Lauantai 25.5.2019

S-ryhmä vastaa syytöksiin: ABC-paikat ”kasvaisivat horsmaa”

Luotu: 
18.1.2010 16:49
Päivitetty: 
18.1.2010 16:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Tämän ABC:n tontti tuskin kasvaisi horsmaa.

S-ryhmä ei aio reagoida Suomen pienyrittäjien Euroopan neuvoston korruptionvastaiseen toimielimeen tekemään valitukseen. SOK:n viestintäjohtaja Suso Kolesnikin mukaan reagointiin ei ole aihetta.

Kuten S-ryhmä aiemminkin, Kolesnik tyrmää väitteet kunnallishallinnon "rakenteellisesta korruptiosta", joka olisi antanut yhtiölle etulyöntiaseman muun muassa liikepaikkoja jaettaessa. Hänen mielestään on hyvä, että asiasta keskustellaan.

-Ei meillä ole oikein mitään kommentoitavaa. Nyt nähdään, miten valitukselle käy, sanoo Kolesnik Uudelle Suomelle.

Suomen pienyrittäjien mukaan S-ryhmä on saanut eri puolilla Suomea edullisesti ja jopa ilman kilpailutusta parhaita liikepaikkoja, koska edustustoimistaan rahallisesti hyötyviä yhtiön luottamushenkilöitä on kaksoisroolissa kunnallishallinnon tontti- ja liikepaikkajaosta vastaavissa elimissä.

Kolesnikin mukaan ongelmaa ei ole, vaikka osa kunnallispoliitikoista nauttiikin S-ryhmän henkilökuntakortin eduista.

-Tietyissä osuuskaupoissa on poliittisia päätöksentekijöitä, mutta he jääväävät itsensä tarvittaessa, Kolesnik sanoo.

Ja jääväyssysteemi toimii?

-Meillä ei ole näyttöä siitä, että se ei olisi toiminut. Onko Suomen pienyrittäjillä?

HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi sanoo maanantain Iltalehdessä, että "poliitikkojen täytyy tunnistaa päätöksenteossa ne kohdat, jolloin täytyy jäävätä itsensä". Hän kuittaa kysymyksen poliitikkojen kaksoisroolin hyödystä sillä, että S-ryhmän asiakasomistajat "näyttävät valitsevan samoja aktiiveja kunnanvaltuustoon ja valtiollisiin luottamustehtäviin".

Suomen pienyrittäjien mukaan esimerkki S-ryhmän vallasta on ABC-huoltamoketjun äkkinäinen leviäminen koko maahan. Kysyttäessä ketjun salaisuudesta Suso Kolesnik viittaa SOK:n entiseen pääjohtajaan Arto Hiltuseen, joka kommentoi asiaa Helsingin Sanomissa sunnuntaina.

Hiltusen mukaan S-ryhmä on pystyttänyt toimipisteitään paikkoihin, joihin kukaan muu ei ole halunnutkaan tulla.

-Ne paikat kasvaisivat horsmaa, jos siellä ei olisi ABC:tä. Meidän käsityksen mukaan kilpailua ei ole juuri ollut, sanoo Kolesnik.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Ehkä kun tuo "OSUUSKAUPPA" joka oli alkujaan muuten maanviljelijöiden yhteisostopaikka on kasvanut niin suureksi että valmisleivätkin pitää tilata Virosta vai olisiko se hinta sen takana? No kuitenkin tilanne on se että SOK voi määritellä poliitikkojen avulla markkinataloudesta.Laitetaan ABC vaikka pystyyn ja sen toimipaikka tuottaa raskaasti tappiota. Se ei haittaa kun kassaan laitetaan rahaa muualta. Olisikin oikein että jokainen ABC asema olisi täysin tulosvastuussa ja siten ei voisi saada keskusliikkeen rahoja käyttöön kun kassa on tyhjä. Rupeasivat SOKllakin miettivän mihin ABC laitetaan. Tällä hetkellä ABC rakentaa systemaattisesti paikkoihin jossa jo on olemassa paikallinen yrittäjä. No lopputulos on selvä,pieni yksityiyrittäjä kaatuu saappaat jalassa kun ISO ABC "osuuskauppa" tulee viereen.

Vieras

Minua risoo ABC:n toiminnassa hinta-laatusuhteen huonous. En todellakaan ole valmis maksamaan kunnon ruokaravintolan hintoja heidän keitoksistaan. Onneksi vielä on jonkin verran yksityisiä tienvarsipaikkoja. Ajan nykyisin vaikka pikkuisessä nälässä hakien em. paikkoja. Mikäli laatu kohoaisi hintoja vastaavalle tasolle voisin käydä abc:lla.

Vieras

ABC:n ruoka on aivan kamalaa; mistäköhän maailman kolkasta ne annosaihiot mahtavat 'keittiöihin' tulla!
Sitten näissä paikoissa muka keitetään ja valmistetaan ruokaa. Raakaa, mössöä, liian kauan mikrossa 'valmistettua'.
Usein juuri sellaista, josta Gordon Ramsey sanoisi, että näyttää siltä, kuin olisi vauvan vaipasta kotoisin. On myös väärin sanoa pullista ja pasteijoista, että ne ovat paikan päällä leivottuja, ne ovat siellä paistettuja pakasteita. Usein tämä paistaminenkaan ei tahdo onnistua, vaan 'leipomukset' ovat joko sisältä raakoja tai päältä palaneita.

emppi

Missä terve kilpailuhenki jossa halutaan pistää naapuriakin paremmaksi kaikkien osapuolten eduksi? Palvelutaso, kekseliäisyys ja innovaatiotaso nousisi kaikkien eduksi. Nyt ABC:n annetaan rauhassa rellestää ja vallata markkinat. Käsittämätöntä! K-ketjulla riittäisi lihaksia tehdä mitä lystää mutta ei...

Vieras

KepuMafia on rämettänyt maajussiKuntien polittisen päätöksenteon, kaikki tapahtuu Pääkonttorin ohjauksessa - palkinnoksi uskollisuudesta lapioidaan kaupunkilaisilta kupattuja verorahoja tuottamattomaan farmari ja maanviljely touhuun. Maajussien tuloista tulee 70 prossa tukiaisista - a la Kepu.

Vieras

Kepua ei kannata joka asiaan sotkea. Monella kommentoijista näyttää olevat Kepu-kauhu. Parantumaton sairaus, josta ei selviä muuta kuin hoitoon hakeutumalla. Parasta hoitoa olisi osallistua Kepun toimintaan, että pääsee itsekin vaikuttamaan siihen, kuka on Kepun puheenjohtaja jne. Minne kaavoitellaan ja mitä. Väite, että Kepu pettää aina pitää paikansa. Ainakin ne, jotka kokevat ajautuneensa demokratian saappaiden alle asian näin kokevat. Joka Kepun kokouksissa on joskus käynyt, niin tietää, että aina ei yhtä mieltä asioista olla.

Rampe

Se, että S-ryhmä oli aikoinaan tiiviisti liittynyt Pellervolaiseen osuustoimintaliikkeeseen on ollut tiedossa aikojen alusta. Tänä päivänä tilanne on se, ettei S-ryhmän jäsenet läheskään kaikki ole kepulaisia, on myös tiedossa. Liike-elämässä mukana olleena voin kertoa, että puolueisiin katsomatta yrittäjät ottavat yhteyttä kunnallisiin päättäjiin omine hankkeineen. Myös keskustalaisiin. Taistelu esimerkiksi elintarvikekaupan markkinaosuuksista on niin kova, että moni pienempi jää jalkoihin. Kesko sotki monia asioita ärsyttämällä osakaskauppiaitaan. Moni keskolainen kauppias ei lähtenyt siihen, että kauppapaikkakiinteistö oli Keskon hallussa. K-kauppias oli talutusnuorassa, kun kaikki piti hoitaa keskitetysti. Laskut kulkivat keskusliikeen kautta, kirjanpito kulki keskusliikkeen kautta. Sen minkä ostit piti kulkea keskusliikkeen kautta. Ole siinä sitten itsenäinen kauppias.

semi

että prosenttuaalisesti ei mm:Helsinki tuota ruokaa kaupunkilaisille kovin paljoa. Itse kaupunkilaisena voisi elämä ilman maanviljeliöitä käydä ikäväksi, olen itse kaupunkilainen mutta kyllä myös nähnyt mitä maaseudulla tapahtuu ja ymmärrystä voi kehittää suuntaan jos molempiin.

Vieras

Näin on että KepuMafia pitää otteessaan useampia kuntia
näissä kunnissa kunnalta saa työtä vain Kepulainen siivoojasta alkaen. Muilla on erittäin vaikeaa saada kunnalta työpaikkaa heidän on haettava muualta jos sitteenkään onnistuvat saamaan, pienillä paikkakunnilla työpaikat ovat kiven alla.

Vieras

Mm. Pohjois-Pohjanmaalle on noussut noita ABC-asemia ja tiedän, että Keskokin on samoja paikkoja havitellut.

Ainakin parissa kunnassa tuo kunnankaavoitus-asioista vastaava joutaisi vetää kölin alta. Omakotitalotonttejakin jaetaan sukulaisille ja hylätään viereisten tonttien rakennusluvat, että sukulaiset saa säilyttää metsät tonttien ympärillä.
Jossain vaiheessa joku vetää toiminnasta herneen nenään ja tekee omat ratkaisut.

Pohjanmaan poika

S-ryhmä ei aio reagoida Suomen pienyrittäjien Euroopan neuvoston korruptionvastaiseen toimielimeen tekemään valitukseen, koska S-ryhmä haluaisi hyssytellä kaiken maton alle. Jos Kolesnik olisi ihan rehellinen hän sanoisi, että ei ole ollenkaan kivaa eikä hyvä, että asiasta keskustellaan.
Kolesnikilla ei siis ole oikein mitään kommentoitavaa. Entä onko kuluttajilla kommentoitavaa? Nyt nähdään, miten valitukselle käy, sanoo Kolesnik Uudelle Suomelle. Nyt nähdään myös, miten S-ryhmälle ja poliittisille kähmijöille käy.
Kolesnikin mukaan ongelmaa ei ole, vaikka osa kunnallispoliitikoista nauttiikin S-ryhmän henkilökuntakortin eduista. Minun mielestäni ongelmaa todella on! Nämä kähmijät käyvät minun ja perheeni rahakukkarolla. Suomessa on Euroopan kallein ruoka ja syy on näissä kähmintäkartelleissa.
Vai että jääväävät nämä äijät itsensä tarvittaessa! Salli mun kaikki kestää!
Horsmapuskasta kuuluu pahaenteistä kahinaa, harmaat pilvet kasaantuvat markettimaan taivaalle. Jotain tapahtuu. Muutos on alkanut ja siitä tulee suuri.

kemppma

oli tämä Osuuskaupan tiedottajan lausunto. Vähättelevää ja ylimielistä. Samaan pellervolaiseen mafiaan kuuluvat myös paikalliset osuuspankit ja harvassapa kunnassa on varaa olla valitsematta pankin johtoa luottamustehtäviin tai sitten päinvastoin luottamusmiehiä pankin hallintoon.

Kerrankin katselin paikallisen pankin päättäjine ryhmäkuvaa niin niin oli kuin olisi kunnanvaltuustosta otettu kuva. Samat kylän parhaat voimat molemmissa. Halleluja ja pankki pelastaa!

Asiakas

Mitä kilpailuvirasto on tehnyt edesauttaakseen reilua vapaata kaupan kilpailua Suomessa?

Voisiko Uusi Suomi haastatella kilpailuviraston ylintä johtoa ja kysyä miten he näkevät kaupan vapaan kilpailun Suomessa ja voisivat samalla ottaa kantaa S-ryhmän toimintaan. Samassa yhteydessä kiinnostaa myös kuulla näkeekö kilpailuvirasto, että nykyinen kanta-asiakaskorttijärjestelmä edistää vapaata kilpailua ja on tasapuolinen.

JouniM

"Hiltusen mukaan S-ryhmä on pystyttänyt toimipisteitään paikkoihin, joihin kukaan muu ei ole halunnutkaan tulla."

Aika yleistähän liiketoiminnassa on rakentaa miljoonakiinteistöjä paikkaan joka ei muita kiinnosta = on siis kannattamaton!!

Voisi Ässänmies hieman paremmin sanansa miettiä kun haluaa ihmisiä kusettaa!

Kaldo

Asiakasomistajana s-ryhmään, minua on ainakin harmittanut liikepaikkojen järjetön perustaminen. Jonkin olemassaolevan vakiintuneen liikkeen viereen tullaan kilpailijaksi. Kuten vaikkapa nelostienvarrella Vaskikellon naapuriin. Vaskikello teki paikasta turistipaikkaa, ja kas kun alkoi menestymään, niin silloin kiinnostuttiin ja rakennettiin viereen kolmea isompi matkailupaikka. Ja varmaankin on ollut kunnalla kaavaan sanomista...

jussi vaarala

on aivan sairasta - ja lopputulos on että kun on liikaa kapasiteettia niin siihen molemmat romahtaa ja rumaa on maisema vaikka toinen romahtaisi

pitäisi olla ronklimatta systeemeitä jotka on hyviä ja toimivia

Vieras

Tiedän paikan. Itse ajan siitä ohi, enkä enää kannata kumpaakaan. Maisema pilattiin sillä ABC-asemalla. Vaskikellon pieni idyllinen putiikki oli hyvä, nyt se on vain iso psk-kasa koko risteysalue.
Pitäkää tunkkinne.

vadevade

S_ryhmän rakentamistahti perustunee olikopoliseen markkinasemaan, minkä se on suureltaosin saanut harjoitetun kaavoituspolitiikan myötäjäisinä. Kaupallinen osaaminen on myös tunnustettava.

Meidän kuluttajain etujen mukaista olisi pitkässä juoksussa, että yhdenkään ketjun markkinaosuus ei nouse yli 36 % yksikön. Aitokilpailu on kuluttajien, tavarantoimittajien ja työntekijöiden etujen mukaista. Vähintää neljä valtakunnallista kaupakejua tarvitaan päivittäistavarakauppaan. Tällöin pienimmänkin ketjun osuus pitäisi olla selkeästi yli 10 % yksikköä. Nyt kun yrittäjyys on nousussa toivoisin, että yksityiset kaupat voisivat ja haluaisivat kasvattaa siivuaan.
Kaavoituksella voidaan tehokkaasti vaikuttaa kauppojen markkinaosuuksiin.

Jarska

..liikepaikkoihin maaseudulla, joten liikennevirtojen ostovoimasta jää jotain matkan varrellekin. Tämä on viisasta ja fiksua, muut ryhmät repivät vain osinkoja omiatsjille eikä investointeihin jää rahaa. Sitten itketään jos joku investoi, ja jopa menestyy. Kuluttajat ovat äänetäneet jaloillaan jälleen kerran.

Ajatuskin tonttien panttaamisesta muilta toimijoilta on naurettava, kaikkialta maaseudulta saa hyviä liikepaikkoja, investoinnit otetaan riemumielin vastaan jokapaikassa. S-ryhmän edustaja sanoi asiasta juuri oikein, näin se on. Kiitos S-ryhmälle tästä maaseudun elinvoimaa ylläpitävästä investointipolitiikasta, ja kaikkea hyvää ja menestystä myös jatkossa.

Suurissa kaupuneisssa on sensijaan todennäköisesti kähmitty poliittisesti rakennusliikkeiden läänitysten paaluttamiseksi; tämä osa puolueahoituksesta on tutkimatta, ja siinä ovat liikkuneet aivan omaa luokkaansa olevat rahat. Mutta kysymys on vielä arka ja lehtitalot ovat liian lähellä sylttytehtaita. Tältä osin tutkivaa journalismia ei Suomessa ole.

kemppma

pankkikriisin jälkeen on monelta pieneltä paikkakunnalta hävinnyt pankkikilpailu kokonaan. Olisi syytä tutkia myös tähän samaan kepulaiseen mafiaan kuuluvien osuuspankkien toimia monella paikkakunnalla. Kun se usein on ainoa pankki koko kunnassa. Siellä sitä kunnan päätöksiä rahan voimalla suhmuroidaan ihan vapaasti eivätkä koirat perään hauku. Moni kun meistä on melko paljon sille samalle pankille velkaa.

Appi

Tuskin tässäkään asiassa on olemassa yhtä totuutta. Ongelmana ehkä sittenkin on, että todellisuudessa kaavoittamisen pelisäännöt ovat Suomessa pahasti hakusessa. Niitä ei myöskään todellisuudessa haluta selkeäksi, koska sillä joka on vallassa on vapailla säännöillä tuottaa itselleen tai intressiryhmilleen taloudellista hyötyä. Ongelma ei siis ole S-ryhmä tai ABC vaan koko kaavoitusmenettelyn läpinäkymättömyys. Päätöksiä tehdään sellaisilla perusteilla, jotka eivät aina kestä perusteluina päivänvaloa. Taustalla voi olla vaikkapa yhden rakennusliikkeen suosiminen, kielipolitiikka jne..

Kaavoituksessa on kysymys uskomattoman suurista intresseistä. Maan arvo voi kohota kymmenkertaiseksi kaavoituksen ansiosta. Siksi ei ole samantekevää kuka tontin omistaa, mistä tie kulkee, ja minkälaiset liittymät valtateille tai kaupunginosiin tulee. Rakennusoikeus on keskeinen taloudellinen arvo, jota omassa omistuksessa olevalle maalle halutaan. Kuitenkaan suurikaan yksittäinen rakennusoikeus pelkän pienen kylätien varressa ei ole juuri minkään arvoinen. Yksittäisen pienen kunnan kannalta läpi kulkevan valtatien liittymät ja niiden lähiseudut ovat ainoita paikkoja, joissa voidaan kaupunkien asukkaiden rahaa kalastella suuremmassa määrin. Tästä on hyviä esimerkkejä myös Ideaparkit, tarjoustalot ym..
Kaavoituksella tai sen rajoituksella toimivasta kilpailunrajoituksesta on hyvä esimerkki taas ne ongelmat, joita Ikea koki rantautuessaan Suomeen.

Kun syytetään ABC asemia, tulisi ennemminkin kysyä miksi ne ovat menestyneet? Ei niitä olisi rakennettu samassa mittakaavassa, mikäli ne olisivat olleet kovasti tappioillisia. Jos konsepti on ollut tuottoisa, niin onko kilpailijoiden ongelmana ennemminkin se, että ne eivät pysty investoimaan samanlaiseen konseptiin ja tarjoavat jotain muuta mallia. Silloin kysymys ei ole enää pelkästään liikepaikasta vaan siitä, että onko vaihtoehtoinen konsepti kilpailukykyinen?

ABC-aseman konseptin vahvuus on sen monipuolisuudessa. Asema pystyy palvelemaan yksittäisiä liikematkustajia, perheitä, rekkoja (runsaasti isoja parkkipaikkoja), tilausbusseja (nopea palvelu isoille ryhmille ja tilavat WC:t), sieltä saa polttoainetta ja elintarvikkeita, palvelua on 24 h vuorokaudessa. Vääjäämättä tälläinen konsepti houkuttelee massoja ja niin syyntyy liiketoiminnassa tarvittavaa volyymia. Pienyrittäjien ongelmana monesti on, että ne pystyvät palvelemaan jotain tiettyä asiakasryhmää, mutta toiset ryhmät joutuvat vääjäämättä etsimään toisen palvelupaikan. Pienyrittäjien tulisikn kehittää yhteistyötä ja heittää haasteita koko konseptille ei ainoastaan jollekin osalle sitä.

