Keskiviikko 16.1.2019

Nova ja Marja Tiura kiistassa: ”Tämä juttu on täydellinen oksennus”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.9.2009 09:56
  • Kuva: Jarkko Mikkonen / Uusi Suomi
    Kuva

Vaalirahoittaja Nova ja kansanedustaja Marja Tiura (kok.) ovat ajautuneet kiistaan koskien Thaimaan-matkaa vuonna 2007.

Konkurssiin ajatuneen Nova Groupin liiketoimintajohtaja Arto Merisalo sanoo tänään Iltalehdessä, että Nova maksoi Tiuran matkan Thaimaasta Suomeen, koska Tiuran piti ongelmatilanteen takia päästä nopeasti kotimaahan.

- Koska meillä oli suoralaskutus Finnairille, niin hoidimme lentolipun, Merisalo sanoo.

- Minun oli pakko päästä nopeasti pois yksityisasioiden takia. Sovin asiasta Tapani Yli-Saunamäen (Nova Groupin toimitusjohtaja) kanssa, Tiura kommentoi poikkeuksellista menettelyään Ilta-Sanomille.

Tiuran mukaan lipun maksoi kuitenkin hän, ei Nova Group.

- Tämä juttu on täydellinen oksennus, Tiura sanoo.

Tiura palautti vähän aikaa sitten Nova Groupin konkurssipesälle 854 euroa. Lisäksi Tiuran taustalla ollut MJT-klubi on palauttanut 5 000 euroa.

Tiuran mukaan 854 eurolla maksettiin valokuvauslasku tamperelaiselle valokuvausliikkeelle.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tim

Nova-Group hoiti sitten matka-alaakin.Oliko merkattu yhtiön toiminta alueeseen. Marja Tiura ei varmaan tiennyt. että Finnairilla on toimintaa Thaimaassa. Aika epäuskottavaa. Tämä taas osoittaa miten paljon kepussa on "Kallismia" johon kuuluu ylimielisyys,k**ipäisyys,omanedun tavoittelu,minä minä menttaliteetti. Samaa sarjaa kuin viime viikolla löytynyt 7000 euron avustus, johan Kepuli-Korhonen hävisi, kuin maan nielemänä perunakellariinsa. Motoksi sopii: Mistään ei vastata mikä olisi totta.

Pekka Siikala

Siellä kepuvihaisuuden keitossa kupliessa kannattaisi edes hiukan tosiasioissa pysyä. Marja Tiura on KOKOOMUSLAINEN, ei kepulainen.

Kokoomus muuten sai Novalta runsaasti taloudellista tukea. Ei siis yksin kepu.

Noin sokea voi ihminen olla kuin tämä nimimerkki "tim".

markiino

huvittava kommentti joka osui aivan väärään puolueeseen.

>Tämä taas osoittaa miten paljon kepussa on "Kallismia" johon kuuluu ylimielisyys,k**ipäisyys,omanedun tavoittelu,minä minä menttaliteetti. Samaa sarjaa kuin viime viikolla löytynyt 7000 euron avustus, johan Kepuli-Korhonen hävisi, kuin maan nielemänä perunakellariinsa. Motoksi sopii: Mistään ei vastata mikä olisi totta.

Otto Peura

Herra/rouva timille tiedoksi, että vaikka kepussa onkin kieltämättä Kallismia, niin edustaja Tiura on - kuten jutussakin mainitaan - kokoomuksen kansanedustaja, eikä tämän uutisen siis näinollen voisi luulla merkittävästi vahvistavan kantaasi kepun kusipäisyydestä.

Toisaalta ehkä tämäkin on osoitus siitä, miten media harvoin pystyy muuttamaan ihmisten arvoja, vaan yleensä vaikutus on vanhoja arvoja vahvistava.

Maksoi mitä maksoi

Okei siis: Ensin Novan tyyppi maksoi ja vasta sitten kun alkoi maa polttaa alla, Tiura maksoi velan takaisin - onko edes maksanut? Eikös se joku n. 800 egen maksu ollut jotain ihan muuta kuin lentolippu.

Tiura on vastuussa asiallisesta tiedottamisesta tai muutoin voi kitisemättä lähteä kävelemään.

Leila

luonnollisesti maksutositteesta selviää, miten asia on, olen samaa mieltä. Mutta myös minua ihmetyttää kovasti, mitkä Tiuran ja Nova Groupin sidokset oikeasti ovat. Jos NG maksaa Tiuran kuvauskustannukset, niin hän on ollut hyvinkin likeisissä suhteissa yrityksen kanssa. Lentolippusotku vain vahvistaa näitä epäilyjä.

Anna-Liisa

Olen aina ollut sitä mieltä, että Tiura on täysin turha poliitikko, joka on kunnostautunut lähinnä mauttomien ja ylilyövien iltapukujensa esittelemisessä.
Tämä juttu vahvistaa käsitystäni entisestään.

