Keskiviikko 21.11.2018

Vuoden viimeinen Sijoituslista: Restamax uusin kärkiosake

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.12.2014 13:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa baaritiski.
|

Ravintolayhtiö Restamax on rakettimaisen nousun kärkeen tehnyt pörssiyhtiö sijoitusanalyysiyhtiö Inderesin ja Osakesäästäjien Keskusliiton yhteisessä Sijoituslista –rankingissa.

Restamax pomppasi Sijoituslistan kärkiosakkeeksi listan yhdenneltätoista sijalta. Aiempi kärkiosake Fiskars putosi listalla neljänneksi. Kakkossijalla oli nyt pitkään Sijoituslistan yläpään yhtiöihin kuuluva Orava Asuntorahasto ja kolmas Fortum.

Analyysiyhtiö Inderes ja osakesäästäjät aloittivat Sijoituslistan tämän vuoden alussa. Ranking poikkeaa monesta muusta sijoituskohteita luotaavasta tavasta siinä, että se ottaa osakkeen kehittymisen historian lisäksi huomioon myös tiettyjä ennusteita tulevasta.

Vuoden viimeisellä Sijoituslistalla nähtiin myös muita rakettinousuja. Nokian Renkaat nousi sijalta 16 sijalle viisi ja TeliaSonera sijalta 25 sijalle kuusi.

Kärkiyhtiö Restamaxin tuottopotentiaalia Sijoituslista luonnehtii erinomaiseksi ja arvostustasoa houkuttelevaksi. Riskiprofiililtaan se on neutraali.

Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén arvioi, että Restamaxia on aiemmin painanut yhtiön heikko markkinaympäristö, mutta ensi vuonna on hyvä syy odottaa tulosparannusta.

Tämä juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Osakesäästäjien Keskusliiton Viisas Raha -lehdessä. Kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvän sijoitusalan aikakauslehden saat liittymällä Osakesäästäjien jäseneksi tämän linkin kautta.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: