Perjantai 25.5.2018

Jos Finnairin osake nousee 4 euroon... on lentäjillä juhlapäivä!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.10.2014 11:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jos Finnairin säästötavoite toteutuu ja osakekurssi nousee sovitusti, saavat yhtiön lentäjät kannustinjärjestelmänsä mukaisen bonuksen.
|

Finnairin lentäjille on luvassa merkittävä bonus, mikäli yhtiön säästötavoite toteutuu ja yhtiön osakkeen arvo nousee vähintään neljään euroon.

Finnairin hallitus hyväksyi tänään Suomen Liikennelentäjäliiton kanssa sovitun kannustinohjelman lentäjilleen. Ohjelma on osa Finnairin ja SLL:n sopimusta, jossa päätettiin 17 miljoonan euron vuosittaisista, pysyvistä säästöistä lentäjien kuluissa. Kannustinjärjestelmän toteutuminen oli ehto säästösopimuksen toteutumiselle, Finnair kertoo.

Kertaluonteisen bonusjärjestelyn toteutumisen edellytyksenä taas on säästötavoitteen toteutuminen vuosina 2015–2018 – sekä Finnairin osakkeen kurssin nousu vähintään neljään euroon säästösopimuksen päättyessä. Finnairin osakkeen päätöskurssi perjantaina oli 2,39 euroa.

– Jos nämä edellytykset täyttyvät, lentäjillä on oikeus rahapalkkioon, joka perustuu osakkeen kurssiin. Palkkion arvo 4 euron osakekurssitasolla on yhteensä 12 miljoonaa euroa. Vastaavasti 8 euron osakekurssia vastaava ansainta on 24 miljoonaa euroa, mikä on myös ohjelman maksimiansaintataso, Finnair kertoo tiedotteessaan.

Finnairin mukaan yksittäisen lentäjän ansaintamahdollisuus koko neljän vuoden jaksolle laskettuna on vuositasolla 5–10 prosenttia vuosiperuspalkasta. Ohjelmaan oikeutettuja lentäjiä on yhtiössä noin 700. Rahapalkkio maksetaan lentäjille keväällä 2019, jos ehdot toteutuvat.

Finnair kertoo, että lentäjiä myöhemmin säästösopimukseen suostuneelle matkustamohenkilökunnalle yhtiö ”tarjoaa vastineeksi säästöistä kahden vuoden irtisanomissuojan, ulkoistussuojan ja eläkekannustimen”.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit