonta takausta” Espanjan ja Italian lainakorot pomppaisivat heti.

Pikainen soitto Arhinmäelle, ja kysäisee häneltä neuvoja. Euroalue menee entistä syvempään umpisolmuun, mutta ainakin Kataisen hieno virkamiesura saa jatkua.

Kai Häppölä

Näen Kataisen kommentin järkevänä avauksena pätkäkomissariuden saralla! Italian Renzi pyrkii edelleen pelaamaan Kreikan tapaan vastuutonta politiikkaa, jossa tavoitellaan etuoikeutettua asemaa käyttää hyväksi niiden euro-maiden varoja, jotka pyrkivät elämään omavaraisesti.

jorma Hakkinen

"Näen Kataisen kommentin järkevänä avauksena pätkäkomissariuden saralla! Italian Renzi pyrkii edelleen pelaamaan Kreikan tapaan vastuutonta politiikkaa"

Katainen laulaa sitä laulua, mitä "isot pojat" käskevät laulaa, kuten lauloi Olli Rehnkin. Vastuutonta politiikkaa? Vastuutonta kenelle tai mille? EU:lle, EKP:lle vai Italian kansalle, joka hänet on valinnut pääministerikseen. Suomen hallitus on ollut EU:n partiopoika jo niin kauan, että kansalaisetkin näemmä on saatu uskomaan ja vakuuttumaan siitä, että Suomen hallituksen tärkein tehtävä on pitää EU:n herrat ja rouvat tyytyväisinä, oman maan ja kansan etu ei ole ensisijaista. Oivallisen havaintoesimerkin tästä suomalaisten matelusta antoi Ruotsin entinen pääministeri Persson: "Pääministeri Lipponen kannattaa EU:n päätöksiä jo ennen kuin ne on tehty." Koskahan suomalaiset tajuavat olevansa eurooppalaisia ja EU-kansalaisia?

Heikki Toimela

Ensinnäkään Sivio ei omista lehteä vaan hänen veljensä. Mutta se naurattaa miten persujen hyeenat ovat siirtyneet Berlusconin ja Peppe Grillon joukkoihin vaatimaan holtitonta taloudenpitoa Italiaan. kwskittyisivät vaan esim. eukonkantokisoihin hakkaraisen tapaan. (Tosin Teuvo ei kyennyt lähtöviivaalle).

Markku Lehto

Hyvä Katainen.

Ryhtiä lisää EU: n ja euro -maiden hallituksille talous- ja finanssipolitiikassa. Tokihan kulttuurin muutos kirpaisee eteläisen Euroopan maita, mutta jos meinaavat mukana pysyä, niin pakko niiden on ymmärtää talouden realiteetit. Pohjoisen Euroopan maat eivät lähde maksumiehiksi enää enempää. Itlalialaiset voisivat kaikkein ensimmäiseksi tukkia talouselämänsä ja EU -tukien mafiavuodot.

Pasi Pulkkinen

Katainen on taas yksi Suomen lahjoista Euroopan kurjistamisen kannattajille. Miksi media jaksaa seurata näitä harhaisia talouden myyttejä eikä ala tutkia sitä miten rahatalous oikeasti toimii. Se miten kansantalous toimii REAALImaailmassa tuntuu olevan medialle täysin vierasta. Tämä kurjistamispolitiikka on saanut niin absurdia piirteitä ettei sitä voi selittää enää vain (valitsemiemme) päättäjien tyhmyydellä vaan tässä täytyy olla jokin salattu agenda. Joitakin "eliitin" tavoitteita toki on jo ehdotettu näiksi agendoiksi. Tai sitten koko kansa, poliitikot ja "eliitti" on kerta kaikkiaan niin pihalla kansantalouden toiminnasta että ovat tuottamuksellisesti romuttamassa hyvinvointiyhteiskunnan.