Keskiviikko 24.7.2019

Jyrki Kataista ihmetellään Italiassa: ”Mitä oikein tapahtui?”

Luotu: 
16.1.2015 09:23
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Jyrki Kataisen torstaisia lausuntoja ihmetellään Italiassa. Kuva Kataisen tiedotustilaisuudesta Roomassa.
|
Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen tuoreet kommentit Italian hallituksen talouspolitiikasta ovat nostattaneet kulmakarvoja Italiassa.
 
-Mitä oikein tapahtui sille jäykälle budjettikurin valvojalle, joka korvasi maanmiehensä Olli Rehnin komissiossa, kysyy esimerkiksi Huffington Postin italialaisen painoksen kolumnisti Flavio Bini.
 
Il Foglio -lehti puolestaan kiinnittää huomiota siihen, että porvaripuolueesta tuleva Katainen tukee nyt voimakkaasti keskustavasemmistolaista Renziä. 
 
-Hänen sanansa näyttävät vihreää valoa Italian talouspaketille. Silti kyse on erityisesti ja nimenomaan vahvasta tuesta Renzille, lehti kirjoittaa.
 
Katainen kehui eilen Italian pääministerin Matteo Renzin hallituksen toimia etekin nuorisotyöttömyyden osalta. Renzi julkisti syksyllä työelämän uudistuspaketin, joka muun muassa vähentää työntekijän palkkaamisen ja erottamisen byrokratiaa. Paketti on herättänyt kovaa vastustusta Italiassa, jossa sen katsotaan heikentävän vanhojen työntekijöiden asemaa.
 
-Se on erittäin positiivinen uudistus, joka auttaa etenkin nuoria ihmisiä. Se helpottaa palkkaamista ja on oikeudenmukaisempi nuorille, Katainen kommentoi torstaina Roomassa.
 
Euroopan komissio muutoin on moittinut Renzin hallitusta kovin sanoin siitä, ettei se ole tehnyt riittävästi Italian kovan nuorisotyöttömyyden korjaamiseksi. Asiaan on kiinnitänyt huomiota muun muassa uutistoimisto Ansa. Italian nuorison työttömyysaste oli marraskuussa 43,9 prosenttia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Irma Asikainen

Kataianen vain solahti sujuvasti siihen lipeväkielisten, korkea palkkaa nostavien ja mistään mitään piittaamattomien (paitsi tietysti omasta tilipussistaan) EU-virkamiesten joukkoon. Ei siinä sen kummempaa. Suomeesa eivät valheet ja selitykset enää menneet läpi, joten piti löytää isompi foorumi.

Timo Nenonen

Juuri näin ammattivalehtelija ja pöytäkirjaväärentäjä löysi isomman forumin höynäytettäviä.Hatuttaa vaan se, että laskut Kataisen touhuista hänen suojatyöpaikkkaansa varten maksaa suomalaisille veronmaksajille 60-70 miljardin huippeilla ja maksaminen on meillä vielä edessä. Suomen konkursssiin ei syyllistä tartte muualta hakea.

Suomessa lienee maailman tyhmin ja idiootein kansa, koska salli tämän vedätyksen, joka on ollut ilmiselvää viimeiset 7-8 vuotta.

Sepetius Kangas

Rehn oli erittäin hyvä komissaari EU:lle. Hyvin vastuullinen joka asiassa. Ei tosin laittanut Suomea etusijalle vaan toimi kuten virkamiehen pitääkin. Katasen lausuntoja häiritsee Suomen eduskuntavaalit. Sekä kokoomuksen synkkä alamaki. Ehkä Katainen ei osaa olla niinkuin virkamiehen pitäisi. Kaiken lisäksi Rehn hallitsee hyvin talouspolitiikan. Eikä muuten ole mikään poskisolisti vaan suoltaa pelkkää asiaa. Mitä Katainen tuskin edes kohtuullisesti hallitsee.

Ilkka Korkalainen

Katainen osoitti kyvyttömyytensä johtaa hallitusta ja antoi demarien vastuuntunnottoman talouspolitiikan ohjailla liikaa hallituksen toimia. Demarien talouspolitiikan utopistiset arviot kul minoituivat Urpilaisen esityksiin. Näitä utopioita demarit tukivat Palkansaajien tutkimuslaitokselta tilattujen mittatilausraporttien avulla joilla vakuuteltiin talouden kasvun hoitavan ongelmat ilman mitään tarvittavia muutoksia.

Elijas Bijur

Juuri näin, vaan kuka sen maksaa, sillä homma on karsea. Pitäisi näet kääntää hölynpölyä ja mitäänsanomatonta lööperiä. Eihän siihen kukaan oikea kääntäjä pysty. Kait pitäisi kysyä Elina Suolahdelta, joskin hänen kykynsä ovat rajalliset soopan kääntämiseen!

