Keskiviikko 20.2.2019

Venäjä löi peliin kauhistuttavan korttinsa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.9.2014 09:30
Päivitetty: 
8.9.2014 12:11
  • Kuva: Finnair
    Kuva
    Finnair on yksi lentoyhtiö, joka kärsisi merkittävästi, jos Venäjä sulkisi ilmatilansa eurooppalaisilta lentoyhtiöiltä.
|

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev uhkaa Euroopan unionia ilmatilan sulkemisella, jos EU-johtajat päättävät tänään toteuttaa suunnitellut talouspakotteet.

Medvedev antoi venäläiselle Vedomosti-lehdelle haastattelun, josta kertoo muiden muassa Itar-Tass.

EU-johtajat kokoontuvat tänään käsittelemään aiempaa päätöstä talouspakotteista Venäjän finanssisektoria vastaan. Pakotteilla pyritään vaikuttamaan Venäjään Ukrainan kriisissä.

Medvedevin mukaan Venäjän tulee vastata EU:lle ”asymmetrisesti”, jos uudet pakotteet otetaan käyttöön. Pääministeri koki erityisesti finanssi- ja energiasektorille suunnattujen pakotteiden olevan syynä vastapakotteisiin.

EU-maat ovat jo päättäneet pakotteiden sisällöstä, mutta päätöstä niiden käyttöönotosta ei vielä ole päätöstä. Pakotteet kohdistuisivat esimerkiksi Venäjän suurimpien energiayhtiöiden pankkitoimintaan.

- Venäjän ilmatila on avoin ystäville, mutta meidän on vastattava mahdollisiin rajoituksiin, Medvedev sanoi viitaten energiasektorille liittyviin painostustoimiin.

Medvedev sanoi suoraan, että ylilentolupien peruminen eurooppalaisilta lentoyhtiöiltä voisi jopa johtaa vaikeuksissa olevien yhtiöiden konkursseihin.

Suomalainen Finnair on yksi yhtiö, joka käyttää Venäjän ilmatilaa lennoillaan Aasiaan. Ylilentolupien peruminen iskisi hyvin voimakkaasta Finnairiin.

Medvedevin uhkaus on äärimmäisen huono uutinen Finnairille, joka kamppailee parhaillaan tuoreimman säästöohjelmansa toteuttamisen kanssa.

Finnair ja lentäjien ammattiyhdistys ilmoittivat juuri tänään aamulla päässeensä jonkinlaiseen sopuun säästöohjelmasta. Kuljetusalan ammattiliitto AKT puolestaan harkitsi tänään tukilakkojen aloittamista lentoemäntien ja stuerttien asian ajamiseksi säästöohjelman vuoksi.

Finnair ilmoitti viime viikolla ulkoistavansa joidenkin lentojensa matkustamopalveluita.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka S. Palo

Konkurssin jälkeen on Suomalaista omaisuutta jo aiemminkin kansallistettu, mutta Venäjän valtion toimesta. Kts. Helsingin telakka, Fennovoima jne. Finnair vain listan jatkoksi...
Mutta hei, missä Vihreät, missä Greenpeace ?
Juhlakulkueen paikka, kun löytyy tehokeino vähentää lentoliikennettä.

Heikki Toimela

Tuo tarkoittanee että Aeroflotistakin tulee kotimaan lentoyhtiö. Medevedevin puheet tarkoittavat että talouspakotteilla on ollut vaikutusta ja pankkisektorin lisäpakotteet peloittavat.
Eräs täälläkin tunnettu venäläinen liikemies käyttää kiinalaisia kortteja kun Putinin käskemä kotimainen put in-card on ilmeisesti flopannut.

Irja Röntynen

Putin on pitkään harrastanut Neuvostoliiton historiaa. Pääaine oli historia yliopistossa. Haluaa Uuden Venäjän, johon kuuluvat Neuvostoliiton entiset alusmaat. Balkania lienee lukuunottamatta. Venäjän avain tuloja ovat mm. ylilentotulot. Putinia eivät hetkauta kansan kärsimys, ainoastaan oligarkkien tuen menetys ja kasvojen menetys.

