Torstai 19.10.2017

Suomen kallein omakotitalo ei lähde alella: ”Miljoonan pudotus ei auta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.12.2009 17:39
Päivitetty: 
14.12.2009 17:49
  • Kuva: Google Maps
    Kuva
    Kimi Räikkösen omakotitalo sijaitsee Helsingin Kaskisaaren kärjessä, syrjässä uteliaiden katseilta.

Pääministeri Matti Vanhanen sai kohutun talonsa myytyä, mutta yksi julkkiskoti on vielä kaupan: Formulakuski Kimi Räikkösen Helsingin Kaskisaaren lukaali.

Suomen kalleimman omakotitalon hintapyyntö on yhä sama kuin vuosi sitten, talon tullessa myyntiin - huikeat 14,5 miljoonaa euroa.

Vanhasen talon hinnasta tippui kahden myyntivuoden aikana kolmasosa pois, mutta Räikkösen talo ei ole tulossa alennusmyyntiin.

-Jos asunnon hinta on 14,5 miljoonaa, ja hinnasta otetaan yksi miljoona pois, niin ei se puhelin soi yhtään enempää, sanoo taloa välittävän Westatus Oy LKV:n toimitusjohtaja Pasi Saari.

-Hintaa ei voi pudottaa niin paljoa, että se juuri lisäisi ihmisiä, jotka voivat talon ostaa.

Vuoden verran myynnissä olleelle talolle ei Suomesta löydy vertailukohtaa.

-Euroopassa tällaisia saatetaan myydä kaksi vuotta tai pitempäänkin. Meillä markkinat ovat tässä hintaluokassa pienet, Saari sanoo.

Välittäjä vakuuttaa kuitenkin uskovansa, että talolle lopulta löytyy ostaja.

-Ihan oikeita ostajia on tälläkin hetkellä, mutta asioita ei olla vielä saatu päätökseen.

Räikkösen vuonna 2004 valmistuneessa talossa on 526 neliötä ja kahdeksan makuuhuonetta kahdessa kerroksessa. Asunto myydään kalustettuna.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Muutama vuosi sitten, kun Kimi osti talon Salonojalta, kaupat tehtiin noin kymppimillillä. Silloin taisi Hesarissa olla artikkeli, missä useilta välittäjiltä kysyttiin talon arvoa, ja kukin heistä nauroi myyntihinnalle sanoen "oikean" arvon olevan 6-7 miljoonaa. Ainut ihmistyyppi, joka tuon tulee ostamaan, on venäläinen oligarkki (tai muuten vaan ökyrikas venäläinen), joka vielä lisäksi haluaa omistaa F1-maailmanmestarin talon. Ei taida tulla nopeasti kauppoja...

Vieras

Miljoona taloissa myyntimiehillä on hienomma myynninvauhdituspuheet. Sen tavallisen ”Muutama tarjous on jo jätetty nyt on kiire tarjota!” on korvannut ”Ihan oikeita ostajia on tälläkin hetkellä, mutta asioita ei olla vielä saatu päätökseen”

Vieras

Näinpä. Joku venäläinen öljyparoni saattaisi ostaa. Muuten hintahan on täysin kohtuuton. Tuolla rahalla saa vaikkapa Ranskasta melkoisen linnan ja 100ha maata ympärille tai hienomman talon USA:n parhaimmalta paikalta Beverly Hillsistä. Mutta onhan tämä sentään 00340 SUOMESSA. ”Ihan oikeita ostajia on tälläkin hetkellä, mutta asioita ei olla vielä saatu päätökseen” JEP!!! :D