Perjantai 19.7.2019

Suomalainen paperijätti suututtaa maailmalla - ”Löysimme 640 työtä tekevää lasta”

Luotu: 
8.2.2015 10:35
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Stora Enso on jälleen ikävissä otsikoissa. Arkistokuvassa paperirullia yhtiön tehtaalla Saksassa.
|

Metsäjätti Stora Enson osaomistaman pakistanilaisen yhtiön toiminta lokaa edelleen Stora Ensonkin mainetta. Viimeksi tänään arvostettu talouslehti Financial Times käsitteli asiaa näyttävästi.

Lehti viittaa muun muassa siihen, että tanskalainen ihmisoikeusinstituutti vaati viime viikolla Stora Ensoa puuttumaan epäkohtiin, kuten liian pitkiin työpäiviin, alipalkkaukseen ja turvallisuusongelmiin. Stora Enso ja tanskalaisinstituutti julkistivat aiheesta yhteisen raportin

Stora Enson suuromistajiin kuulunut ruotsalainen eläkerahato AP7 myi yli 30 miljoonan kruunun (noin 3 miljoonan euron) arvoisen omistuksensa kokonaan joulukuussa vedoten lapsityövoiman käyttöön Pakistanissa.

AP7 lisäsi Stora Enson myös mustalle listalleen, jossa paperijätti on ainoa pohjoismainen yhtiö. Rahasto viittaa siihen, että pakistanilainen Bulleh Shah Packaging käyttää edelleen lapsityövoimaa, vaikka ongelma nostettiin esiin jo lähes vuosi sitten. Stora Enso omistaa 35 prosenttia pakistanilaisyhtiöstä.

-On erittäin valitettavaa, että AP7 myi omistuksensa. Se on kuitenkin pieni ongelma lapsityövoiman käyttöön verrattuna. Olemme puuttuneet Bulleh Shah -yhtiön hankintaketjuun, sillä löysimme 640 työtä tekevää lasta. Heistä 125 on nyt laitettu kouluun ja olemme maksaneet korvauksia vanhemmille,  Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström sanoo FT:lle.

Ruotsalainen talouslehti Veckans Affärer ja tv-ohjelma Kalla Fakta kertoivat lapsityövoiman käytöstä Stora Enson osaomistamassa yhtiössä viime maaliskuussa.

-Vastuullisuustyömme Pakistanissa perustuu todellisen, kestävän yhteiskunnallisen muutoksen aikaansaamiseen yhdessä paikallisten sidosryhmien kanssa. Ei riitä, että asetamme toimittajillemme lapsityövoimaa koskevia vaatimuksia. Meidän on pureuduttava ongelmaan syvemmälle ja ymmärrettävä niitä syitä, joiden vuoksi lapset osallistuvat jätepaperin keräämiseen tai auttavat perhettään vehnäpellolla, Stora Enson silloinen toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoi asian vuoksi yhtiön sidosryhmille lähettämässään kirjeessä

Stora Enson suurin suomalaisomistaja, valtion omistusyhtiö Solidium otti asiaan kantaa viime kevään yhtiökokouksessa. 

-Edellytämme, että Stora Enso löytää kestävän ratkaisun lapsityövoima-asiaan Pakistanin yhteisyrityksen toimintaketjussa aikataululla, jolla turvataan parhaalla mahdollisella tavalla kyseessä olevien lasten hyvinvointi. Odotamme yhtiöltä myös nykyistä aktiivisempaa ja avoimempaa viestintää suunnitelmista ja tilanteen kehittymisestä, Solidiumin edustaja sanoi yhtiökokouspuheenvuorossaan

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Eihän tästä ole mennyt kuin hetki kun kansanedustaja Lehti jota Liisa Hyssälä komppasi, että suuryhtiöiden johtajille pitää maksaa kovempaa palkkaa heidän osamistasostaan johtuen. Tässä hyvä esimerkki lyhytnäköisestä liiketoiminnan voiton maksimoinnista.

Suuryrityksen johtajilla ei ilmeisesti ole mitään haluja hoitaa yhtiön etua liiketoiminnan korkeamman yritysetiikan mukaisesti . Tärkeysjärjestyksessä tulee ensin johtajien etu, ja vasta sitten yhtiön.
Kun itse toimin ABB:llä pääkonttorin antaman eettiset ohjeistuksen mukaan sain kenkää. Kehuivat vielä HR:ssä että ihmiset unohtavat nopeasti mitä yrityksessä on tapahtunut, ja yhtiön Copliance Officer 8päälakimies) totesi että kyllä sinä varmana saat jostain uuden työn. eipä tullut rinnalleni puolustamaan. Miksi? Sitä sopii teidän kanssalukijoitteni yhmetellä.
Minä en unohda tapahtunutta niin pitkään kun korjaavat virheensä. Tätä tuskin tulee tapahtumaan koskaan, mutta toivon että moni muu työntekijäkollegani muistaa asiani ja miten yrityksen johto lakaisi ongelmat "maton alle".