Jouni Minkkinen

Tuskin sodan aloittajasta lienee epäselvyyttä. Sotilaalliset toimet alkoivat Krimin miehityksellä ja anneksoinilla ja jatkuivat Itä-Ukrainaan lähetetyllä miehityshallinnolla ja heille uskollisille palkkasotilaille jotka värväsivät mukaan Itä-ukrainan venäjänmielisiä terroristeja.

Lievästi avoin kysymys lienee se mikä lopulta johti Ukrainan Maidanin tapahtumiin jotka johtivat presidenti maastapoistumiseen eli käytännössä eroon. Mutta nuo tapahtumat eivät olleet muuta kuin Ukrainan sisäisiä joihin vaikutti toki monet seikat.

Petri Suomi

Kuten median rakastama PJ. Soini sanoi, ei EU:sta erota sormia napsauttamalla, se kestää vuosia ja vastapakotemaissa on Venäjän suuntaan muitakin kuin EU-maita, että sikäli tuo taas sitä tyypillistä "siellä missä ongelma, siellä EU" tykitystä, joka on ainoa opposition keppihevonen pärjätä seuraavissa vaaleissa edes nykyinen kannatus säilyttäen. Pahalta näyttää ettei näin tule käymään. Ne tyhmimmätkkin kannttajat alkaa epäillä ovatko nämä hanurinmyyntiä koskevat kielto-pakotteetkin vain vaalitemppuja:)

Jutun otsikko ei sensijaan yllätä, sillä asiasta on jo puhuttu pakotteiden alusta saakka.
Matkalippujen hinnat hieman nousee ja matka kestää 2-3 h. kauemmin. Mikä muuten pakotti Finskin hankkimaan koneet niin, että Japanin ja Kauko-Idän lentoja ei voida lentää pohjoisen kautta? Aikoinaan sinne menttiin juuri suoraan pohjoista kohti.

Petri Suomi

Niin minäkin.

Tästä ei tule mitään. Putin pitäisi nyt päästää jotenkin joukkoineen pois tilanteesta kasvoja menettämättä, että tilanne ensin rauhoittuisi ja asioista voitaisiin alkaa sopia neuvottelemalla, eikä sotimalla. Ei se tappamisella miksikään tule. Eikä pakotteillakaan. Yksi laukaus suuntaan tai toiseen aiheuttaa vastauksen x2 ja pakote aiheuttaa saman vaikka maailman tappiin.

Koska kaikki eivät ole Putinia vastaan, niin sama meno jatkuu. Jos Kiina ja/tai Intia liittyisi samaan, niin tilanne olisi toinen. Putin jäisi yksin. Näin ei tule tapahtumaan, joten muuri senkun kasvaa ja lopulta kaikki kärsii. Eniten ne, joilla on jo ennestään vaikeaa. Kummallakin puolin muuria. Eikä heistä kukaan voi asialle mitään. isokengät ne tämän ovat järjestäneet ja nyt heidän on keksittävä myös ulospääsy sösimästään tilanteesta. Suomessa ollaan yritetty olla järkeviä, mutta minkäs sille voi enää, kun ollaan jo listalla. Ei meitä sieltä mikään pelasta. Ei edes se, että ilmoittauduttaisiin eroavamme EU:sta. Silti meillä on naapurimaa ja sama pitkä raja Venäjän kanssa.

Reino Jalas

> pääministeri Dmitri Medvedev uhkaa Euroopan unionia
> ilmatilan sulkemisella, jos EU-johtajat päättävät
> tänään toteuttaa suunnitellut talouspakotteet.