Yrittäjät ovat valituksellaan tavoittelemassa oikeaa asiaa eli tasa-arvoista tonttipolitiikkaa. Yrittäjäjärjestöillä on kuitenkin kunnissa varmasti runsaasti vaikuttamiskanavia myös poliittisiin vaikuttajiin. Miksi ne tarttuvat vain yhteen kaupparyhmään. Miksi ne eivät nosta tapetille sitä rakenteellista kaavoituksen läpinäkymättömyyttä, joka vaikuttaa kaikkeen muuhunkin kuin tienvarsien "huoltoasemiin". Yrittäjiä laajemmallakin yleisöllä olisi varmasti kiinnostusta olla paremmin perillä kaavoituksen koko problematiikasta. Kun vielä tiedetään, että todellinen poliittinen korruptio on kaikkein tuottoisinta juuri rakentamista koskevissa ratkaisuissa, olisi syytä vihdoin nostaa kissa pöydälle eikä siirrellä vain kissanhiekkaa paikasta toiseen.

Vieras

Vastaavat kaupan alan työpaikat kaikkoavat muualta kunnan kaupoista ja osa kauppiaita lopettaa.

Vastoin kuin s-ryhmän renkijohtajat väittävät - ABC:t ja muut myymälät rakentaa muutama "voidellut" rakennusfirma eikä paikallisia työllistetä rakennusaikana.

Ainoa mikä työllistää on infra jonka kuntalaiset maksavat itse.

ABC:n liiketoiminnan tuotot menevät maakunnan keskukseen ja Helsinkiin. Ainoastaan työntekijöiden palkkojen veroja maksetaan sijaintikuntaan.

ABC:n tulo paikkakunnalle alentaa alueen elinvoimaa ja imuroi ostovoimaa paikkakunnan ulkopuolelle.

Neston

Milloin olet nähnyt järven, joka ei ole luonnonkaunis? Milloin olet nähnyt metsän, joka ei ole luonnonkaunis? Milloin olet nähnyt mitään luonnossa, mikä ei olisi luonnonkaunis. Mene kuule pois johonkin, sinä pilaat aina, missä oletkin, jotakin luonnonkaunista.

Jarska

Jyväskylässä on rakennettu kaupunki luonnonkauniin järven rannalle; kauheaa. Helsinki on rakennettu kokonaan rehellisten kalastajien ja lampaankasvattajien maille, hienon ja ainutlaatuisen merenrantaluonnon päälle. Ja sitten: maaseudulle tehty huoltoasema; voih..voih..voiii

jussi vaarala

Miten orjuus käytäänössä toimii. Siten että sun on pakko ostaa auto päästäksesi korven markettiin. Menet sinne halpojen hintojen perässä mutta maksat helkkarin paljon kalliimmin sen bensakuluissa ja autokuluissa - lähikauppaan mennessäsi kun et tarvitsisi autoa.

Toinen vapauden vievä muoto asiassa on se että kun joudut lähikaupan puutteessa ostamaan auton niin samalla luovut vapaudesta mennä auton oston hinnalla vaikkapa perheen kanssa kaksi kertaa vuodessa lomamatkalle.

Aika kallis hinta sille että korpeen pykätään ruokakauppa.

Ja sekin on vielä että maataloustuekin ja erityisesti sikalasikailuihin erikoistuneen Anttilan tapaiset - ensin havaitaan sikojen huonoa hoitoa, jäädään toistamiseen kiinni ja asia paikataan kilvenkiillotusrahoilla verorahoista - rahastukset tulevat sen yksinkertaisen asian päälle ympäryksi kuin syöminen - joka yksinkertainen asia helvetin kalliine lisukkeineen vie sinulta vapauden tehdä monta monta muuta asiaa. Ja vain että saisit ruokaa ja syödäksesi. Yhtenä piilohyötyjänä kun asiassa on myös rakennusala.

Järjetöntä

http://ejv54.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/18/saantelematon-vapaus-tuhoaa-...

Jani K. K. L.

Olikos siinä tapauksessa niin, että se kuka valitti joutui hienovaraisen painostuksen kohteeksi? Tyypin työnantajalta tehtyjä tilauksia alettiin perua jne?

Ja Jyväskylässä parivuotta sitten retostelivat jonkin sikäläisen lehden palstoilla Säynätsalolaiset sillä ,että "kyllä heillä sellainen demarimafia on, että sinne yksi S-marketti saadaan"?

Mahtaako kukaan muu muistaa tuollaista ja jos niin muistaisiko missä lehdessä ja koska tarkalleen? Olisi hauska kaivella esiin.

Väiski

Kyllä lähikauppias myy sulle vaikka Kobe-härkää, jos se kauppansa tekee.

Kylmä totuus vaan on se, että pikkukaupan valikoiman osalta on kauppiaan pakko pitää jalat maassa tai tulee noutaja.

Neston

On kyllä uskomatonta, miten väkisin väännetään isosta myös paha. Jengi kirjoittaa pää höyryten pelkkää potaskaa.
Olen joskus käynyt tuossa Vaskikellolla. Autoilijan taukopaikkana todella surkea. Ravintolapalvelut sitä sun tätä. VC: ynm liitännäistilat todella ala-arvoiset, jos asiaa turismin kannalta ajatellaan.
Ja miksi ABC ei olisi saanut tulla kilpailijaksi viereiselle tontille. Onko kilpailu sallittu vain pienille, siis ei isojen ketjujen liikkeille. Aivan järjettömiä argumentteja.
Vaskikellon pyörittäjällä on täysi oikeus vastata ABC:n huutoon laittamalla paremmaksi. Mikä estää rakentamasta tai ehostamasta…
Mitä taas Saarijärven koivikkoihin tulee, niin en todellakaan usko, että Saarijärven ainoa luonnonkaunis koivikko on S rymän rakennuskaavailujen alla. Sen uskon, että kun tuo koivikko jyrätään, niin S rymän maisemointi osasto panee parastaan, ja lopulta Saarijärvellä lauletaan juhlakulkueissa balladeja S ryhmälle kunniaksi.

Kellopeli

"Mikä estää rakentamasta tai ehostamasta…
"

Se, että ei saa rakennuslupaa. Lupa tosin tuolla löytyi sitten yllättäen ihan uudelle ABC-asemalle, mutta paikalla vuosia ollut yrittäjä ei sitä lupaa saanut.
Jossain mättää. Hieman äkkipikaisemmissa maissa olisi noilla päättäjillä hevosenpää unikaverina.

space

- 2 motariliittymää miljoonahintaan
- viralliset suuret liikenneopasteet motarin ylle
- S-kartellin mainosten salliminen motarin varteen
- S-kartellin piskuisten kilpailijoiden mainosten sijoittaminen motarinvarteen estetään turvasyillä tms.

= horsmaa kasvava jättömää muuttuu ihmeen kaupalla seudun hyväntekijän S-kartellin isännöimäksi menestystarinaksi. Päättäjille täytyy vain antaa vihreä kortti välttämättömiä ostoksia varten ja koko homma toimii kuin junan vessa!

Sini Valkoinen

Kuulostaa aikuisten lasten ruikutukselta kaikki nämä kommentit! Tuntuis olevan punikki verta mukana näissä vuodatuksissa!? Kepu on syvältä, mutta niin on myös ...!!! Eikö se ole ihan hyvä, että on valinnan varaa kuin se, että ei ole mitään muuta kuin rupinen kyläkauppa, josta ei saa mitään ja nekin vähät kovalla hinnalla!?!

tapio_o_neva

Suuri osa metsässä ja järvenrannalla asuvista tuntuu ajattelevan, että olisi parempi se, ettei S-ryhmää olisi eikä S-ryhmän lähinnä filantrooppisista syistä ylläpitämää Sale:a jossain kitukylässä, vaan nekin ostokset joutuisi ostamaan kirkonkylästä tai kehyskunnan kuntakeskuksesta.

Jotenkin tuntuu, että ylioppilas Aarno Laitinen Iltalehdestä on muodostanut yleisen mielipiteen S-ryhmästä.

Tietenkin suurissa kaupungeissa ja joissain yksipuoluekunnissa kaavoitus vääristyy ja tietenkin on joidenkin alueosuuskauppojen luottamushenkilöitä, jotka käyttäytyvät vähittäiskaupan kaavoituksessa samalla tavalla kuin kaikessa muussakin kaavoituksessa.

Tietenkin on niin, että 2011 eduskuntavaalit rahoitetaan myös kaavakorruptiolla niin kuin ennenkin ja että Tuija Brax lähinnä Kokoomuksen ja Svenska folkpartietin vaatimuksesta ei halua maahan kunnon vaalirahoituslakia, koska se ei menisi läpi.

Kuitenkin S-ryhmän luonne määräytyy siitä, että sen ei tarvitse maksaa ulkopuolisille liikekiinteistöistä niin kuin Keskon vähittäiskauppiaiden eikä S-alueosuuskauppojen tarvitse maksaa osinkoja ulos niin kuin Keskon. Lisksi S-ryhmä saa imuroitua rahaa sisään S-Pankin avulla.

S-Pankki on hyvä asia siksi, että se tuo kilpailua toiselle pellervolaiselle liikkelle, Osuuspankeille.

Osuuspankit ja S-Pankki ovat välttämättömiä siksi, että säästöpankeista suurin osa tuhoutui ja siksi, että KOP vetäytyi jo Meritan aikana merkittävässä määrin maaseudulta. Nordealle puolestaan Tukholmassa ei kuulu mikään Suomen maaseutulähipankkitoiminta.

Suomi on sama palvelualojen kehitysmaa kuin se oli 1905. Siksi on hyvä, että Prismojen tuotoilla kehitetään Saleja, jotka ilman S-ryhmän ohjausta olisivat yhtä kalliita kuin Suomen Lähikauppa Oy:n Siwat tai niitä ei olisi, jolloin maaseudulla oltaisiin joko ilman kauppaa tai yhden K-kaupan ja -kauppiaan varassa paikallisessa monopolissa.

Jotenkin näiden kirkonkylän paronien ja helsingikiläisten on melko mahdotonta ymmärtää, miten niukalla sivummalla jo nykyään tasa-arvo-Suomessa joudutaan elämään.

Kaarina Hazardin lisäksi toivoisin, että Iltalehti lakkaisi tilaamasta Aarno Laitisen kolumneja, koska ne vääristävät kaiken ajattelun.

Vieras

Oikeastaan sitä järjetönta tarroilla markkinointiakin pitäisi vähitellen tutkia tarkemmin. Mitkä ovat Siwojen yhteydet ja verkkosolmut Fiskarsiin?

Olihan tuo lähikaupan kassakin tosi pätevä markkinoimaan pakolla Fiskarsin veitsiä ja saksia. Jotenkin kielloista välittämättä hän onnistui sujauttamaan kouraani lipukkeen jo vaalmiiksi liimaamillaan kahdella tarralla.

Selitin koko ajan, minulle on kertynyt useammaltakin sukulaisvainaalta jo kuudet oranssipäiset sakset kotiini, joten en kaipaa lisää... Ei auttanut.

Tässä yhteistyökumppaneiden tukimyynnissä on jotakin samaa kuluttajan väheksymistä kuin YLE:ssä ja sen mediaverossa.

Asiakkaalle annetaan vain rajallinen "meitä" hyödyntävä valikko. Asiakkaalle ei oleteta lähtökohtaa,jossa hän itse tietäisi mitä tarvitsee.

tapio_o_neva

Minusta Suomen Lähikauppa Oy:n S-ryhmän kanssa samassa logistiikassa olevia Siwoja ei pidä moittia. Ne ylläpitävät yhden kassatoimihenkilön voimin 1970-luvun lähikauppakulttuuria ja pienivolyymisinä ne palvelevat montaa vanhusta siten, ettei heidän tarvitse mennä muuhun kaupunginosaan rollaattorilla ja/tai linja-autolla.

Siwa on kallis, mutta lähellä, vaatimaton ja palveleva. Nuo Siwan kestokulutustavarakampanjat ovat harmittomia ja Fiskars on suomalainen yhtiö.

Siwa = Sale ilman S-alueosuuskaupan rahoitusvoimaa, joka tulee Prismoista ja parhaista S-Marketeista. Hintaeroa lienee noin 10%-15%.

Vieras

Kun Lidl tuli Suomeen, sen oli äärettömän vaikea saada kunnilta tontteja itselleen tai saada kaavamuutoksia.

S-ryhmän paikat niitä saivat samaan aikaan läpihuutona.

Jääväsitkövät "S-ryhmän poliitikot" itsensä kilpailija Lidliä koskevassa päätöksenteossa? Siinäpä olisi tutkittavaa.

tapio_o_neva

Tässä on yksi urbaanilegenda, joka koskee pääasiassa vain Savonlinnan rakennuslautakuntaa.

Miten Lidl onnistui niin nopeasti rakentamaan kauppaverkoston, mikäli se oli niin "äärettömän vaikeaa"?

Lidlhän oli uusi, saksalaishenkinen ja töykeä sekä salaileva. Sillä ei ollut valmiita poliittisia suhteita kunnissa päin mihinkään tahoon.

Käytännössä Lidl otettiin suurimmassa osassa kuntia vastaan avosylin, koska haluttiin välttää syytökset S-ryhmän ja K-ryhmän perusteettomasta suosimisesta.

Lidl oli saksalainen Berjozhka Suomen alueella: tanskalaista kestomaitoa, ylilisäaineistetuja saksalaisia ja tanskalaisia makkaroita. Lisäksi töykeä ajatus siitä, että ei saa ostaa kassillista eikä korillista, vaan pitäisi ostaa kärryllinen kun "Lidl on halpa".

No nyt on Lidlkin vähitellen tullut suomalaisille linjoille ja - kallitustunut - koska eihän tuota EU:n ylijäämäruokaa parane syödä ostoskärryllisittäin.

Samoin myös henkilökunnan kohtelu on muuttunut inhimillisemmäksi. Enää ei pyritä siihen, että Lidl-kassan näppäilynopeus on 2,5 kertaa Suomen kaikkien kassojen näppäilynopeus. Tämä vähentää jännetupin tulehduksia koko maassa ja asiallistaa kohtelua mm. vanhuksia kohtaan.

Vieras

Sen verran on ÄÄS-ryhmällä vielä petrattavaa, et motarille ei olla saatu kun liittymä. Taajamissa on sentään liikennevalot joka hemmetin ÄÄS-parkkiken kohdalla...

Hyvin muuten huomaa tuosta keskustelusta ihmisten jakautumisen kommenttiensa suhteen.
Ryhmä A: normaalit ihmiset ja ryhmä B: S-ryhmäläiset! ;)

tapio_o_neva

A) valistuneet, joilla on vähittäiskaupan osakkeita tai S-ryhmän osuustodistuksia tai jotka asuvat sivummalla ja ymmärtävät, että Salet ovat filantropiaa ja myyvät halvemmalla kuin ilman S-ryhmän rahoitusvoimaa Siwat sekä B) ne Iltalehden lukijat, jotka eivät ymmärrä Kaarina Hazardin korkeakulttuuria ja pitävät sarjakuvia ja ylioppilas Aarno Laitista lättähattuisen kaunademarin tapaan poliittisena auktoriteettinaan harjoittamatta lähdekritiikkiä.

Zetor

Tämä nyt ei liity suoraan S-ryhmään mutta esimerkki isojen vallasta.

Vanhalla valtatiellä Turusta Helsinkiin parhaat sämpyläkahvit sai Ykköspesällä. Kohtuu hintaan aivan ylivoimaiset maultaan noihin jossain pakattuihin kelmusämpylöihin.

Mutta kun motari tehtiin, niin eipä saanut Ykköspesä paikkaa moottoritien reunalta. Isot sai...tuli Teboilia, Shelliä ja ABC-asemaa.

Minä se poikkean sitkeästi aina motarilta sen kilometrin matkan sivuun, joka siitä on Ykköspesälle ja nautin yhä niistä hyvistä sämpylöistä.

Olisi siinäkin tutkimista, miksi sitä lupaa ei saanut pienyrittäjä omalle kahvipaikalleen....ainoastaan kaikki suuret ja niiden mauttomat sämpylät.

Vieras

Kuinkahan paljon huoltoasemia joutui lopettamaan kokonaan Helsingin ja Tampereen moottoritien valmistumisen jälkeen? Helsingin ja Hämeenlinnan väliltä kymmenkunta eri merkin alla toimivaa yrittäjää sai laittaa lapun luukulle.

Minkähän takia tuo S-ryhmä on noin tikun nokassa? Ehkä siksi että se on kotimaisessa omistuksessa ja kotimaistahan nykytrendin mukaan pitäisi pikemminkin sorsia kuin suosia.

Mielestäni Suomessa on niin paljon amerikkalaisomistuksessa olevia "oikeita" huoltoasemia ja kauppoja että ne jotka ovat myyneet sielunsa dollareille pystyvät keskittämään asiointinsa niihin.

Harmittaahan se tietysti kun kaikki eivät ymmärrä rahoittaa amerikkalaisten sijoituksia.

tapio_o_neva

No jos nyt palataan Suomen huoltoasema- ja liikenneasemaverkostoon sekä lähinnä Kansallisen Kokoomuksen suosimaan kehitysmaatyyppiseen amerikkalaisuuteen niin mainoin esimerkki maailmanlaajuisesti kykenevästä Exxonista, jolla on ollut Ankdamenista kotoisin oleva johto ja jota ei ole viitsitty vuosikymmeniin valvoa Englannista, on Suomen Esso.

Jotain markkinapyrkimyksiä ja yritystä oli 1970-luvulla, mutta siihen se lopahti.

Yhtiön hallituksessa oli "yhteiskuntasuhteiden vuoksi" Max Jakobson, joka ei ole kovin kova sana kuntien kaavoituspelissä, kun eiväthän kunnallisten lautakuntien jäsenet oikein ymmärrä ulkopolitiikkaa sen enempää kuin on tarvis.

Suomen Esso oli suomenruotsalaisten johtama ja alkoi pudota pelistä 1980-luvulla, kun Nesteen, E-öljyjen, Kesoilin jne. kohdala oli käymistila.

Sen sijaan Shell on vielä olemassa, vaikka yhteistyö S-ryhmän kanssa katkesi ja S-ryhmä ryhtyi luomaan ABC:ä.

Ellei huoltoasemalla huolleta, voi bensiininmyynnin siirtää huoletta epäpätevälle yleisvähittäiskaupalle.

Huoltoasemia edelleen on olemassa joillain Teboileilla. Myös Shelleissä ja joillain Neste Oil-asemilla on edelleen huoltoasemia.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Huoltoasema

tapio_o_neva

SOK perustettiin 1905 sortovuosien vuoksi suomalaisten vastustustaistelun rahoittamista varten. Siksi S-ryhmän perustamisen motiivi on aate jalo kallis ja hyvä.

Ainakin kaikkien Karjala-aktivistien ja Venäjän vihaajien tulisi tietää, että osuuskauppaväki ei jäänyt vain kirjoittelemaan törkeyksiä, vaan toimi.

Kannattaisi lukea lisää Raiffeisenista, Gebhardista ja Tannerista - ei poliitikkona vaan osuuskauppamiehenä.
http://en.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Wilhelm_Raiffeisen

Vieras

Samanlaisia kaikki, olivatko sitten linnatuulia, tähtiportteja tai mitä hyvänsä ja minkä tahansa ketjun toimipaikkoja. Kaikki ovat tarvinneet kaavansa ja saaneet opasteensa joten mitä väliä?

S-ketjun menestyminen tietysti aiheuttaa närää, ainahan on kateellisia ja niitä jotka eivät ole itse älynneet käyttää tilaisuutta hyväksi vaikka se on ollut koko ajan nenän edessä.

ABC on panostanut matkailijoihin tavalla jonka yleisö palkitsee. On lastenhoitohuoneet, parhaimmin varustetuissa jopa suihkut käytettävissä, ainakin rahtareille. Monissa muiden ketjujen toimipisteissä on vain yhden neliön kokoinen vessa ja siihenkin saa jonottaa. Nykyään alkaa sentään olla naisille ja miehille omat vessat, paitsi joissain vanhemmissa K-citymarketeissa. Ei lapsiperheet mielellään sellaisiin mene.

Matkaa tekevien palvelu on nykyään kokonaisuus, jos joku haluaa satsata hyvään palveluun ei kannata laittaa kapuloita rattaisiin eikä varsinkaan jälkiviisastella.

Vieras

Mielestäni ABC on ainoana liikenneasema ketjuna panostanut paljon rahtiliikenteen taukopaikkoihin. Tupos ABC Oulussa on hyvä esimerkki siitä, on hyvin tilaa maantiejunille, lisäksi kuljettajille taukohuone, jossa internetyhteydet tv jne. ja sauna tietysti.

Vaskikellossa oli rekkakielto , joten AbC asema tuossa valtateiden risteyksessä palvelee hyvin rekkaliikennettä.

Lisäksi olen sitä mieltä että onhan se ihmisellä valinnan vapaus,(Anakin henkilöauton kuljettajalla) mikäli haluaa jonkin pienen aseman palveluja käyttää, niin siitä vaan. Onhan siihen jokin syy kuitenkin kun ihmiset pakkaa ABC asemille tungokseen asti, vaikka niitä Keiteleen maisemia ihailemaan Viitasaarella.

Jouni J Särkijärvi

Osuusliikkeen edustajiston jäsenet ovat jääviyden suhteen samassa asemassa kuin pörssiyhtiön osakkaat. Näin ollen he eivät ole esteellisiä osallistumaan kunnassa päätöksentekoon, jossa osuusliike on osallisena. Sen sijaan hallintoneuvoston ja hallituksen jäsenet ovat esteellisiä ainakin kunnanhallituksessa ja lautakunnissa. Siten aika harvoin tulee tilannetta, jossa joku joutuu jäävinä pidättymään osallistumisesta asian käsittelyyn.

On syytä muistaa, että päivittäistavarakaupan yksikkökoon kasvu on seurausta siitä, että asiakkaat ovat tällä tavoin muuttaneet ostoskäyttäytymistään. Kolmatta halukasta hypermarkettien rakentajaa K- ja S-ryhmän lisäksi ei ole, joten pienyrittäjiä ei tässä ole voitu syrjiä. Viisaat kuntapäättäjät ovat lisäksi varmistaneet, että K- ja S-liikkeet joutuvat aina naapureiksí, kilpailemaan toistensa kanssa. (Kaikissa kunnissa ei tosin ole riittävästi viisaita kuntapäättäjiä, mutta sehän on äänestäjien valinta.)

Osuusliike on sikäli yleishyödyllinen toimintamuoto, että kukaan ulkopuolinen ei hyödy sen menestyksestä. Kaikki jää osuuskaupan jäsenten hyväksi. Ja jäseneksi saa liittyä kuka tahansa.

tapio_o_neva

"Viisaat kuntapäättäjät ovat lisäksi varmistaneet, että K- ja S-liikkeet joutuvat aina naapureiksí, kilpailemaan toistensa kanssa. (Kaikissa kunnissa ei tosin ole riittävästi viisaita kuntapäättäjiä, mutta sehän on äänestäjien valinta.)"

Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että syrjäkunnassa tai kehyskunnassa pitäisi jättää puoleen kylistä kauppa perustamatta, jotta puolessa kylistä, joissa kauppa jo on, voisi olla kaksi kauppaa ja jotta ne, joilla ei ole kauppaa, käyttäisivät enemmän kuin hintakilpailuhyödyn edes takaisin matkustamiseen ja maksaisivat tästä bensiinin, bensiini valmiteveron, bensiinin varmuusvarastointimaksun, Nesteen jalostamomarginaalin, Nestaan määräävän aseman bensiinikaupassa, vähittäiskaupan olemattoman myyntikatteen, arvonlisäveron sekä ajoneuvon muut kulut.

Jotenkin ajattelen, että onko tuo kehä III-laisuus sellainen tauti, että se syrjäyttää aivolohkoissa akateemisen sivistyksen ja yleisen peruskoulussa, kansakoulussa tai keskiskoulussa hankitun laskutaidon.

On järkevämpää, että joka kylässä on yksi kauppa kuin että joka toisessa kylässä on kaksi kauppaa. Tämä on pätenyt siitä alkaen kun Tunturi-mopo paransi maaeudun liikkuvuutta ja kauppoja saattoi olla harvemmassa kuin kansakouluja eli noin 1950-luvulta alkaen.

Pyydän anteeksi mediakriitikkiä, joka ei kohdistunut kehenkään, vaan kirjoitukseen. Jouni J. Särkijärvi on yksi Suomen Pekka Tarjanteista, viisaista virkamiehistä, jotka kävivät politiikassa kääntyäkseen saadakseen säälisen viran. Särkijärvi on myös yksi viisaimmista kokoomuspoliitikoista.

LeoWacklin

Mene hyvä mies Siwaan, ja tee ostoksesi. Sen jälkeen mene S-markettiin ja osta samat ostokset. Loppusumma on Siwalle kielteinen aika reilusti, K-kaupoista puhumattakaan. Eikö se ole hyvä asia, jos jostakin voi ostaa samat tuotteet halvemmalla. Sen moka, joka pitää korkeita hintoja.

tapio_o_neva

Suomen noin 400 keskeisimmän kulutustavaran perusteella Prismat ovat halvimpia ja Siwat kalleimpia. Prismat ja CityMarketit kaukana olevimpina on kallein tavoittaa.

Toisin sanoen Keskon strategia "jauhaa rahaa" CityMarketeilla on paljolti mennyt pieleen kvartaalitalouden ja osingonmaksupakon vuoksi. S-ryhmällä sen sijaan on S-Pankki ja halpaa rahaa sekä ylläpitää kilpailukykyistä hintatasoa JA investoida.

Kannattaisi jonkn kirjoittee Grecoon tämäkin puoli. Suomessa ei kvartaalitalouden vuoksi ole oikeastaan muita kuin S-ryhmän alueosuuskaupat, joilla on rahaa sekä hintakilpailuun että investointiin.

Kyse on strategisesta asemoistumisesta markkinoille. Kun S-ryhmään jää rahaa niin se ei sijoita sitä aasialaisiin osakerahastoihin eikä rajoituksetta hassaa Fortumin tapaan Venäjälle.

Kyse on periaatteessa siitä, että osuuskaupan päätöksenteko kaikkine luottamushenkilöineen on yhtä jäyhää kuin kuntien. Osuustoimintayrityksissä eivät kaikkein psykedeelisimmä liikeideat mene läpi, koska jäsenistö ja luottamushenkilöt eivät niitä ymmärtäisi.

Osuuskauppa perustuu tavallisuuteen ja kun osuuskauppaan jää rahaa, se investoidaan Suomeen ja tavallisiin ymmärrettäviin liiketoimiin.

Osuuskauppa kasvaa suomalaisesta tavallisuudesta niin kuin voikukkaset tien varsilla.

tapio_o_neva

S-ryhmän ongelma, mielikuvaongelma, on HOK-Elannon, Helsingin Kokoomuksen ja Jan Vapaavuoren sekä sosialidemokraattien politiikka Toivo Sukaria ja Kyösti Kakkosta vastaan.

Se, että joissain kaupungeissa lähinnä kokoomuslaiset ja sosialidemokraattiset virkamiehet käyvät kaavapeliä kehyskuntien keskustalaisia vastaan tulee keskustalaisten osuustoimintamiesten tappioksi koko maassa siksi, että HOK-Elanto ja Helsingin Kokoomus ovat leimautuneet niin kehyskunta- ja Robin Hood sekä Ideaparkkivastaisiksi.

Minusta on turha syyttää siitä, ettei pienkauppiailla ole liiketiloja pelkästään S-ryhmää, koska hyökkäykseenhäån on ryhtynyt nimenomaan HOK-Elanto Jan Vapaavuorta mannekiininaan käyttäen.

Vapaan vähittäiskaupan vihollinen on myös Vihreä liitto, joka pyrkii ympäristönormimerkantilisoimaan kehyskuntien vapaan tonttipolitiikan maakuntakaavalla ja ympäristöministeriöllä.

Paula Lehtomäkikin on kuin cityvihreä näissä asioissa, vaikka muka on valittu ympäristöministeriksi puolustamaan porvarillista kaupan vapautta sosialistiselta vyörytykseltä.

tapio_o_neva

Elli Aatela, pääluottamusmies, Nurmijärvi => SDP?
Eero Akaan-Penttilä, kansanedustaja, Espoo => Kokoomus
Outi Alanko-Kahiluoto, kansanedustaja, Helsinki => Vihreä liitto
Maija Anttila, sairaanhoidon opettaja, Helsinki => SDP/KOK?
Paavo Arhinmäki, kansanedustaja, Helsinki => Vasemmistoliitto
Sirpa Asko-Seljavaara, kansanedustaja, Helsinki => Kokoomus
Hannele Autio, lastenhoitaja, Vantaa =>sit. sd ?
Harry Bogomoloff, toimitusjohtaja, Helsinki => Kokoomus
Arto Bryggare, kauppatieteiden kandidaatti, Helsinki => SDP
Tuula Haatainen, valtiotieteiden maisteri, Helsinki => SDP
Yrjö Hakanen, puheenjohtaja, Helsinki => SKP
Juha Hakola, kansanedustaja, Helsinki => Kokoomus / poliisi
Kirsti Handolin, kauppatieteiden maisteri, Nurmijärvi => Suomen Keskusta
Heidi Hautala, kansanedustaja, Helsinki => Vihreä liitto
Jussi Hautamäki, kenraaliluutnantti, Kerava => sit. Kokoomus
Ilmari Helimäki, professori, Helsinki => Suomen Kristillisdemokraatit
Rakel Hiltunen, kansanedustaja, Helsinki => SDP
Arja Juvonen, perushoitaja, Espoo => Perussuomalaiset
Antti Kaikkonen, kansanedustaja, Tuusula => Suomen Keskusta
Arja Karhuvaara, kansanedustaja, Helsinki => Kokoomus
Jyrki Kasvi, kansanedustaja, Espoo => Vihreä liitto
Kimmo Kiljunen, kansanedustaja, Vantaa => SDP
Mari Kiviniemi, kansanedustaja, Helsinki => Suomen Keskusta
Paula Kokkonen, varatuomari, Helsinki => Kokoomus
Minerva Krohn, kehitysjohtaja, Helsinki => Vihreä liitto
Risto Kuisma, oikeustieteen kandidaatti, Pornainen => SDP
Merja Kuusisto, kansanedustaja, Tuusula => SDP
Sirkka-Liisa Kähärä, sairaanhoitaja, Vantaa => SDP
Jaakko Laakso, kansanedustaja, Vantaa => Vasemmistoliitto
Lasse Liemola, yrittäjä, Helsinki => Kokoomus
Antti Lindtman, nuorisosihteeri, Vantaa => SDP
Leena Luhtanen, valtiotieteiden maisteri, Espoo => SDP
Eeva-Liisa Moilanen, varatuomari, Helsinki => Suomen Kristillisdemokraatit
Elina Moisio, valtiotieteiden maisteri, Helsinki => Vihreä liitto
Jukka Mäkelä, kansanedustaja, Espoo => Kokoomus
Tapani Mäkinen, kansanedustaja, Vantaa => Kokooomus
Outi Ojala, erikoissairaanhoitaja, Helsinki => Vasemmistoliitto
Osku Pajamäki, tuottaja, Helsinki => SDP
Terhi Peltokorpi, kätilö, Helsinki => Suomen Keskusta
Margareta Pietikäinen, filosofian maisteri, Espoo => Svenska folkpartiet
Riitta Prusti, eläkeläinen, Helsinki => SDP
Mari Puoskari, diplomi-insinööri, Helsinki => Vihreä liitto
Terho Pursiainen, pastori, Järvenpää => Vasemmistoliitto
Susanna Rahkonen, varatuomari, Espoo => Kokoomus
Risto Rautava, komentaja, Helsinki => Kokoomus
Suvi Rihtniemi, diplomi-insinööri, Helsinki => Kokoomus
Pekka Saarnio, toimittaja, Helsinki => Vasemmistoliitto
Harri Saksala, oikeustieteen kandidaatti, Helsinki => SDP
Lea Saukkonen, meteorologi, Helsinki => Kokoomus
Eva-Riitta Siitonen, ylipormestari, Helsinki => Kokoomus
Timo Soini, kansanedustaja, Espoo => Perussuomalaiset
Osmo Soininvaara, valtiotieteiden lisensiaatti, Helsinki => Vihreä liitto
Kaarina Suonperä, toimitusjohtaja, Vantaa => Kokoomus
Tarja Tenkula, osastonhoitaja, Helsinki => SDP
Aino Tornivuori, henkilöstöpäällikkö, Helsinki => Senioripuolue
Erkki Tuomioja, kansanedustaja, Helsinki => SDP
Kari Uotila, kansanedustaja, Espoo => Vasemmistoliitto
Raija Vahasalo, kansanedustaja, Kirkkonummi => Kokoomus
Ben Zyskowicz, kansanedustaja, Helsinki => Kokoomus

Keskustalaisia taisi olla vain kaksi. HOK-Elannosta ja sen vallankäytöstä vastaa kokdem ja Kokoomuksen puisto-osasto, Vihreä liitto.

LeoWacklin

Suomalainen kateus nostaa näköjään päätään näkyvästi jälleen. Uskomatonta. Tässä maassa on tähän asti saanut käydä kauppaa suht'koht' rauhassa, mutta nyt, kun SOK alkaa olla markkinajohtaja maassamme, täytyy kateellisten päästä panettelemaan.

Esim. K-ketju olisi voinut yrittää ajoissa samaa, vaan kun ei löydy ammattimiehiä liikkeenjohtoon, niinkuin SOK:lla. Voisi vähän valittajat katsoa peiliin. Siks'toiseks' S-ketju on suuri
työllistäjä maassamme, ja S-Etukortti systeemi on vertaansa vailla.

Näinhän se aina on, että pienet alkavat räkyttämään, kun meinaa omat housut kastua huonon ammattitaidon vuoksi. On edelleenkin totta, että "kauppa se on joka kannattaa". Lopettakaa ulinat ja narinat ja ryhtykää töihin, ja pistäkää paremmaksi, jos pystytte.

Voi meitä suomalaisia! Kateus vie kalatkin vedestä.

minavaan

Pikaisesti laskeskelin esimerkiksi HOK:n päättäjiä, niin
reilusti yli puolet oli joko politiikan tai paikallisia
päättäjiä.
Alkaa jääviyspykälien käyttäminen tehdä päättämisen
mahdottomaksi, jos jokainen jäävi alkaa sääntöjen mukaan
toimia.
Jos kokouspalkkio on 425 euroa + matkakulut ja päättäjä
nauttii vielä henkilökuntaedut, niin parhaimmillaan taitaa
päättäjä nauttia monen tonnin etuja. Hulluhan tuollainen
päättäjä olisi, jos hän häntä ruokkivaa kättä purisi!
Moraali harvoin taloudellisten etujen edelle käy, eikä
tässäkään taida niin tapahtua.

Juupa jaa

Olin joskus S-marketis töissä ja nykyään mietin, kehtaako tuota laittaa CV:n uutta työtä hakiessa. On se systeemi kieltämättä mätä siinä lafkassa. Nykyään suosin aina pystyessäni yrittäjien omistamia kauppoja. Niin se ilmapiiriki kohenoo jotta! Ja loppuun vielä että Sampopin amazonikommentti oli törkiän hyvä, 10pts.

kapinakenraali

mikä olisikaan mahtanut olla meteli jos vuosituhannen alussa Suomeen rantautuneen Lidlin taustajoukot olisivat olleet valtakunnan ja maakunnan tason politrukkeja täynnä... Olisikohan K:t ja S:t silloin itse meuhkanneet kuinka "kauheaa on puolueellisuus....."?
Tuskin olisi sakemanni saanut rauhassa ketjuaan perustaa ja satoja miljooniaan rauhassa investoida Suomeen.
Onneksi Hiltusen persoonassa saatiin edes yksi vanhan koulun KepuS-mies sivuun. Toivottavasti sieltä Kepun Kauppakoulusta joskus alkaa nousta niitä oikeita liikemiehiä ja pääsevät tälle vuosituhannelle.

tapio_o_neva

Saksalaiset Hansa-kauppiaat ja heidän seuraajansa pelattiin jo 1500-luvulla pois esimerkiksi Turun kunnallispolitiikasta. Helsinkihän perustettiin lammaspaimenten maille vasta 1555.

Jos Lidl olisi saanut määrätä, meillä olisi:

- alankomaalaisia, saksalaisia, tanskalaisia ylijäämäjuustoja ja makkaroita aivan Venäjän vahvan ruplan 1996-1998 tapaan

- ostoskoria ei saisi edelleenkään käyttää, vaan jokaisen pitäisi tulla kartano-Volvolla ostamaan kahden viikon kärryllinen täyteen

- Lidlin kassoja rääkättäisiin edelleen näppäilykilpailulla, joka aiheuttaisi työperäisiä sairauksia

Onneksi saksalaiset eivät määrää täällä, eivät ole määränneet kunnallispolitiikassa sitten 1400-luvun ja onneksi suomalaiset kuluttajat kasvattivat Lidlin hyväksymään suomalaiset kauppatavat.

Enää ei riitä yksi oranssi lappu kaupan seinälle, että "Lidl on halpa", vaan Lidl joutuu kommunikoimaan suomalaisen yhteiskunnan kanssa niin kuin osuuskauppaväki.

space

http://www.hok-elanto.fi/index.php?id=edustajisto

Hok-Elannon edustajisto vuosille 2008-2012. Tuomioja tietysti siellä edustamassa yhteistä hyvää ja vihreä lahjuskortti lompsassa. Sillä saa kaupasta ruokaa alennuksella, kansanedustajien kun pitää saada siitäkin alennusta kun on niin huonot liksat. Ihmekös tuo että oikein blogeissa hehkutellaan S-kartellia.

Nyt voidaankin jäädä odottamaan Timo Soinin, Ben Zyskowiczin, Heidi Hautalan ja muiden lahjottujen puolusteluja. Osku Pajamäkikin on nähnyt parhaaksi liittyä ahneen sukupolven kekkereihin.

Unohtakaa ne piskuiset vaalirahat. S-kartelli on 9000 miljoonan euron bisnes ja Suomen pyhä lehmä.

aapee

Mikä olikaan tilanne ennen ABC liikennemyymälöitä.Teiden varsilla oli pieniä vanhahkoja huoltoasemia. Kylteissä luki Shell, Esso (Exxon)amerikkalaisia jättiyhtiöitä, Teboil, joka on venäläisten omistama tai Neste valtion omistamana.
Kukaan ei juurikaan investoinut palveluiden uudistamiseen ja kehittämiseen.Pienimmät paikat olivat vuokrattuina yrittäjille, koska ne eivät kannattaneet palkatulla työvoimalla. ABC tuli uusilla toimintatavoilla kilpailemattomille markkinoille ja tulos on nähtävissä. Asiakkaat ovat sen ratkaisseet valinnoillaan. Ei se ole ollut kunnanvaltuustoista kiinni.

tapio_o_neva

Jotenkin tuntuu, että täälläkin kiihotetaan kansanryhmää, osuuskauppaväkeä vastaan vain siksi, että osuuskaupat keksivät liikeidean, joka perustuu siihen, että bensiini- ja diesel-öljyn jakelupaikkaan lisättiin huoltoaseman baarin lisäksi elintarvikekioski.

Ei tuo baarin pitäminen huoltoasemalla ole sen helpompaa kuin Sulo Vilénillä tai Emilia Vilenillä. Katsokaa vaikka, miten paljon Kesko, Kesoil, Neste Oil on aiheen parissa tetsannnut.

ABC-konseptin onnistuminen perustuu moneen asiaan: vähittäiskaupan logistiikkaan, jota ei jo hintatason vuoksi voisi olla kenelläkään huoltoaseman pitäjällä, joka hakee K-pikatukusta kioskitavarat.

Lisäksi ABC-myymälä perustuu osittain elintarvikioskiin, josta on helppo hakea puuttuvat tavarat.

Kesko on tullut Neste Oiliin pitämään yhden K:n kauppaa, mikä tarkoittaa, että se on osaksi kopioinut ABC:n liikeideaa.

Mikään ei siis estä Shelliä, Teboilia jne. tekemästä samoin.

On jokseenkin käsittämätöntä, että ABC:n sopiva liikeidea joutuu tuomiolle. Ei ABC:n konsepti ole mitään ylimaallista, vaan aivan tavallisen elintarvikekioskin, baarin ja liikenneaseman yhdistelmä, jolla on pitkä aukioloaika.

Monella paikkakunnalla ABC-asema on kello 21 nuorisolta kiinni menevä talvellakin lämmin nuorisotila, jonka kunnan olisi pitänyt rahoittaa.

ABC-myymälä on lisäksi valtakunnallinen WLAN-keidas. Pyytäkää maksuton kortti kassalta!

Veiras

No kun tonne Koulukadulle on just valmistumass uus ABC hökkeli. Ja se ol just melkei keskell kaupunkii. Paikall oli ennen Nesteen huoltsikka, jonka mä hyvin tunsin, ja kaikkien Turkulaisten käyttämä lasiliike. No naapuriss on sentään se talo miss pirettii toi miljonaperijäflikka mennä vuonna hyväss säilöss. Eiköhä tästäki yhristelmäst saara joku nähtävyys aikaseks, S-ryhmän kontolle. Sill aikaa Turun valtuustoss S-ryhmäläse päättää ajaa lävitte toi Turun toriparkki jost kaikk Turkulaise on nii maan innoissaan.
Nii, olenks mä kertonu ett mä en enää löyrä ulos Wiiklunnin tavaratalost? Se ku laitettii uutee uskoo just vähä aikaa sitte. Tais olla sielläki joku TOK-arkkitehti asiall. Laiteta ihmisill pää pyöräll nii kyll osteta tiemme ulos tollasest pytingist.

tapio_o_neva

Onko Turun osuuskauppa ollut provosoimassa ihmisryöstöä? Mikä ihmeen Abu-Sayyaf TOK oikein on? Toivottavasti Aarno Laitinen paljastaa maalaisliittolaisen pelin jo seuraavassa Iltalehden numerossa. Jutussa on varmaan jotain maalaisliittolaista sovisnistipeliä, jonka Kaarina Hazard paljastaa.

ABC-autoilija

ABC on loistava konsepti Suomen oloihin. K-ketju olisi voinut kehittää kilpailevan ja vieläkin paremman konseptin ABC:n rinnalle mutta ei! Eikä sitä varteenotettavaa ja yhtä hyvin tuotteistettua konseptia ole vieläkään markkinoilla. Missä ihmeessä se viipyy?!

Missä terve kilpailuhenki jossa halutaan pistää naapuriakin paremmaksi kaikkien osapuolten eduksi? Palvelutaso, kekseliäisyys ja innovaatiotaso nousisi kaikkien eduksi. Nyt ABC:n annetaan rauhassa rellestää ja vallata markkinat. Käsittämätöntä! K-ketjulla riittäisi lihaksia tehdä mitä lystää mutta ei...

Kiusallinen muisti

ABC:n markkina asema perustuu osuustoimintalakiin johon pienyrittäjät ja osakeyhtiöt eivät pysty mitenkään vastaamaan.

Varsinkin kun samalla Osuuskaupat pystyvät käyttämään totaalisesti hyväksi Suomen maan tapaa, jota pääministerikin puolustaa jopa julkisesti,eli hyvä veli toimintaa ja suoranaista korruption tunnusmerkit täyttävää kokouspalkkio ja luottamushenkilö etuus järjestelmäänsä. Poliitikot ovat heidän käskettävänään lähes puolueesta riippumatta.

Osuustoimintalaki sallii osuuskauppojen sosialisoivan toiminnan, joka jatkaa Suomen talouselämän sosialisointia kiihtyvällä voimalla ja vauhdilla.

Sosialismi toimii hyvin kapitalistisessa järjestelmässä loisena kuten Suomessa. Kun osuusliiketoiminta eli sosialismi saa yliotteen yhteiskunnassa yhteiskunta romahtaa.

Suomessa korruptio vetoinen sosialismi etenee voimalla osuusliiketoiminta lain nojalla, poliitikkojen suojeluksessa ja heidän hyväkseen.

Ollaan rakentamassa kiivaasti Kiinalaista kommunismi hallintoa Suomeen, joka kehitys asteessa on jo ohittamassa Kiinankin kehityksen kommunistisena talousjärjestelmänä.

Hyvä esimerkki korruption voimasta lainsäädännössä on kioskilaki joka aikoinaan esti öljy-yhtiöitä harjoittamasta elintarvike kauppaa huoltoasemien yhteydessä. Tämän lain voimin Osuuskaupat pystyivät houkuttelemaan öljy-yhtiöt rakentamaan polttoaineen jakeluasemia markettien ja prismojen pihoihin. Kun kioskilaki muutettiin osuuskauppojen "suostumuksella" kaappasi Osuuskaupat polttoainejakelun itselleen ABC ketjun perustaen ja häätäen öljy-yhtiöt markkinapaikoiltaan.

On todella täysin epärehellistä ja epätervettä kilpailua tällainen menettely Osuuskaupoilta ja Suomen lakeja säästävältä koneistolta, eli Valtiolta.

Markkinataloudessa ei kenelläkään ole varaa tehdä mitä lystää, paitsi loisilla.

Lukkomies

ABCn lounaan hinta on tainnut nousta noin eurolla vuoden sisään. Muistan kun lounaan hinta alkoi muutama vuosi sitten seiskalla, Nyt on 9,10 € !!
Meillä Mäntsälässä on asiat oikein hyvin ääs-ryhmän kanssa, ydinkeskustassa on kolme ruokakauppaa kaksi niistä on ASS-ryhmän, joista toinen on ollut tyhjillään pari vuotta. Ja tietenkin myös sen parkkipaikka on suuremmalta osalta suljettu koska "siellä ei tehdä lumitöitä" kesälläkään.
Uskon että ASS kiristää kunnanhallitusta pitämällä parhaalla paikalla isoa kauppaa täysin tyhjillään koska se havittelee lahden ja porvoontien risteykseen 1500 neliömetrin liikenneasemaa.

tapio_o_neva

Kannattaa muistaa, että Mäntsälän alueosuuskauppa on HOK-Elanto, ei siis mikään tavallinen eikä kokoomuskorruptoitumaton keskustalainen osuuskauppa. Jos jotain vilunkia tapahtuu niin kysymyksessä on se kauppa, jossa kokoomuslaiset ja sosialidemokraattiset kansanedustajat pitävät valtaa ja estävät Jan Vapaavuoren avulla Ideaparkkeja.

Eikö ole hyvä, että HOK-Elanto pitää kauppansa kiinni ja raha virtaa markkinataloussektorille K-ryhmään?

Vieras

hyvä keskustelun aihe. Koska se on läpi näkyvää ja kattaa koko suomen. Joka kaupungissa on sama tilanne. Mikkeli on hyvä esimerkki. Oli hyvin ja hartaasti neuvoteltu että ideapark tulee Mikkeliin ja oli jopa aikaisemmin kun asia oli hyvin epävarma paikallinen SOK sanonut, että kilpailu on tärkeää jne. Sitten näytti, että se saattaa oikeasti tulla niin jopas tuli kaupungin hallinnossa äkkiä stoppi hankkeelle ja SOK oli rajusti hanketta vastaan. Jos ne ovat niin hyviä, niin miksi pelkäävät kilpailua.

Mutta eipä tämä tähän lopu. Koruptio on kaikkialla. Valtion hallinnossa lähes kaikki tietojärjestelmät ostetaan Tiedolta tai Logicalta ja kysympä vain mitkä järjestelmät siellä toimii. Ovat loistavia tekemään ei toimivia järjestelmiä, joita pitää jatkuvasti "parantaa" isolla rahalla.

Olemme ehkä ainakin euroopan korruptointuneimpia valtioita. Kun tuli vaalirahoitus jupakka esille, mikä oli presidenttimme kommentti. Nyt menee maine vähän korruptoituneena maana, näistä asioista ei pitäisi puhua julkisesti. Eli korruptio on presidentin mielestä OK, jos siitä ei puhuta julkisesti.

Ehkäpä se kertoo jotakin....

tapio_o_neva

Tietenkin on oikein, että tasavallassa on Sukarilla ja Kakkosella yrittäjäkapitalisteina oikeus rahoittaa kaupan vapautta kannattavia kansanedustajaehdokkaita, jottei SDP:n, EU:n ja Vihreän liiton merkantilismi kasva sietämättömiin mittoihin.

Elleivät Sukari ja Kakkonen vapaustaistelisi Ideaparkkien puolesta rahoittamalla kansanedustajaehdokkaita, voittaisi Helsinigin Kokoomus, Jan Vapaavuori sekä maakuntakaavat lopullisesti.

Suomessa on jotenkin kummallinen käsitys, ettei kansanvaltaan kuulu oikeus taistella myös kaupan vapauden ja elinkeinovapauden puolesta, joka perustettiin Suomeen 1879.

Vieras

Onko nyt kukaan politiikassa kuullut ryhmäkurista ?. Vastauksista päätellen eivät yritykset ja kunnat halua sitä myöntää. Vaikka ko. s-edustaja jäävää itsensä on läljelle jääneet pakotettuja äänestämään puolueen kannan mukaan tai tulee tukkapuuroa. Ja valtaa pitävien puolueessa on enemmistä juuri sopivasti s- edun nauttijoita. EIKÖ tähän nyt kukaan puutu. Tästä on demokratia kaukana. Ja pienissä kunnissa yksikin sopiva hämmentäjä vastuustossa tai hallituksessa pystyy hämmentämään koko porukan vaikka ei osallistusi äänestykseen. Suomalaisessa politiikassa on vielä mätäpaiseita jäljellä, jotka odottavat puhkaisijaansa.

Vieras

-Tietyissä osuuskaupoissa on poliittisia päätöksentekijöitä, mutta he jääväävät itsensä tarvittaessa, Kolesnik sanoo.

Miksi sitten rahoitatte ehdokkaiden vaalimainontaa jos heistä ei ole hyötyä? Käytettekö väärin asiakasomistajien rahaa ja osuustoimintalain mukaista osuuspääoman tuottoa?
http://www.hok-elanto.fi/fileadmin/HOK_Elanto_yrityksena/Muut/HOK_Elanto...

