Keskiviikko 26.6.2019

Kreikka julkisti tietoja ehdotuksestaan: tässä pääkohdat

Luotu: 
24.2.2015 07:44
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Kreikan tuore valtiovarainministeri Gianis Varoufakis Brysselissä euroryhmän kokouksessa perjantaina.
|

Kansainvälinen media on saanut alustavia tietoja Kreikan ehdotuksesta, jonka uudistuksilla Kreikka pyrkii täyttämään tukipakettinsa jatkon ehdot.

BBC:n mukaan Kreikan esityksen pääkohdat ovat verojärjestelmän uudistaminen ”reilummaksi”, verojen kierron ja välttelyn vastainen taistelu, korruption kitkeminen, polttoaineen ja tupakan salakuljetuksen lopettaminen, työehtosopimusten uudistaminen sekä Kreikan humanitaarisen kriisin helpottaminen tarjoamalla terveydenhuollon ja asumisen tukea vakuutuksettomille työttömille.

Saman suuntaisia ovat kreikkalaislehti Kathimerinin ennakkotiedot. Lehden mukaan esimerkiksi polttoaineen salakuljetus maksaa Kreikan valtiolle vuodessa miljardeja euroja.

Tiedot esityksen käsittelyn aikataulusta vaihtelevat. BBC:n mukaan Kreikan velkojien eli euroryhmän, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston tulee hyväksyä ehdotus tänään, jotta Kreikan tukiohjelmaa voidaan jatkaa syksyyn. Talouslehti Financial Timesin mukaan Kreikan tukiohjelma umpeutuu lauantaina, jos Kreikan esitys ei mene läpi.

Kreikka on vastustanut velkojiensa eli troikan tukipaketille asettamia säästöehtoja.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Niin tai näin, troikka tekee sopimuksen Kreikan kanssa vaikka veren maku suussa kun kyseessä on eurohimmelin säilyttäminen.
Suomelle ja muille euromaille syntyvät tappiot pyritään tavan mukaan salaamaan, ja ne selviävät myöhemmin. Yli 30 vuoden päästä.