Lauantai 19.1.2019

Uusi ilmiö uhkaa Nokiaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.11.2009 09:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Feikkipuhelinten toimitukset kasvavat tänä vuonna Kiinassa ehkä lähes 50 prosenttia viime vuodesta.

Kiinalaiset jäljitelmäpuhelinten valmistajat ovat alkaneet viedä tuotteitaan yhä enemmän muihin maihin. Syynä on se, että feikkipuhelinten myynti Kiinassa ei enää kannata samaan malliin kuin ennen. Ilmiötä pidetään uhkana erityisesti Nokialle, kirjoittaa FT.com viitaten tutkimusyhtiö iSupplin selvitykseen.

- Jonkin verran laitteita tulee joihinkin Länsi-Euroopan maihin, mutta suurin osa niistä menee kehittyville markkinoille, erityisesti Intiaan, Venäjälle ja Brasiliaan, sanoo iSupplin tutkimusjohtaja Kevin Wang FT:lle.

Kehittyvät markkinat ovat markkinajohtaja Nokialle elintärkeät.

Maailman johtavia kännykkäbrändejä jäljitteleviä tuotteita viedään tänä vuonna arviolta 110 miljoonaa kappaletta muihin maihin, kun viime vuonna määrä oli 60 miljoonaa. Kiinan harmaiden markkinoiden puhelintoimitukset iSuppli arvioi jo 145 miljoonan puhelimen kokoiseksi.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi52

Ilmeisesti tämäkin asia on negatiivinen vain Nokialle, mutta iPhonen kopiot, jotka näyttävät iPhonelta, joissa on Windows Mobilen piraattiversio sisällä, ovatkin hyväksi Applen myynnille? Kai nuo halpapuhelinvalmistajat maksavat kaikki tarvittavat lisenssi- ja patenttikorvaukset eri valmistajille, kun myyvät tuotteitaan myös muualla kuin Kiinassa?

Suomen kiinalainen

Kiinalaisen ja suomalaisen sananlaskujen yhteen summaan kuulu näin:

”Maasta taivaaseen ei ole sellaista luonnonlainalaisuutta, joka kieltää ihminen oppimasta toisesta ihmisesta kopioimalla, matkimalla, kuuntelemalla tai kokeilemalla itse. Vain tyhmä keksii pyörää uudelleen!”

Ärsyttävintä on se, että monikansalliset yritykset kuten Nokia ja muut kumpanit menivät Kiinaan maksimoimaan oma voitonsa ja hyödyntämään miljoonia kiinalaisten halpoja työvoimia ja hikinahat, ja täällä ihmiset vielä haukutaan pask... tuotteet sieltä tulee. Voitot kääritään Suomeen veronministeriöön.

Mutta onneksi Kiinakin osaa hyödyntä sitä kehittääkseen maansa ja kiinalaisetkin hyödyntävät ulkomaalaisten tuomat tietotaidot esim. kopiomalla. Reilua!

Ei maailmakauppa ole aina reilua kaikille, mutta jos ihminen haluaa reilua kohtelua, niin on taisteltava sen puolesta. Tässä kiinalaiset taistelevat eläntonsa puolesta.

Ihan hyvä vaan

Tällainen kehitys on vain hyvä juttu. Kilpailu kiihtyy ja hinnat tulevat alas. Jos Nokia ei selviä, niin voi voi. Turha sitä Nokiaa on rakastaa.

Mitä useammalle yritykselle markkinat jakautuvat, sen parempi, koska kuluttaja voittaa.

joukahinen

Viekää vaan kaikki tuotanto ja tuotekehitys Kiinaan, kyllä
ne poijjat kopioida osaa. Ei suomalaisyrityksilla enää
toimintaa Suomessa, mutta ei oo kohta enää Kiinassakaan
eikä maksavaa asiakasta maailmalla, piraatit pärjää. Ja tää kaikki Suomen valtion tuella, varsinaista "viennin edistämistä" - fantastista.