Keskiviikko 14.11.2018

Moskovassa yllättävä käänne – “Toivo parasta, varaudu pahimpaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.7.2014 19:59
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Moskovan pörssin ruplamääräinen Micex-indeksi päätyi tänään yllättäen nousuun ensimmäisen kerran kuuden päivän laskuputken jälkeen. Indeksi nousi 1,6 prosenttia.

Uutistoimisto Bloombergin haastattelemien analyytikoiden mukaan nousun syynä oli se, että separatistit luovuttivat viime viikon torstain lentoturmassa kuolleiden ruumiit kansainväliselle tutkijaryhmälle Ukrainassa. Asiantuntijat eivät usko nousun kestävän.

-Tänään nähtiin toipumista kuuden laskupäivän ja todella negatiivisen uutisvirran jälkeen. Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka Venäjä yrittää todistaa viattomuuttaa, sitä uhkaavat nyt uudet pakotteet, Alfa Capital Partnerin Vladimir Bragin kommentoi Bloombergille

Tieto EU:n ulkoministereiden sopimista uusista pakotteista tuli Moskovan pörssin sulkeutumisen jälkeen. Analyytikot varoittavat sijoittajia muutenkin niin sanotusta geopoliittisesta riskistä.

Ukrainan kriisi on iskenyt kovaa Moskovan pörssiin koko tämän vuoden ajana. Bloomberg laskee, että kriisin kärjistyttyä helmikuussa Micex-indeksin arvosta on sulanut 28 miljardia dollaria eli noin 21 miljardia euroa.

-Markkinoilla on selvä viesti Venäjälle: sen ei haluta sulkevan itseään globaaleilta markkinoilta. Voi olla, että Vladimir Putin uskoo toimiensa olevan oikeutettuja, mutta niiden lasku kasvaa joka kuukausi, Kapital Asset Managementin salkunhoitaja Aleksei Belkin kommentoi.

Maailman suurimpiin varainhoitajiin kuuluvan amerikkalaisen BlackRockin päästrategi Russ Koesterich arvioi Uudelle Suomelle lähettämässään katsauksessa, että viime viikon torstain lentoturma oli karu muistutus sijoittajille siitä, ettei Ukrainan kriisi missään nimessä ole ohi.

-Geopoliittinen riski markkinoilla on jälleen selvässä kasvussa.  Ukrainan tapahtumien lisäksi meillä on käsissämme Irakin tilanne ja Israelin maahyökkäys Gazaan, hän muistuttaa.

Koesterichilla on selvä ohje sijoittajille.

-Toivo parasta ja varaudu pahimpaan. 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit