Keskiviikko 16.1.2019

Paljastus: RAY:ltä Vanhasen säätiölle pöyristyttävä tukisumma

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.9.2009 09:37
Päivitetty: 
29.9.2009 10:24
  • Kuva: Joonas Kiminki / Uusi Suomi
    Kuva
    Nuorisosäätiö on rakennuttanut asuntoja muun muassa Helsingin Herttoniemenrantaan.

Suomalaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen toiminnan tukemiseen tarkoitettu RAY on tukenut Yleisradion TV2:n Silminnäkijä-ohjelman mukaan keskustalaista Nuorisosäätiötä vuosien saatossa peräti 40 miljoonalla eurolla.

RAY:n rahojen turvin säätiöstä on tullut suuri tonttikauppojen tekijä, rakennuttaja ja myös keskustan tukija. Säätiö tuki muun muassa entistä puheenjohtajaansa Matti Vanhasta (kesk.) presidentinvaaleissa 2006 yhteensä 23 000 eurolla.

RAY:n hallituksen puheenjohtajan paikalta erosi hiljattain keskustalainen Jukka Vihriälä, joka jäi eduskunnasta rannalle kevään 2007 vaaleissa.

Vanhanen nostettiin Ylen ohjelmassa esiin Nuorisosäätiön toiminnan vahvana kasvattajana 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa.

Nuorisosäätiö perustettiin 1960-luvun alussa, kun maalaisliittolaiset nuoret laittoivat siihen nykyrahassa noin 10 000 euroa. Suurella vuokranantajalla on nettovarallisuutta nykyisin noin 200 miljoonalla eurolla.

Nuorisosäätiön kokouksia järjestetään Ylen mukaan säännöllisesti eduskunnan tiloissa.

Lue juttu Matti Vanhasen omasta rakennusprojektista.

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Luoma

(Uutisointi rymistelee - ensin hajottamassa eduskuntaa ja sitten hallitusta, ja lopulta pääminsterin päätä vadille, vaikka se ei missään olosuhteissa ole oikeudenmukaista - vastuuseen on haettava koko äänillä valittu kansanedustuslaitos)

[ ... ihmiset kerääntyivät hiljaa, rauhallisesti ja poliisin mukaan mallikelpoisesti viettämään demokratian hautajaisia eduskunnan portaille sytytellen kynttilöitään 1/. Äänestäjät lukevat pääministerin ajojahdista, kohta sympatisoiden Mattia laulamalla: "Lennä Matti, lennä". Samaan aikaan kansa jonottaa työvoimatoimistoissa, ruokajonoissa, Kela-luukuilla ja sosiaalitoimistoihin kuin terveyskeskuksiinkin ... ]

Kansalaiset tietävät tilanteensa paremmin kuin heidän valitsemat edustajat. Kansa tietää, että lähes kaikki kansanedustajat ovat saaneet vaalirahoitusta - tuntemattomimmat vähiten ja tunnetut kehäketut eniten. Kokoomus yrityksiltä, demarit ja vasurit ammattiyhdistysliikkeeltä ja Keskusta omista "kukkaisrahastoistaan". Onpa joku maksanut merkittävästi vaalikuluja omasta kukkarostaankin.

Rehellisyys on hyve, jolla nautitaan kansalaisluottamusta. Eduskunta ja politiikanhoito eivät laajasti nauti nyt kansalaisten arvostusta. Usko meni, kun pinnalle murtui RAY-episodi - laillinen (?), mutta ehdottomasti moraaliton. Vanhasen ei pidä erota yksin, eikä hallituksen - vaan koko eduskunta on valittava uudelleen. Se puhdistaa ilman ja luo mahdollisuuden nyt korkeaan äänestysprosenttiin ja veren vaihtoon Arkadian mäeltä.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen laukaisi rukkasen päin koko kansan naamaa ilmaisemalla, että nyt ei ole aikaa pohtia eduskunnan hajottamista. Tuo lausahdus oli suoraa vähättelyä kansan turhautumiselle politiikan hoitoon ja luottamukseen siihen. Selityksenä ei käy se, että on vastuutonta käydä vaalikamppailuun nykytilanteessa, kun talouskin ahdistaa. Oliko Jyrki kuin pukki kaalimaanvartijana?

Nykyiset ministerit siirtyisivät virkamiesministereiksi

Nykyhallitus voi toimia sen vähän ajan ennen vaaleja "virkamieshallituksena" - luulisi sitä peräänkuulutettua isänmaahenkeä ja lähimmäisen rakkautta sen verran löytyvän, että kansa saa valita uudet luottamusedustajansa. Jos nykyiset ministerit haluavat vaaleissa pärjätä, ponnistelevat he täysillä virkamiesministereinä. Muuta ihmeellistä ei hallinnossa tapahdu, sillä virkamiehet kuitenkin käytännössä ministeriöitä johtavat - osa virkamiehistä ei ehkä edes huomaisi, kun ministeri on poissa.

Voidaan myös sanoa, että nykyiset ministerit eivät ole korvaamattomia. Suomen kansa kykenee milloin tahansa järjestämään äänillänsä 500.000*/ suomalaisen joukosta toimivat ministerit ilman perinteen painolasteja. Oli aliarvoistavaa vähätellä kansalaisten vihastusta vaalirahakeplottelusta vetoamalla kiireisiin - vaikka se oli todella oikea ilmaus, mutta eri asiayhteydessä.

Nyt onkin todella kiire valita uusi eduskunta, koska maan asiat vaativat tosissaan ammattitaitoista hoitoa täydessä kansakunnan luottamuksessa. Nykyhallituksen suunta saattaa olla vakavasti väärä - ei tahallaan, vaan hallituskoalitiona, jonka valiintuminen mahdollistui Kehittyvien maakuntien rahoittamana.

Nyt hallitus vasalleineen junnaa Suomea Natoon - kansan vastaisesti, purkaa presidentin valtaoikeuksia - kansan vastaisesti - elvyttää väärin jakamalla ostovoimaa työllisille tuloveroalena, mitkä rahat työtä tekevä säilöö sukkaan ja pankkeihin, pahan päivän varalle. Hallitus olisi sen sijaan voinut käynnistää "kansalaistyömaat" luomaan työtä - työllä kansa elää. Työ on oikeus ja työ on velvollisuus. Työttömyys nousee talven tullen korkeammalle kuin ministerit uskaltavat ääneen sanoa.

Kansa ei politiikan ruumista halaja - ihmiset kaipaavat luottamusta

Kansa ei kaipaa poliittisia ruumiita, vain media kaipaa niitä etusivutäytteiksi. Kansa sympatisoi mm. Vanhasta ja on valmis äänestämään ja lennättämään hänet heti Brysseliin - entä jos Matilla onkin aika-ajoin epätäsmällinen muisti?

Kansa ei kaipaa muuta kuin luottamusta, sillä rehellisten yhteisten asioiden hoitajien antamat kipeätkin lääkkeet talous- ja kansallisen itsetuntoterveyden hoitamiseksi otetaan vastaan, kun tiedetään, että valitut edustajat puhuvat totta.

Kansalaiset ovat pienestä ponnistaen aloittaneet omat toimenpiteet - on adressia 2/, on mielenosoitusta 3/ ja yhä suurempien tapahtumien suunnitelmia - kerätään ryhmiä, suunnitellaan yhteiskuljetuksia. On kuulemma suunnitteilla 3.10. (Saksan yhdistymisen vuosipäivä) suuri mielenosoitus eduskuntatalolle 4/.

Kansalaiset ovat nyt aktiivisia ja tämä toimeliaisuuspurkaus pitäisi hyödyntää ennenaikaisena eduskuntavaalina, jolloin kansa nousee uurnille sankoin joukoin. Ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa voittajana olisi kansa - Suomen kansa, ehkä historian suurimmalla äänestysprosentilla!
...

*/
500.000 on lukumäärä suomalaisia ihmisiä, joiden joukosta voidaan valita tuhansia eri variaatioita uudeksi eduskunnaksi ja hallitukseksi - olisikin hyvä, jos tuuletetaan oikein kunnolla - nyt ei ole Kekkosta pöllyyttämässä voitte vain arvata, mitä olisi jo tapahtunut, jos Kekkonen olisi presidenttinä - niin meillä olisi ollut hätätilahallitus jo yli vuoden päivät - nykyhallitus ei piitannut mm. SuomenPankin varoituksia jouluna 2007 - nuo varoitukset toteutuivat lähes täydellisesti.

1/
Kuva-albumi Demokratian hautajaisista eduskuntatalon rappusilta, copyright by Ilkka Luoma 2009
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dgfa+ilkka-luoma-demokratian-kuolema.html ---

2/
Vaaditaan uusi eduskunta
http://www.adressit.com/uusieduskunta

3/
Kuva-albumi Ruokajonomielenosoituksesta eduskuntatalon rappusilta, copyright by Ilkka Luoma 2009
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dec3+ilkka-luoma-mielenosoitus.html ---

4/
Facebook -ryhmä [Eroa hallitus, valitaan uusi eduskunta ~ perustaja Ismo Putsela]
http://www.facebook.com/first.ilkka?ref=profile#/group.php?gid=168570230287
...

Ilkka Luoma
...

Sent:
Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]
Sent: Monday, September 28, 2009 10:25 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Pääministeri Vanhanen ei voi olla ainut poliittinen vastuunkantaja
...

jussi vaarala

ovat syyttäjän ja oikeuskanslerin toimet

hallituksen eroamiselle ei ole enää vaihtoehtoj

samoin useiden virkamiesten ja mm EK:n nykyisen toimitusjohtajan pidättäminen tehtävästään on tehtävä

eihän tässä karmeudessa ole mitään rajaa näköjään

RAY:n toiminta jäädytettävä ja asetettava tutkinnan alle heti

Ulmo

Ihmettelen samaa.

Miksi Suomessa nämä asiat tulevat ilmi vain lehdistön toimien ansiosta. Mikään sisäinen tarkastus, viranomainen tai vastaava virkamies ei asioihin puutu. Siksi kai Suomi on maailman korruptiottomin valtio.

Kyllä näiden "yleishyödyllisten" säätiöiden varojen käyttö sekä niitä rahoittaneita tahojen toiminnat ja päätökset, kuten Ray:n, Ara:n yms tulee selvittää aukottomasti.

Toimittaja Ari Korvola nosti todella tärkeän asian julkisuuden valokeilaan.

Pekka Siikala

Minusta Sinulta on objektiivisuus karannut hyppysistä jo aikaa sitten.

Lähes kaikilla suomlaisilla on jokin puoluekanta. Sinun näkemyksesi mukaan he ovat kyvyttömiä toimimaan objektiivisesti.

Ei median tarkkailussa tarvita mitään puoluekantaa. Ei siinä tarvita kuin puolueettomuuta tarkkailua ja arviointia tehdessä.

Olen arvostellu Uutta Suomea hyvin monista asioista, asioista joilla ei voi olla mitään tekemistä puoluekannan kanssa.

Raotahan tulipunaisia utopiasilmälasejasi ja laskeudu todellisuuteen!

Mikko K

Siikala, kun nyt tiedät puolueesi asiat noin hyvin, niin onko teillä MLL:n kanssa kilpailevaa toimintaa, koska RAY on lopettanut sen tukemista, mutta silti samaan aikaan rahoitetaan voittoa tuottavia säätiöitä, jotka taasen rakennuttavat isojakin kohteita ilman kilpailutusta?

jussi vaarala

että tässä joutuu rypemään vielä ay-liikekin laittomuuksien liemessä

ja elinkeinoelämän keskusliittokin kuten on jo tullut x-miljoonaa kirjanpidosta ilmikin

on oikea linja jos urpilainen pitää kiinni tiukasti esittämästäni vaalirahoituksen täyskieltomallista ja alkaa samalla omassa leirissään aktiivisesti ruotimaan vehkeilyt esiin ja kertoo ne ihan itte

siinä on demarien kaikenpuolisen nousun paikka jos missä

Yleisen terveydenhuollon tyytyväinen asiakas

Miten Ay-rahan ja koko jäsenistön etu toteutuu, kun kansa äänestää oikeistoenemmistön eduskuntaan ja ay-rahalla tuetaan voittopuolisesti vasemmistoa?

Merisalo sanoi haastattelussa että "tavoitteena oli porvarihallitus". Eikö tämä ole vastaavan kaltainen yhteiskunnallinen tavoite kuin mitä Ay-liikkeellä on.

Ay-väelle tämä on edunvalvontaa, yrittäjille eduntavoittelua. Kaksoisstandardi?

Jorte

Hei Niklas, nyt ehdottomasti Uuden Suomen toimitus vaihtoon! Täällähän on nykyään skandaalinhakuisempi meininki kuin iltapäivälehdissä, mikä sinänsä ei yllätä, koska te pystyttte suoltamaan mitä tahansa näppispaskaa milloin tahansa, koska ei tarvitse odottaa edes sitä seuraavan päivän lehteä. Eli uutisdraamaa voi tuottaa rumputulella 24/7.

Vieras

Suomessa korruption vastainen sota on kapitalismisen menon huumassa unohtunut. Liikemiehet, joilla on varaa, ovat lahjoneet poliitikkoja kaikin mahdollisin keinoin. Nyt tikittää jo aikapommi pääministerin salkussa. Seuraavaksi vaaditaan virkamiehiä tilille suorittamattomista tarkastuksista.

jussi vaarala

jussi vaarala kommentoi:
29.9.2009 10.41 | Muokkaa

Erään kommentoijan osuva kommentti rivikansanedustjien taustojen tutkimisen tarpeesta:

” Kun Matti siis tiesi saavansa rakennuttajalata tavarat ilman laskua, ja hän oli tavallinen kansanedustaja tuolloin, niin totta kai olisi hyvä tutkia muutkin. Varsinkin jotkut nuoret ja velkaiset kansanedustajat, esim. Lehtomäki. ”

Vieras

Vanhanen tapasi Ruususen Ikean kassalla, mutta se ei ole valehtelua. Ruusunen teki kirjan, jota puidaan oikeudessa koska hipiä ei kestä totuutta.

Vanhanen sai rakennustarvikkeita, mutta on syytön koska jos olisi saanut laskun olisi sen maksanut.

Vanhanen painosti RAY:ltä rahaa nuorisosäätiölle, mutta on syytön koska ei tehnyt päätöstä.

Vanhanen junaili Nova yms rahaa, mutta on syytön kun ei niitä suoraan itse saanut vaan rahat menivät tukiyhdistykselle. Myöskään arvottomien taulujen kauppaaminen törkeään ylihintaan ei ole edes moraalisesti tuomittavaa, koska laki ei sitä kiellä.

Luulen että tietyissä piireissä on selvää että kyse on APD:stä mutta eihän sitä kukaan voi julkisesti kertoa.

jussi vaarala

Eräs kommenttiketju:

mitä sanoo Merja Vanhanen
10:57 jussi vaarala

kaiketikin yhtä lailla osallinen Vanhasten talon rakentamisessa - onko häntä asiasta haastateltu - eikö pitäisi - hänhän lienee poliitikko myös tai ainakin pyrkinyt edustkuntaan

* vastaa

Niinpä onkin
11:04 hanari

Merja varsinainen lusmu! Useissa vaaleissa ehdokkaana ja käyttänyt "omaa" rahaa. Avioerossa sai Matilta puolet talon hinnasta. Siis todistettavasti käyttänyt korruptiorahaa, jos rakennustarvikejutussa on perää.

Ja lapset. Hekin ovat saaneet kosketuksen. Jos joskus pyrkivät politiikkaan, huonosti käy. Vanhat asiat kaivetaan esiin.

* vastaa
* ilmoita asiaton viesti

tätä kautta ovat
11:11 jussi vaarala

muuten kaikkien istuneiden kansanedustajienkin puolisot korruptioliemessä mukana jos on saatu korruptiorahaa omaisuuden kartuttamiseen

ei oo kiva olla enää suomessa konna - etenkään poliittinen konna

Vieras

Onko kenellekään mikään ihme, että Suomessa mikään ei ole koskaan kannttanut, erityisesti viimeisten vuosikymmenien aikana, kun Suomessa on tällaisia loiseläjiä ja kartelleja! Hyväuskoiset ihmiset ovat kuvitelleet jotain muuta, kun näitä rötöksiä ei ole aiemmin voitu nostaa esiin, ja neuvostoliiton ( ja jumalan ) pelolla ihmiset on saatu pidettyä hiljaa ja nöyrinä! Ei ole ihme, että terveydenhuolto ei toimi, eikä rahaa ole edes näiden hyväuskoisten vanhusten hoitoon, kun rahat virtaakin Kepulle, tai sitten sosdemille, riippuen kuka vallassa on!
Ei auta vaikka veroja nostetaan, kun hallintoa paisutetaan, että kavereille riittää töitä. Tuloksesta ei niinkään väliä, mutta pikkuhiljaa alkaa nekin tulla näkyviin...!

Vieras

Taitaa olla jäävuoren huippu. Paljonkohan puolueet ovat saannee "pikku" tukia ydinvoimateollisuudelta? Uudet ydinvoimala hankkeet lätkittiin lukkoon melko nopeassa tahdissa. Edellisessäkin ydinvoimalatyömaalla huolestuttavia turvallisuusongelmia, silti uusia hankkeita tehtailtiin ennätys ajassa, yhdenkään puolueen puuttumatta asiaan.

Urpo

RAY:n monopoli on lopetettava. Yhtiö on selkeästi perustettu mahdollistamaan poliittinen lahjonta ja kähmintä säätiöiden kautta.

On parempi, että keskenään kilpailevat yritykset hoitavat uhkapelaamisenkin jolloin tällaista rikollista järjestelmää ei voi rakentaa.