Samalla tietenkin vastatoimena sulkeutuu koko lentoliikenne Venäjän ja kaikkien länsimaiden välillä. Toistaiseksi esim. Suomesta pääsee Moskovaan tällaisten lentoyhtiöiden reiteillä:

LENTOYHTIÖT JOTKA LENTÄVÄT SUOMI-MOSKOVA REITILLÄ
Finnair
Aeroflot
SAS
Czech Airlines
S7 Airlines
Severstal Aircompany
AirBaltic
Ukraine International
Air Berlin
Belavia

Jos Medvedev toteuttaa ehdotuksensa niin kaikki reitit sulkeutuvat. Silloin Moskovaan ei pääse lentämällä enää lainkaan.

Myös Venäjän oman lentoyhtiön Aeroflotin reitit Berliiniin, Lontooseen, Pariisiin, Washingtoniin jne, kaikkialle läntiseen maailmaan sulkeutuvat.
http://www.aeroflot.ru/cms/en

---
>> "Venäjä veti pakasta kauhistuttavan kortin"
>> Ylilentolupien peruminen iskisi hyvin voimakkaasta Finnairiin.

Venäjän mahdollisen lentokiellon kauhistuttavuus ei kuitenkaan ole siinä että Finskille kannattavat Siperian ylilennot Kauko-Itään loppuvat.

Kaikkiaan tämä lentokieltojen kisa on sellainen jota Venäjä ei pysty voittamaan. Venäjä itse kärsisi lentokiellon kautta nopeasti, leipämellakat ja levottomuudet kaduilla alkaisivat. Kaupallisella tasolla käytävää kisaa länsimaiden kanssa Venäjä ei voi voittaa.

Talouden keinoin käytävän kisan Venäjä häviää varmasti.
Jäljelle jäisi vain Venäjän "pärjääminen" sotilaallisesti. Sekään "voitto" ei kuitenkaan onnistu ilman ydinaseiden käyttöönottoa. Sikäli noilla Medvedevin ilmatilan sulkemisen uhkauksilla ja niiden toteen panoilla olisi aika ikäviä ketjuseuraamuksia olemassa.

Mikäli tankein tehtävä “kapinallisten” eteneminen kohti Odessaa jatkuu, niin aika isoja pelikortteja käännellään ja katsellaan lähiviikkojen aikana.

Jussi Jukola

Tulipas liukasta pintaa oikein Porvoon mitalla!

Btw, ainoat yhtiöt jotka lentävät suoraan Moskovan ja Helsingin väliä ovat Finnair, Aeroflot ja S7. Muut listaamasi tekevät välilaskun jossain, joten Moskovaan voit lentää vaikka New Yorkin kautta esim Deltalla.

Tulin muuten juuri sieltä perjantaina, äyriäiset olivat ravintolassa tuoreita, viini kylmää, eikä leipään tarvinnut koskea.

Lasse Lehmusto

Kaikesta huolimatta, Krim on varastettu itsenäisestä valtiosta, moni taitaa tämän unohtaa.

Krim takaisin oikealle omistajalle, sitten vasta voidaan ruveta neuvottelemaan, olen sitä mieltä että pakotteita on kiristettävä muuten Venäjä tekee saman tempun jossakin toisessa valtiossa.

Ralf Karlsson

No se olisi varmasti seuraava veto pakotelistalla mikäli Venäjä sulkisi oman ilmatilansa. Sitten konttien syöttöliikenne länsieuroopan suurista satamista Pietariin päin jumiin ja kaikki venäläinen meriliikenne Tanskan salmien läpi tarkastetaan että venäläiset laivat täyttävät kansainvälisiä normeja mitä tulee miehistön palkkaukees, laivojen kunto ja turvallisuus varusteet ja kaksoisrungot ym ym pientä jäynää niin alkaa Putinsoppa poreilemaan oikein kunnolla.

Antti Salonen

Temppuilu loppuisi kuin seinään, jos USA ja EU asettaisivat täydellisen lääkkeiden vientikiellon. Putinilta loppuisivat kaljuuslääkkeet ja potenssipillerit, eikä sotiminenkaan enää maistuisi. Kansa alkaisi pohtia uusia johtajia, kun kuppa alkaa jälleen kukkia ja aborttipillerit loppuvat. Sitten, kun ovat oppineet olemaan, niin voitaisiin aloittaa lääkkeiden myynti öljyä ja kaasua vastaan periaatteella kuutio pilleristä.

Paula Maijala

Kaikki tähän katastrofiin sotkeutuneet ovat nyt suossa korvia myöten!Niin USA,EU kuin Venäjä!Kaikki myös näkevät vain oman napansa.Antaakseen paremman vaikutelman omista tavoitteistaan,nämä kaikki ilmoittavat auttavansa hädässä olevaa siviiliväestöä!Samalla heidän aseensa kylvää kuolemaa ja kurjuutta juuri siviiliväestön keskuuteen!!
Kaikki seisovat poteroissaan varmana omien tekojensa oikeudellisuudesta!AARGGH!

Hallituksemme puhuu myös monella suulla,kuinka yhteiskunnan etu on ykkösasia!Työttömiä ei saa tulla lisää,kansan pitää säästää!Johtoporrasta silitellään ja bonuksia korotetaan!Rahat työportaikosta!Tarvittaessa otetaan esiin"kaikki olemme samassa veneessä!Tuo on sitä vanhakantaista ajattelua!"sloganit!Silloin johtajakin ilmoittaa olevansa duunari!
Miksi hallitus on hiljaa nyt,kun"oma"yhtiö palkkaa halpatyövoimaa ulkomailta!Eikös Suomessa työskentelevällä ulkolaisella olekkaan samat edut ja vaatimukset kuin suomalaisilla?! Suomen lain mukaan on!Henkilöstömenot pitäisi siis olla aivan samat,oli ihon väri mikä tahansa?!
Hallitus on hiljaa!Ollut monen muunkin yhtiön kohdalla!Hallituspuolueiden ja niiden yksittäisten ministereiden intressi ei tässäkään tilanteessa ole kansa ts.yhteiskunnan hyvinvoinnissa!Se kohdistuu aina oman minän ja tietenkin kaverin pönkittämiseen!!
Valitettavasti!

Eeva Liisa Billhardt

Kiina on pysynyt toistaiseksi "neutraalina" koko Ukrainan kriisin ajan,vaikka on selvää että USA-EU- pakotteet vain tiivistävät Kiinan ja -Venäjän yhteystyötä. Myöskin Intia lisää ja sen odotetaan vilkastavan Venäjän kanssa kauppasuhteitaan rakentamalla Venäjälle teknologiaa tuottavia laitoksia,yksi ei suuremmasta päästä,mutta lääkkeistä puheenollen, esimekiksi farmaseuttisia kapseleita valmistavan tehtaan.

Suomessa katsotaan asioita aiva liian pienistä ruuduista, sillä maailma muuttuu koko ajan siitäkin huolimatta että EU- maat ovat antaneet hallitustensa vajota USA:n hallituksen alaisuuteen.. USA dollareineen ja Natoineen alkaa kuitenkin olla heikoilla, vaikka sen sanotaan aikovan ottavan vielä Ukrainan lisäksi myös "vallan" joissakin heikoissa EU: n jäsenvaltioissakin. Onkohan Suomi yksi näistä maista, sillä Suomessahan on heikko hallitus?
Suomessa ei ole enää muuta kun Sampo on jo varastettu , mikä kiinnostaisi USA:ta (Natoa) kuin Suomen geopoliittinen asema.

Saksalainen poliitikko Egon Bahr totesikin aikoinaan: Kansainvälisessä politiikassa ei koskaan ole kyse demokratiasta ja ihmisoikeuskista vaan valtioiden intresseistä. Muistakaa tämä, ihan sama mitä teille historian tunneilla opetetaan.

Jussi Jukola

Peukku Eevalle!

Vanha kunnon Realpolitik ei ole kadonnut mihinkään, se vain oli hiljaa jonkun aikaa.

Jos tämä sanktionokittelu kiristyy, väitän lännen sen häviävän. Loppupeleissä se tuska jonka Venäjä pystyy tuottamaan lännen taloudelle on sietämättömämpi lännen poliitikoille kuin päinvastoin.