Torstai 27.6.2019

Yrittäjältä viesti ”Munkan vihreille patruunoille”: ”Olemme hulluja, jos emme panosta”

Luotu: 
22.2.2015 11:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Yrittäjä toivoo EK:n päämajaan Helsingin Etelärantaan (kuvassa) "vihreää vallankumousta".
|
Yrittäjä ja cleantech-asiantuntija Kaisa Hernberg laskee Puheenvuoron blogissaan, että ympäristönsuojelu on maailmanlaajuisesti 2 000 miljardin euron ja Suomessa jo lähes 26 miljardin euron bisnes, siis suurempi kuin metsäteollisuus. 
 
-Me suomalaiset olemme hulluja, jos emme panosta voimakkaasti siihen, että yrityksillämme olisi mahdollisimman hyvät edellytykset menestyä näillä markkinoilla, hän sanoo.
 
Hernberg huomauttaa, että Suomen suurten teollisuusyhtiöiden johtajat, kuten Neste Oilin Matti Lievonen, Outotecin Pertti Korhonen, Koneen Antti Herlin ja ST1:n Mika Anttonen ovat jo alkaneet julkisuudessa varsin terävin äänenpainoin vaatia poliittisilta päättäjiltä toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.
 
-Ei näitä “Munkan vihreitä patruunoja” aja eteenpäin pelkkä huoli ympäristön tilasta, vaan he ymmärtävät, miten valtava bisnesmahdollisuus ympäristöliiketoiminta Suomelle on. Pertti Korhonen on muun muassa todennut, että olemme jo siirtyneet innovaatioaaltoon, jossa ajurina on ympäristö. Edellisessä aallossa se oli digitaalisuus.
 
Hernberg sanoo laittavansa toivonsa EK:n puheenjohtajaan, entiseen Koneen toimitusjohtajaan Matti Alahuhtaan.
 
-Jospa monissa liemissä keitetyllä, edistykselliseksi tiedetyllä johtajalla olisi rohkeutta todeta: Suomen teollisuus hyötyy päästörajoituksista, ympäristönormeista ja kunnianhimoisista uusiutuvan energian tavoitteista. Suuri osa Suomen teollisuusyrityksistä nimittäin toimittaa ratkaisuja, joiden avulla maailman teollisuuslaitokset ja kunnat voivat säästää energiaa, vähentää päästöjä, kierrättää materiaaleja, käsitellä jätevetensä, vähentää hiilen käyttöä ja niin edelleen.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli: