Keskiviikko 16.1.2019

Yrittäjä hämmästyi: ”Mitä Suomessa oikein tapahtuu?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.3.2015 10:21
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ohjelmistoalan yrittäjä ihmettelee, miksi avointa työpaikkaa ei Suomessa hae juuri kukaan.
|
Ohjelmistoalan yrittäjä Petrus Pennanen ihmettelee, miksi juuri kukaan ei hakenut avointa työpaikkaa yhtiössä viime vuoden lopulla.
 
-Tarjosimme rentoa työympäristöä, sijaintia Helsingin keskustassa, kilpailukykyistä palkkaa, kivoja työkavereita, ilmaista aamiaista ja kaikkea muuta mukavaa. Yllätys oli melkoinen kun hakemuksia ei meinannut maksullisesta näkyvyydestä huolimatta tulla juuri lainkaan. Eivätkö työttömät hae töitä? Mitä Suomessa oikein tapahtuu, hän ihmettelee Puheenvuoron blogissaan.
 
Pennanen kertoo kuulleensa samaa muilta internet-palveluiden parissa toimivilta yrityksiltä. 
 
-Jotkut ovat jo siirtämässä toimintaansa ulkomaille kun työvoimaa ei Suomesta löytynyt millään keinolla, hän sanoo.
 
Pennanen muistuttaa blogissaan, että irtisanomisista ja yt-neuvotteluista on uutisoitu koko ajan, joten vapaata työvoimaa pitäisi olla liikkeellä. 
 
-Työpaikat eivät synny poliitikkojen päätöksillä vaan yrittäjien työllä. Tätä työtä haittaa se, että yrittäjältä puuttuu Suomessa perusturva ja viranomaiset ovat innokkaita laittamaan kapuloita rattaisiin poliitikkojen säätämän lakiviidakon pohjalta, hän kommentoi.
 
Pennanen esittää ratkaisuksi minitoimeentuloa.
 
-Nykyään työttömyysturva katoaa jos kansalaisella on toimimatonkin yritys, ja konkurssin jälkeen saa tukia odotella kuukausikaupalla. Automaattinen perustulo takaisi minimitoimeentulon yrittäjille ja mahdollistaisi yritysten perustamisen myös vähävaraisille. Perustulo tekee myös palkkatyöstä aina kannattavaa vaikka se olisi osa-aikaista.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuomo Grönholm

Työmotivaatio tästä maasta saatiin hävitettyä jo aikoja sitten,halutaan vaan vakituinen työpaikka jossa voidaan vetelehtiä kuukaudesta toiseen.Juhliminen,vapaa-aika ja uudet vaatteet ovat tärkeämpiä kuin että pitäisi panostaa työntekoon täysillä.Yhtäkään puhelua ei tule jos haet työntekijää tulospalkalla,koska siinähän joutuu tekemään jotain palkkansa eteen. Voin kertoa 30 vuoden kokemuksella että tulospalkkaus kun siihen on oikeat eväät on innostavaa ja antaa motivaation työhön ja yrittäjyys on juuri sitä työtä.

Tapani Kemppainen

Yritin juuri soittaa Petrukselle, ei ole tavoitettvissa.....fuulaa koko homma. Minulla olisi ollut 200 hänelle sopivaa ehdokasta. Itsekin voin alkaa myyntitykiksi ihan provikalla jos moista ongelmaa on, kyllä tekijä löytyy, tuskin maksajaa!

Jukka Mattsson

No onhan se tämäkin jonkinlainen mainos Petrus Pennasen yrityksestä..., ja mahdollisesti myös tuleviin vaaleihin: http://piraattipuolue.fi/petrus-pennanen

Hyvä idea saada ajatuksilleen näkyvyyttä.

Itselläni ei ole ollut koskaan vaikeuksia löytää työntekijöitä vaikka projektin työtehtävä olisikin ollut lyhytaikainen. Ne yritykset jotka ovat siirtäneet tuotantoaan ulkomaille ovat olleet pääasiassa suuryrityksiä, jollei noita Viroon siirtyneitä yrityksiä oteta huomioon. Isoimmillakaan yrityksillä siirto ei ole aina tuonut laskennollisia säästöjä. Lähes poikkeuksetta tuotannon siirroista kiinnaan tai intiaan, puolaan, tsekeihin jne. on tullut "turpiin oikein kunnolla", ja tuotantoa on pakosta siirretty takaisin Suomeen.