Anna-Liisa

Olen aina ollut sitä mieltä, että Tiura on täysin turha poliitikko, joka on kunnostautunut lähinnä mauttomien ja ylilyövien iltapukujensa esittelemisessä.
Tämä juttu vahvistaa käsitystäni entisestään.

Ilkka Johannes

Miksi Tiura soittaa ensimmäiseksi Novan TYSille (Yli-Saunamäki), jos pitää saada pikainen lentolippu.
Luulisi tämän tasoisella henkilöllä olevan Visa tai MasterCard, joissa on limiittiä maksaa varsin kohtuullinen summa lentolipusta.
Eri asia on tietysti, jos ei ole tottunut siihen, että itse joutuu omista kuluista maksamaan jotakin, kuten suurin osa meistä joutuu tekemään.

Poliittinen apatia

Odottelen suurella mielenkiinnolla, miten nämä Nova-sotkut vaikuttavat Suomen sijoitukseen maailman vähiten korruptoituneiden maiden TOP-listoilla.

Lisäksi, olisi mielenkiintoista tietää, onko tämä todellakin yksittäistapaus vaiko pelkkä jäävuoren huippu.

Domanjana

Njaa-a, luulisi tosiaan että KOVAPALKKAISELLA kansanedustajalla on varaa ostaa lentolippu, mutta luulen että kysymyksessä on ollut jotain muuta. Tiura ei ole saanut lippua ja sitten Yli-Saunamäen suhteilla se on järjestynyt tai sitten kysymyksessä on tätä korruptiota. Empä tiedä, summa on mitätön verrattuna todelliseen korruptioon esim SAK kansallinen veropetos tai Helsingin Kaupungin sosia(listi)alijohtajan kansaa alistavat kalustehankinnat. Puhumattakaan demarien junailemista toimiluvista Sanomalle. Radio Rock oli tyyppiesimerkki että Kirgisiassa ja Suomessa ei ole käytännössä mitään ero korruptiolla, täällä on sille puettu vaan loisteliaat vaatteet ryysyjen sijaan. Täysin mielisairasta.

Vallanmainiota

On poliitikko vaan merkillinen ihmisrotu.

Ei tiedä, mistä rahaa tulee, ja kun rahaa tulee, ei muista, onko tullut vai ei. Eikä muista, kuka on maksanut minkin laskun ja on kuitenkin varma, ettei joku sitä ei ole ainakaan maksanut.

Kuka muu kuin poliitikko hoitaa raha-asioitaan tällä tavalla ?

Ja me olemme valinneet tällaiset tyypit veronmaksajien rahojen ja omaisuuden vartioiksi.

Onnea Suomen kansalle.

LT

Väkisinkin tunnen häpeää tiuran puolesta, hänellä kun ei itsellään ole minkäänlaista kykyä hävetä. Asiahan on täysin selvä. Ihan turha tiuran pullikoida enää. Siisti ja sievä ulkokuori pitää sisällään vastakohtansa. Kovapintainen tyyppi tämä kokoomuslainen.

kettujuh

Näillä, niinsanotuilla pisnesmiehillä on näitä valtakunnanpoliitikoita takataskuissaan, ajatelkaapa millainen määrä siellä on kunnallispoliitikoita?
On kuin vanhoina hyvinä aikoina kotiryssät.

bäkis

MARJA TIURA JA YLE

Kehittyvien maakuntien Suomi- yhdistykseltä suurimman 20.000 €:n tukisumman saanut Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura näyttää sotkeutuneen tähän asti esiintullutta enemmän Nova Groupin epäselvyyksiin. Viimeksi uutisoitiin Novan pesukonelahjoituksesta Anna Tapion koululle, jonka hallituksen varapuheenjohtaja Tiura on.

Yle on ollut asiasta ylen hiljaa. Tietty vaitonaisuus on leimannut Yleä koko vaalirahoitusjupakassa.

JSN:n puheenjohtaja Pekka Hyvärinen on esittänyt näkemyksen, että Ylen politiikan toimituksen päällikön, Marja Tiuran aviopuolison Olli Ainolan asema pitäisi arvioida uudelleen. ---- Yle ei ole pitänyt asiaa tarpeellisena, vaikka korruptioskandaali paisuu paisumistaan.

Olen jo aikaisemmin kiinnittänyt huomiota Ylen, Olli Ainolan ja Marja Tiuran selvään eturistiriita-asiaan. Ulospäin näyttää siltä, sanovat Yle ja Marja Tiura mitä hyvänsä, että Yle osallistuu Marja Tiuran osuuden peittelyyn ja suhtautuu samasta syystä vaisusti koko vaalirahasotkuun.

Vieras

Pääsiköhän tuolla 850:llä business-luokkaan? Ja mitähän lentäjät tästä sanovat?

Voi voi kun halutaan kovasti kiillottaa omaa otsaa palauttamalla ihan laillisesti saadut avustukset..tai olikohan Tiuralla tiedossa että näistä tullaan vielä kyselemään.