Tomi Salonen

Ei sitä kannata kääntää lisääntyvän myötähäpeän pelossa. Raportti on oikeastaan samanlaista liirumlaarumia kuin Kataisenkin puheet, joten siinä mielessä yhtenevyyttä löytyy. Himanen esittää, että julkisista säästöistä saatava 10 miljardin kevennys yhdessä "rikastavan vuorovaikutuksen" ja "luovuuden" (Maslowin tarvehierarkiasta rukattu) kanssa saadaan Suomi nousuun. Jonkun pitäisi tuo vielä sitten kääntää talouspolitiikan käyttöön, mikä on sulaa mahdottomuutta. Ei hän mitään puhu siitä, että tuo säästö on vaivaiset 10% velastamme ja että julkisen sektorin kulutus on noussut vuodesta 2000 reilut 100 %. Samanlainen kehitys on EU:nkin kuluissa, ellei jopa vieläkin räikeämpi. BKT-käyrää katsottaessa rupeaakin sitten hirvittämään oikein olan takaa.

Käppyrä löytyy tuolta:

http://www.pakkotoisto.com/talous-politiikka-uskonto/106632-miten-maamme...

Pentti Westerholm

Meistä monelle on mukavaa jos kaveri ei menesty.Unohdetaan,että hänen menestys voi olla myös sinunkin etusi.Katainen on kyllä saanut riittävästi harjoitella valtakunnan politiikkaa.Harjoittelukausi on täyttynyt.Nyt on näytön paikka EU,ssa.Toivotaan,että onnistuu muuten monen alaleuka menee sijoiltaan.

Kai Schleutker

Kun lukee jutun vähän tarkemmin, niin siinä ei ole mitään ihmeellistä.

Ihmeellisenä voi sen sijaan pitää tätä kiihkoa jolla Kataista ollaan lynkkaamassa. Jos ei tulevaisuuden usko ja innostus ole Suomessa voimissaan, niin ainakin kansallinen masokismi tuntuu sitä olevan. Pitäisiköhän oikein hurrata.

Kai Schleutker

Jaaha - oliskohan syytä kuitenkin perustella tuota ? Katainen oli Suomen valtiovaranministerinö 4 vuotta, pääministerinä 3 vuotta. Kyllä molemmissa jopeissa käsittääkseni joutuu jonkun verran talouden kanssa tekemisiin.

Sinun meriittisi talousasioissa jäävät tässä hiukan avoimiksi.

Monica Almenoksa

Niitä Kataisen aherruksen jälkiä täällä nyt saadaan ihailla, joten se siitä osaamisesta. Suomessa alkoi maa polttaa Jyrkin jalkojen alla, ja EU tarjosi salkutonta kivaa suojatyöpaikkaa joten mikäpä jottei. Siellä saattaa olla vielä muutama urpo jotka uskovat Kataisen hölinöitä eivätkä osaa varautua takinkääntöihin ihan yhtä hyvin - toistaiseksi - kuin suomalaiset.

Juhani Saarinen

On Suomalaisilla kummallisia pääministereitä, esim Matti Vanhanen jäi lautakasan alle omilla epärehellisillä puheillan,jotka pakotti hänet eroamaan pääministerinpaikalta, samoin kävi Jyrki Kataisen joka ajoi Suomalaiset syvälle suohon josta ylöspääsy näyttää todella vaikealta, Alexsander Stubb taas on enemmän show mies kuin arvostettu pääministeri, miten on mahdollista että Suomaaisille on valikoitunut näin kunnottomia pääministereitä toinen toisensa jälkeen, joille valehtelu on tärkeämpää kuin rehellisyys, mihin olet matkalla Suomi, ehkä Kreikan kainaloon, sielläkin veronkierto on arkipäivää, kuten Suomessa jossa yritysten veronkierto on arkipäivää, joten epärehellisyys alkaa olla maantapa valitettavasti arvopohja on pettänyt.

Erkki Kelloniemi

Kataisen Kokoomus ratsasti viime vaaleissa "työväenpuolue"tunnuksilla vaalivoittoon. Nyt Stubb puhuu Keskustan haastamisesta, mutta tosiasiassa varastaa sen tunnukset. "Politiikka on rikki", "Suomi kuntoon", hän "haastaa". Tässä lainaus Keskustan sivuilta:
"Suomi... on epäkunnossa, monissa kohdin jopa rikki. Samalla se kertoo, mitä Keskusta aikoo asialle tehdä. Jos saamme vaaleissa kansalta riittävän vahvan valtakirjan, lähdemme pistämään Suomea kuntoon.Vaalilauseemme sanoo ääneen näiden eduskuntavaalien tärkeimmän asian. Nyt on tehtävä ne asiat, jotka ovat jääneet tekemättä."
Siis, Kataisen poliittinen toimintamalli Italiassa on tismalleen yhtä läpinäkyvä kuin Kokoomuksen malli Suomessa. Aina se ratsastaa toisen hevosella ja kulkee kädet kyynärpäitä myöten toisten taskuissa.

Esko Perälä

Alexander Stubbin mukaan Suomen pääministerin tärkein pointti oli (hänen itsensä mukaan) löytää hyvä virka "eräälle" entiselle kokoomuspoliitikolle. Ja siinä hän omien sanojensa mukaan on hyvä, koska tuntee paljon EU johtajia ja osaa puhua heidän kanssaan. Siksi juuri Hänet pitäisi valita kokoomuksen johtajaksi ja pääministeriksi.

Homma hoidettu, siitä pisteet Alexille.
Nyt sitten vaan odotellaan seuraavia vaaleja ja ihmetellään kun kaikki menee päin peetä.
Tätä he halusivat ja tätä he saivat.
Ok?