Maanantai 17.6.2019

Alexander Stubb Venäjästä: ”Aivan mahdoton sanoa, mitä on tulossa”

Luotu: 
8.9.2014 19:13
Päivitetty: 
8.9.2014 19:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa pääministeri Alexander Stubb.
|

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomi on muiden EU-maiden mukana hyväksynyt uudet Venäjän vastaiset pakotteet. Stubb kuvailee tilannetta vakavaksi ja on huolissaan erityisesti Venäjän mahdollisista vastapakotteista.

-On aivan mahdoton tietää, mitä (vastapakotteita) sieltä on tulossa. Olen huolissani epäsuorista pakotteista ja vastapakotteiden vaikutuksista suomalaisiin yhtiöihin, Stubb sanoi hetki sitten.

Stubb pitää Venäjän vastaisten pakotteiden voimaan astumisen aikataulua "erittäin nopeana ja haastavana".

BBC:n mukaan uudet Venäjän vastaiset pakotteet astuisivat voimaan huomenna tiistaina.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Ilaskivi

Jaa-a, Alex! Kovaan paikkaan olet joutunut. Koston kierrettä on vaikea pyshdyttää, ensin EU, sitten Venäjä, sitten EU jne jne - eikä loppua näy. Aivan oikein toteat, että pakotteiden vaikutus suomalaisiin yhtiöihin on suuri. Olisiko sittenkin pitänyt alkaa panna jäitä hattuun muille positiivisille EU-maille ja ottaa aikalisä! Onhan se tulitauko ainakin pääosin pitänyt ja diplomatiaa olisi voinut kokeilla vaikka kipeältä tuntuukin. Näin nimenomaan siksi, että Suomi ja Finnair saattavatt nyt olla suurimpia kärsijöitä. "Itselleen porsas haittaa tekee kun kaukalonsa kaataa ..."

Kaapro Manner

Kysymys on siitä, olemmeko mukana Euroopan integraatiossa vai emmekö. Itse ainakin olen sitä mieltä, että kun EU:hun on liitytty, niin meidän pitää huolehtia EU:n tai Euroalueen kilpailukyvystä ja eduista, ei yksittäisen valtion tai yksittäisen yrityksen. Nyt ei nähdä kokonaisuuksia, kun puhutaan Valiosta ja Finnairista.

Mistään koston kierteestä ei ole kysymys, vaan siitä, mitä vaaditaan, jotta rauha saataisiin aikaiseksi. Tuntuu vain siltä, että suomalaiset ovat ensimmäisenä jeesustelemassa ja boikotoimassa (mm. Itävaltaa kun Waldheim oli presidenttinä), mutta jos vaikutus tuntuu täällä niin sitten pestään kädet koko hommasta. Suomalaiset vaikuttavat katsovan helposti vain omaa napaansa. Siinä on vain se riski, että jos ei tehdä yhteistyötä ja olla solidaarisia muita kohtaan niin silloin ei kukaan ole solidaarinen meitäkään kohtaan, jos tänne hyökätään. Näinä hetkinä on jotenkin ikävää olla suomalainen.

Tapani Moilanen

On tässä jotain hyvääkin.Kun Finnair menee konkkaan niin kotimaan matkailu piristyy.Pakkoko sitä on Kauko-Idästä lähteä hakemaan trooppisia tauteja joita hoidetaan veronmaksajien piikkiin.Suomen metsät on rytöpuuta pullollaan,kyllä siinä läskit saa kyytiä kun kuun valossa nälkäviululla mennään puita sahaamaan.Rakennekynnet nurilla naisilla paukkuu kun avanossa pesee pyykkiä.Jäätyneen sianruhon halkaisu piilukirveellä ei ole lasten leikkiä eikä alatoopin keitto lampaan päistä.Oikeastaan odotan että tämä pullamössösukupolvi oppisi tekemään töitä oma-aloitteiseti että siihen tarvitaan konsultteja.Työttömyyden kovat ytimet on ihan vaan juoppoja,erilleen kasvaneet huoripukkeja jne...remmin läiske tyynessä kesäillassa ja pentujen huuto kun välskäri kiskoo tongilla maitohampaat sinkkiämpäriin puuduttamatta.Kun elintasopakolaiset katsovat tätä meininkiä niin he keräävät kimpsunsa ja kampsunsa.Turku säästää 150 000 000 4/vuodessa ja Helsinki 500 000 000 € vuodessa.Raiskaukset ja ryöstöt minimoituvat jne.....

Raimo Mäki

Olkoonkin, että eräs maa on loukannut kansainvälisiä sopimuksia, ei liene ainutlaatuinen tapaus. Ei ensimmäinen, ei myöskään viimeinen. Eikä läheskään kaikista rikkomuksista edes harkita mitään sangtioita.

Seppo J Tanskanen

Parempi laiha sopu kuin lihava riita, tavataan myös sanoa! Tulitauosta on jo sovittu kaikkien osapuolten kesken, jo se yksinään vaatii selkeän kunnioituksen ja pakotteiden jatkaminen ei nyt ole sitä! Ajatellaanpa nyt kirkkaasti vain itse sotaa ja sen jatkumisen estämistä, jos se jatkuu, niin ei ole kaukana Ukrainalta suora avunpyyntö Natolle tai sen jäsenmaille, ja se lähdetäänkö avunpyyntöön lännestä vastaamaan tai ei vastaamaan, sitä ei enää ole varaa realisoida, pakotteet vievät vain tuolle tielle!

Pentti Hotti

Ilaskivi on oikeassa, jäitä pitäisi nyt laittaa hattuun. Olemme nyt tiellä josta paluu on vaikea ja jopa mahdoton. Politikot ovat aiheuttamassa suomalaisille ja sen työllisyydelle arvaamattomia ongelmia. Tämä tilanne ei ole kenkään hallinassa enää, tätä ohjaa ainoastaan päättämättömyys ja tyhmä periksiantamattomuus.

Reijo Arvola

Olen aivan samaa mieltä Ilaskiven kanssa, nykyiset poliitikot ( husseraajat ) eivät ymmärrä,mitenkä asioita hodetaan.Nyt ollaan aina Eun selän takana kurkkimassa ja huutelemassa, ei ole kyllä Suomen asioiden hoitoa. Vahinko vaan kun pitää olla Eu.ssa,ja päättäjät ovat vellihosuja.Paljon on tehty vahinkoa meille Suomalaisille ja Suomelle. Ennen neuvoteltiin ja asiat järjestyi, nyt pakotteet ajavat meidät kaikki ahdinkoon.

Anneli Seppala

Voi, tätä meidän polvihousuista kukkopoikaa! Vielä viikko sitten Stubb huolettomasti kuittasi Venäjän pakotteet ja väitti, ettei niillä ole juurikaan vaikutusta Suomen asioihin. Onko Stubb nyt viisastunut ihan itse - vai onko häntä valistanut joku ulkopuolinen, pakotteiden merkityksen jo aikapäivää sitten ymmärtänyt henkilö?

Veikkaan viimeistä vaihtoehtoa.