Veikko Yli-Nisula

Suomen maassa ihmiset on suojeltu työltä .jokainen jonka kanssa olen keskustellut asiasta sanoi nauttivansa työttömyysturvassa täysimääräisesti ennen kun töihin hakeutuu .ansiosidonnainen on monesti korkeampi kun tulevan työn palkka

Eero Saastamoinen

Tällaistako nyt on tullut jälkeä rakentaa valheellista eduskuntavaaliprokandaa?

Tuo ei pidä paikkaansa, ettei kukaan hae työtä, vaan aina suurin osa yrityksen työnhakupapereista heitetään suoraan roskiin!

Niin kaikissa minunkin työaikani työpasikoissa oli tapana tehdä ns. turhille työnhakijoille!

Eli me karsimme röyhkeästi kaikki mahdolliset hakijat, jos emme sillä minuutilla halunneet työllistää!

Lopulta olin itsekin se, jota ei haluttu työllistää!

Yritysmaailma on mennyt aina vain kyynisemmäksi ja yhtä julmaksi kuin elämä valtioissa, joista vain Venäjän haluan malliksi mainita!

Presidenttimmekin ihaili 2 vuotta sitten Venäjää ja venäjänkieltä!

Ihminen on vain niin kurja olento!

Vaalityössäkin köyhää haukutaan ja laiskaksi mainitaan ja maalisuoralla vielä valheella ääntä köyhältä kerjätään.

Köyhä on tyhmä, eikä sillä varmaan pitäisi olla äänioikeuttakaan?

Mikko Paavola

Kyllä minunkin tuttuni oli 500 päivää mielellään työttömyyskorvauksella kun sai kuukaudessa n 1600 € - ja teki sitten vain sen pakollisen ettei ihan lorvaillut ja sai kuitenkin senkin päälle jotain verottomia korvauksia. Yrityksestä oli nostanut aikoinaan yli 3000 € kk palkkaa.

Tapani Kemppainen

Syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 170 000 €/vuosi. Pakolaiset maksavat Suomelle 250 000 €/vuosi. Kuka nykypäivänä oikeasti haluaa maksaa veroja? En ihmettele ollenkaan kun eläkeläiset siirtyvät jonnekin muualle. Tavallaan kornia; etelästä muutetaan tänne yhteiskunnan korvauksille ja täältä etelään jo ansaitulle eläkkeille.

Mikael Bäck

Joo tosiaan töitä ei kannata tehdä ellei palkka ole tehdystä työstä kohtuullinen. Minä taas teen tällä hetkellä 1270 euron/kk palkalla (- verot) töitä ja joudun samalla hakemaan kelasta soviteltua työmarkkinatukea.

Työtön ansaitsee suunnilleen samanverran kotona makoillessa, mutta työntekijöitä tässä maassa ei arvosteta tippaakaan, palkka kertoo kaiken.

Esa Kivivuori

Artikkelissa mainittu yrittäjien liikakuormitus ja palkaamisen tekeminen tätä menoa mahdottomaksi on aivan totta. Ylipäänsä yrittäjätoimintaan liittyvä tuntuu oleva työvoimaviranomaisille ylitsepääsenmätön juttu, niin vähän henkilökunta näyttää asiasta ymmärtävän.

Mutta itse asiaan. Tämän esimerkin kohdalla vaikuttanee myös se, etteivät kaikki, julkisuuden hypetyksestä huolimatta, todellakaan työskentele ylipäänsä it-allalla laajemmin ajateltuna - puhumattakaan internet-palveluista.

Tässä kohtaa opiskelumotivaatio on ollut korkealla mutta samalla kouluttautuminen koko yhteiskunnan mittakaavassa on tapahtunut aivan liian kapealla sektorilla. Maa tarvitsee merkittävän määrän eri asioiden osaajia.

PS.
Mitä tulee ansiosidonnaisuuksiin ja/tai työmarkkinatukeen ovat käsitykset niiden suuruudesta ja niillä toimeentulemisesta naivin ruusuisia.

Ystv. terv.

http://esakivivuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Ilkka Korkalainen

Vasemmisto ja ay-liike ovat onnistuneet luomaan Suomeen niin kattavan sosiaaliturvan että sillä pärjää niin hyvin ettei työnteko kiinnosta. Kun 500 työttömyyspäivän jälkeen käy vetelehtimässä jossakin järjestetyssä ns. työssä menee taas 500 päivää lokoisasti.
Eipä ole ihme jos Suomen valtiolta on rahat loppu.

Osmo Marttila

Siirtykäämme keskiaikaiseen barbaarivaltioon, jossa kadulle pakotetut seuraamuksitta saa alistaa mihin ja mten haluaa.

On vain yksi ainoa oikea ''uskonto'', talousteoria, jonka ylipapit määräävät ketka ovat vääräuskoisina kuolemaan tuomittava.