Parempi maku jäisi äänestäjille, kun sanoisi reilusti olevansa kiitollinen vaaliavustuksesta ja sillä hyvä. Siitä jäisi jollain tavalla reilumpi kuva edustajan rehellisyydestä.

moro

Eiköhän nimimerkki "Liike" todista kohta kansalaisten olevan väärässä ja Tiuran mitä rehellisimmän kokoomukselaisen kansanedustajan.

No, korruptioskandaali paisuu ja paisuu. Suurimmat lahjoman vastaanottajat kokoomukselaisia ja kepulaisia.

Suomella on ostettu eduskunta ja hallitus.

"Koska maailma hukkuu
paskaan, me vain luemme lehtiä."

Eiköhän Merisalo ole laulanut nämä samat asiat poliisille kuukauden mittaisella lepoajalla valtion laskuun.

moro

"Tiuran mukaan 854 eurolla maksettiin valokuvauslasku tamperelaiselle valokuvausliikkeelle."

Minä tulkitsen tuon Tiuran lausuman niin, että tamperelainen valokuvausliike on vaatinut tuon rahan maksettavaksi takaisin, kun on paljastunut Marja Tiuran (kok) osallistuminen rikollisten liikemiesten punomaan
lahjontaskandaaliin.

Valokuvausliike ei halua olla tällaisen edustajan kanssa missään tekemisissä.

Näin minä tulkitsen.

Rampe

Jos politiikolta kysyy, oletko korruptoitunut. Vastauksena saa: en ole. Suomessa ei ole korruptiota. Kuka tässä valehtee? Se joka sanoo,että olet korruptoitu, vai se joka väittää toista. Miten tässä tapauksessa on kunnianloukkauksen suhteen?

ofta

Voihan olla niin, että Nova teknisesti tilasi pikatiltanteessa lipun ja Tiura sen sitten maksoi, mutta Novan olisi pitänyt laskuttaa tai ainakin Tiuran lähettää rahat heti Novan tilille,kun sai summan tietää aslkua odottamatta. Siispä Tiura voisi puhdistatua esittämällä kuitin. Sitten herättää epäilykisä jos Tiura onkin maksanut vasta kohun ja konkurssin alettua, jolloin motiivina olisikin julkisuuden pelko.

as

Aikaisemmin suomalaiset loukkaantuivat B:n kritiikistä suomalaisen ruuan laadusta.

Ihmeteltiin tiedonvälityksen ja tv-kanavien omistamista tai lain muuttamisesta jälkikäteen B:lle itselle sopivaksi

Mutta nyt ollaan samassa veneessä berlus-konnien kanssa.

Henry.I.Niskanen

Niin Tiura siis on yksi harvoja palauttajia mafiosojen aiheuttamaan konkurssipesään. Tuli vaan mieleen eikö kansanedustajan palkka riitä edes vaalivalokuvien laskuun?
Kerättäiskö kolehti? Ei maar ei kerätä vaan: tiurat,ahteet, heinäluomat,plipposet,kallit,vanhaset,kanervat,niinistöt ja
muut lahjotut: ULOS ENSI VAALEISSA ELI EI EDES EHDOLLE.
Lahjojat linnaan.JA KOSKA PALAJASTETAAN VIHREIDEN VAALIRAHAT
HESARI JA NOKIA.

Kokkari2

Tunnen nämä otsikossa mainitsemani henkilöt vain median kautta. Mutta mistä ihmeestä luulen tietäväni , että Stubb ei sekaannu tälläisiin Nova ynnä muu sekoiluihin. Onko Alexanderilla karismaa, luulen, että on. Hän ei juokse ansaitsemattoman mammonan perässä?

Heja Stubb!

Liike

Vähän ihmetyttää, että tutkintavankeudesta vastikään vapautuneen Merisalon puuhia arvosteltiin taannoin niinkin kriittisesti näillä sivuilla. Nythän näyttää siltä, että lähes jokaisen ylle kirjoittaneen mielestä kaikki on totisinta totta, minkä Arto suustaan päästää. Simo ja Markiino sentään ymmärsivät, että joku muukin kuin Merisalo voi olla oikeassa.

Kumma ettei kukaan vielä linkittänyt avaamaansa adressiin "Arto Merisalon maine on puhdistettava".

Sillä ei kai ole mitään merkitystä, että juorun kohteena oleva Marja Tiura kertoi samaisessa Iltalehdessä Tapani Yli-Saunamäen avustaneen häntä lentolipun hankinnassa ja Tiuran maksaneen lippunsa itse? No mitäpä sellainen puolustelu merkitsisi, kun rehellisyyden perikuvana tunnettu Uuden Suomen kommentoijien enemmistön idoli Arto Merisalo väittää toisin.

P.S. Kiitos luottamuksesta, moro. Sinä ja muut Arto Merisalo -fanit ette kuitenkaan muodosta kokonaan Suomen kansaa - onneksi.