Keskiviikko 19.6.2019

Huonoja uutisia Vladimir Putinille: ”Pelkästään kielteisiä vastauksia”

Luotu: 
10.5.2015 11:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ekonomisti Oleg Sjibanov arvioi Venäjän talouden supistuvan tänä vuonna 2-4 prosenttia ja ensi vuonna yhden prosentin. Hän ei usko taloustilanteen kohenevan ainakaan nopeasti.
|
Venäläinen ekonomisti Oleg Sjibanov arvioi, että Venäjän pelätyn eristäytymisen ja länsimaiden asettamien talouspakotteiden seuraukset voivat olla paljon ennakoitua vakavammat. Hän tarkoittaa Venäjän taloustilannetta.
 
-Luonnollinen tapa talouskriisin hoitamiseksi olisi lainata rahaa ulkomailta ja yrittää saada ulkomaisia investointeja maahan. Nyt venäläiset yhtiöt saavat pelkästään kielteisiä vastauksia länsimaisilta luotonantajilta, hän sanoo Svenska Dagbladetin haastattelussa.
 
Sjibanov arvioi Venäjän talouden supistuvan tänä vuonna 2-4 prosenttia ja ensi vuonna yhden prosentin. Hän ei usko taloustilanteen kohenevan ainakaan nopeasti.
 
-Useimmat merkit viittaavat siihen, että tilanne jatkuu entisellään. Raakaöljyn hinta tulee todennäköisesti pysymään 50-70 dollarissa tynnyriltä ja samaan aikaan länsimaat eivät ole loiventamassa pakotteitaan vaan pikemminkin kiristämässä niitä. Venäläinen pääoma, joka on asettunut ulkomaille ei ole tulossa takaisin, hän toteaa.
 
Venäjän keskuspankin tilastojen mukaan Venäjältä virtasi pääomaa ulkomaille 32,6 miljardin dollarin arvosta tammi-maaliskuussta. Koko viime vuonna määrä oli 154 miljardia dollaria, eli eniten sitten vuoden 1994.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Savolainen

Kun valtiojohdon arvoissa kyseenalaisen mahtaileva suurvaltakunnia priorisoituu kansan hyvinvoinnin, vastuullisen taloudenpidon ja tiedonvälityksen oikeellisuuden syrjäyttäen, lähestytään tilannetta jota kuvaa entisen aatelisemigrantin pateettinen koreilu muinaishepenissä jossain lännen köyhäintalossa. Maailma muuttuu ja Venäjäkin vaurastuu oikeasti jahka oppivat tuottamaan muutakin vientikelpoista kuin dievushkoja ja muiden (kuten suomalaiskansojen) alueilta riistettyä öljyä ja kaasua ja lopettavat ökysotavarustelun toistuvine uhkailuineen ja anschluss-seikkailuineen uraauurtaville suunnille .

Putinin - Duginin geopolitiikkalinja porskuttaa vielä aikansa, kunnes lännen chamberlainien tultua järkiinsä yhdistyneen ihmiskunnan liittoutuneet kukistavat putinismifasismihirviön. Onkin hyvä alkaa valmistautua ennakoitua nopeammin koittavaan aikaan Putinin jälkeen. Voitonpäivän aseenkalisteluparaatin vierasjoukkokin pieneni 2015 kuin pyy maailmanlopun edella, kun edes Putinin läheisimmät aateliittolaiset Aleksandr Lukashenka ja Kim Jong-un potivat flunssaa:
- Putinin-jälkeinen Venäjä nyt: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185890-putinin-jalkeinen-venaj...
- Voitonpäivän tynkäjuhlat: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/voitonpaiva-putinin-vo...

Jukka Sarjanen

Kovin syvälle on koukku uponnut kadunmiestenkin kurkkuun, kun haastatteluja on näkynyt. Rakastavat kovasti Putstalinia ja ovat valmiita hänen rinnallansa kärsimään...

Ei auta koulutus ja lukutaito jos "tietoa" syötetään vain yhdestä tuutista, huonolta näyttää...

Tuure Nyqvist

Jokohan kohta olisi aika edistyä Minskin sopimuksen toteutumisessa:

Venäjäläläjäläiset ovat härskisti uhitellen osoittaneet olevansa aktiivinen sodan osapuoli ja siten rikkovansa Minskin sopimusta.

Venäjäläläjäläiset eivät ole halunneet itäukrainaan rauhanturvajoukkoja, koska haluavat "provosoida" Mariupolin itselleen.

Nyt tulee tehdä tilanne selväksi venäjäläläjäläisille ja järjestää YKn rauhanturvajoukoilla riittävän leveä kaistale osapuolten väliin. Kun tämä toteutetaan Mariupolin suunnasta, joutuvat venäläiset luopumaan Mariupolin valtauksesta.

Tähänhän ei tarvita venäläisten lupaa vaan Ukrainan. Ilmoitus Putinille, YK-joukkojen rantautumispaikasta Mustaltamereltä ja ajasta, että osaavat poistua paikalta. Onko muuta tehtävissä?