1970blue

Kestääköhän koko tämän monopolipelitoiminnan rahanjako päivävaloa kun huomioidaan tuen saajat, tuen myöntäjät sekä mahdolliset kanavoinnit takaisin poliitikoille?
Mikäli lahoa on laajemmin, voisi olla kohtuullista lopettaa koko monopolit. Tuskin niitä perustettaessa oli ajatuksena luoda niistä rahanpesukoneistoja, vai oliko?

Vieras

En usko enää Uuden Suomen paljastuksia, sillä Uusi Suomi on samanlaisessa kiimaisessa ajojahdissa kuin demari-Hesari. Monessa keskusteluketjussa kirjoittavat Pekka Siikala tai Jussi Vaarala...!! Ja mielipiteiden taso on nolla! Merkillistä, että Uusi Suomi antaa muutamille kirjoittajille niin paljon tilaa...! Ei sellainen ole puolueetonta tiedonvälitystä, eli Uusi Suomi-Verkkväkerrys on vasemmistolaisten käsissä....!!!

jussi vaarala

Jos osoittautuu että a. kolme suurinta puoluetta ja b. poliittisen vallan ylimmältä tasolta hallituksesta ja eduskunnasta osakaan on rypeytynyt c. oikeuslaitos vähänkään suojelee korruptiota d. ay-liike, yritysmaailma ja yhdistystoiminta ovat jossainkaan määrin rypeytynyt ja e. jos tuo kaikki on tapahtunut vuosikausia tai peräti -kymmeniä siihen kenenkään puuttumatta niin voi oikeutetusti sanoa vaikka suurin osa poliitikoista jne on puhtaita -

valtakunnan ydin on ratkaisevalla tavalla saastunut korruptiosta.

jussi vaarala

millään uudella suomella ole mitään painoarvaoa sen enmpää kuin muillakaan keskustelupalstoilla

mediat tonkii täysin uudesta suomesta piittaamatta joka ei tongi yhtään mitään - mitö- tutkivaa journalismia olemme uudelta suomelta nähneet - jonkun kampaamotuotteen parasta ennen tuotteen merkinnän piilottamisen

hehe

jussi vaarala

Tulokset 1 - 10 noin 123 000 osuman joukosta haulle kapitalisti. (0,07 sekuntia)
Hakutulokset

Tuloksiin sisältyvät SearchWiki-merkintäsi hakutermille kapitalisti. Jaa nämä merkinnät
Kopioi ja liitä tämä linkki sähköposti- tai pikaviestiin:

Näytä jaetun sivun esikatselu
1.
Kapitalisti – Wikipedia
Erityisesti Ayn Rand ja anarkokapitalistit käyttävät termiä kapitalisti ensisijaisesti tässä ... Haettu osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Kapitalisti ...
fi.wikipedia.org/wiki/Kapitalisti - Välimuistissa - Samankaltaisia -
2.
Jussi Vaarala Kirjoituksia: Hyvä kapitalisti
- 6 vierailua - 16. syyskuu
Ensin määrittelen kapitalistin näin ja en herra paratkoon tiedä onko tämä ihan omatekemä mutta tämä on aika toimiva - kapitalisti on sellainen ihminen ...
jussivaaralakirjoituksia.blogspot.com/.../hyva-kapitalisti.html - Välimuistissa - Samankaltaisia -

Vieras

Eräs tuttavani oli viime vaalikaudella keskustalaisen kansanedustajan eduskunta-avustajana. Pöyristyin kuullessani, että tämä tuttavani uskoi saavansa Nuorisosäätiöltä asunnon ohi jonojen suhteidensa avulla. Loppujen lopuksi näin ei käynyt, mutta luottamukseni kyseiseen kansanedustajaan kyllä meni.

Uskoisin, että RAY:n 40 miljoonalla Nuorisosäätiö on saanut ostettua mukavan määrän uskollisia äänestäjiä puolueelle.

jussi vaarala

on oikeusjärjestelmän tutkittava tämä hirmuinen pommi joka paisuu sitäkin hirmuisemmaksi jos sellaista on jaettu vielä muillekin puolueille

"Suomalaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen toiminnan tukemiseen tarkoitettu RAY on tukenut Yleisradion TV2:n Silminnäkijä-ohjelman mukaan keskustalaista Nuorisosäätiötä vuosien saatossa peräti 40 miljoonalla eurolla.

RAY:n rahojen turvin säätiöstä on tullut suuri tonttikauppojen tekijä, rakennuttaja ja myös keskustan tukija. Säätiö tuki muun muassa entistä puheenjohtajaansa Matti Vanhasta (kesk.) presidentinvaaleissa 2006 yhteensä 23 000 eurolla"