Voiko tämä Kolesnikki sanoa, että näistä kaikki ovat toimineet niin kuin hän väittää ja jäävänneet itsensä S-ryhmän etua koskevasta päätöksenteosta?:

Edustajisto 2008 - 2012
Elli Aatela, pääluottamusmies, Nurmijärvi
Eero Akaan-Penttilä, kansanedustaja, Espoo
Outi Alanko-Kahiluoto, kansanedustaja, Helsinki
Maija Anttila, sairaanhoidon opettaja, Helsinki
Paavo Arhinmäki, kansanedustaja, Helsinki
Sirpa Asko-Seljavaara, kansanedustaja, Helsinki
Hannele Autio, lastenhoitaja, Vantaa
Harry Bogomoloff, toimitusjohtaja, Helsinki
Arto Bryggare, kauppatieteiden kandidaatti, Helsinki
Tuula Haatainen, valtiotieteiden maisteri, Helsinki
Yrjö Hakanen, puheenjohtaja, Helsinki
Juha Hakola, kansanedustaja, Helsinki
Kirsti Handolin, kauppatieteiden maisteri, Nurmijärvi
Heidi Hautala, kansanedustaja, Helsinki
Jussi Hautamäki, kenraaliluutnantti, Kerava
Ilmari Helimäki, professori, Helsinki
Rakel Hiltunen, kansanedustaja, Helsinki
Arja Juvonen, perushoitaja, Espoo
Antti Kaikkonen, kansanedustaja, Tuusula
Arja Karhuvaara, kansanedustaja, Helsinki
Jyrki Kasvi, kansanedustaja, Espoo
Kimmo Kiljunen, kansanedustaja, Vantaa
Mari Kiviniemi, kansanedustaja, Helsinki
Paula Kokkonen, varatuomari, Helsinki
Minerva Krohn, kehitysjohtaja, Helsinki
Risto Kuisma, oikeustieteen kandidaatti, Pornainen
Merja Kuusisto, kansanedustaja, Tuusula
Sirkka-Liisa Kähärä, sairaanhoitaja, Vantaa
Jaakko Laakso, kansanedustaja, Vantaa
Lasse Liemola, yrittäjä, Helsinki
Antti Lindtman, nuorisosihteeri, Vantaa
Leena Luhtanen, valtiotieteiden maisteri, Espoo
Eeva-Liisa Moilanen, varatuomari, Helsinki
Elina Moisio, valtiotieteiden maisteri, Helsinki
Jukka Mäkelä, kansanedustaja, Espoo
Tapani Mäkinen, kansanedustaja, Vantaa
Outi Ojala, erikoissairaanhoitaja, Helsinki
Osku Pajamäki, tuottaja, Helsinki
Terhi Peltokorpi, kätilö, Helsinki
Margareta Pietikäinen, filosofian maisteri, Espoo
Riitta Prusti, eläkeläinen, Helsinki
Mari Puoskari, diplomi-insinööri, Helsinki
Terho Pursiainen, pastori, Järvenpää
Susanna Rahkonen, varatuomari, Espoo
Risto Rautava, komentaja, Helsinki
Suvi Rihtniemi, diplomi-insinööri, Helsinki
Pekka Saarnio, toimittaja, Helsinki
Harri Saksala, oikeustieteen kandidaatti, Helsinki
Lea Saukkonen, meteorologi, Helsinki
Eva-Riitta Siitonen, ylipormestari, Helsinki
Timo Soini, kansanedustaja, Espoo
Osmo Soininvaara, valtiotieteiden lisensiaatti, Helsinki
Kaarina Suonperä, toimitusjohtaja, Vantaa
Tarja Tenkula, osastonhoitaja, Helsinki
Aino Tornivuori, henkilöstöpäällikkö, Helsinki
Erkki Tuomioja, kansanedustaja, Helsinki
Kari Uotila, kansanedustaja, Espoo
Raija Vahasalo, kansanedustaja, Kirkkonummi
Ben Zyskowicz, kansanedustaja, Helsinki

Kiusallinen muisti

ABC:n markkina asema perustuu osuustoimintalakiin johon pienyrittäjät ja osakeyhtiöt eivät pysty mitenkään vastaamaan.

Varsinkin kun samalla Osuuskaupat pystyvät käyttämään totaalisesti hyväksi Suomen maan tapaa, jota pääministerikin puolustaa jopa julkisesti,eli hyvä veli toimintaa ja suoranaista korruption tunnusmerkit täyttävää kokouspalkkio ja luottamushenkilö etuus järjestelmäänsä. Poliitikot ovat heidän käskettävänään lähes puolueesta riippumatta.

Osuustoimintalaki sallii osuuskauppojen sosialisoivan toiminnan, joka jatkaa Suomen talouselämän sosialisointia kiihtyvällä voimalla ja vauhdilla.

Sosialismi toimii hyvin kapitalistisessa järjestelmässä loisena kuten Suomessa. Kun osuusliiketoiminta eli sosialismi saa yliotteen yhteiskunnassa yhteiskunta romahtaa.

Suomessa korruptio vetoinen sosialismi etenee voimalla osuusliiketoiminta lain nojalla, poliitikkojen suojeluksessa ja heidän hyväkseen.

Ollaan rakentamassa kiivaasti Kiinalaista kommunismi hallintoa Suomeen, joka kehitys asteessa on jo ohittamassa Kiinankin kehityksen kommunistisena talousjärjestelmänä.

Hyvä esimerkki korruption voimasta lainsäädännössä on kioskilaki joka aikoinaan esti öljy-yhtiöitä harjoittamasta elintarvike kauppaa huoltoasemien yhteydessä. Tämän lain voimin Osuuskaupat pystyivät houkuttelemaan öljy-yhtiöt rakentamaan polttoaineen jakeluasemia markettien ja prismojen pihoihin. Kun kioskilaki muutettiin osuuskauppojen "suostumuksella" kaappasi Osuuskaupat polttoainejakelun itselleen ABC ketjun perustaen ja häätäen öljy-yhtiöt markkinapaikoiltaan.

On todella täysin epärehellistä ja epätervettä kilpailua tällainen menettely Osuuskaupoilta ja Suomen lakeja säästävältä koneistolta, eli Valtiolta.

Markkinataloudessa ei kenelläkään ole varaa tehdä mitä lystää, paitsi loisilla.

tapio_o_neva

Osuustoiminta perustettiin 1905 vähittäiskauppasektorille Venäjän sortotoimenpiteiden taloudelliseksi vastustamiseksi. Osuuskauppatoiminta siis ei ole venäläistä kommunismia eikä saksalaista monarkismia eikä anglo-amerikkalaista suurkapitalismia, vaan kansallista itsepuolustusta.

Kesko perustettiin 1941 siksi, kun SOK ja OTK kykenivät järjestämään sotatalouden keskitetymmin kun pienet vähittäiskauppiaat. Niillä oli myös omaa teollisuutta.

On jotenkin kummallista, miten osuuskauppaliikkeen historia väärisellään jonkinlaiseksi bolševistiseksi maailmanvallankumoukseksi.

Liian moni lukee liian sivistymättömien liian sivistymättömien ihmisten lehteen kirjoitettuja historiattomia kolumneja toimittamatta itselleen edes Googlen kautta koko uutista.

Tärkeää on torjua venäläiset, saksalaiset, ruotsalaiset, amerikkalaiset ja englantilaiset imperialistit ja pitää päätöksentekoa myös omissa käsissä.

Ei koko S-ryhmä ole kelvoton siksi, että HOK-Elanto tekee rumaan jälkeä siksi, että siellä ovat kokoomuslaiset ja sosialidemokraatit vallassa.

Ehdotan, että HOK-Elantoa kielletään harjoittamasta missään muualla toimintaa kuin Helsingin vaalipiirin alueella. Näin mätäpaise ei leviä muualle, Uudenmaan vaalipiiriin ja Suomen politiikka säilyy puhtaanpana muualla kuin voimakaspäästöisessä Helsingin vaalipiirissä.

quantum

Suso Kolesnik:"-Ne paikat kasvaisivat horsmaa, jos siellä ei olisi ABC:tä." Voiko tiedotusjohtaja enää esittää ylimielisempää ja mahtipontisempaa lausuntoa ? Mitähän suurta Kolesnik on oikein ajatellut ?
Jos Kolesnikin lausunto kuvaa koko S-ryhmän johdon asennetta, niin S-ryhmä saa puolestani kasvaa horsmaa koko ryhmä.
Horsmapelto on huomattavasti kauniimpi kuin ABC-laatikot.

S-ryhmän asiakas

Tuntuupa kateelliselta tämä kirjoittajajoukko. Itse olen ollut nyt viidettä vuotta S-ryhmän kanta-asiakas ja saanut siitä hyvästä vuosittain hyvät bonukset. City-marketista ei juurikaan bonuksia kerry. Bensatkin ostan ABC asemalta jossa on aina hyvät oheispalvelut, painepumput lasinpesulastat ja puhdistuspaperit. S-marketin hinnatkin ovat Helsingin seudun halvimmaksi todettu monessa kuluttajavertailussa. Ja ei pidä vaheksyä S-ketjua työnantajan rooliissa sen tarjotessa nuorille ja myös vanhemmille hyvinpalkattua työehtosopimusten mukaista palkkaa. Ja lisäksi ABC-myymälöistä saa lähes normaaliim kaupan hintaan ravintotarvikkeita kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä, myös joulupyhinä! Siellä olikin muuten valtaisa ostostrafiikki viime joulupyhinä. Eipä ollut Nesteen K-Market myymälä auki tuolloin. Ja kun tähän ketjuun lisätään vielä mainio S-pankki joka maksaa hyvää korkoa rahoille.

Sandcrab

Eipä jää ikävä niitä hetkessä menneisyydessä viruvia pienyrittäjien pitämiä paikkoja, jotka ovat aina yleensä huomattavan paljon kalliimpia, ja tarjoavat ihan yhtä huonoa tarjontaa kuin ketjutkin.

Mieluummin edes kaupan valikoiman puolesta ABC, jonka hintataso on edes jollain lailla järkevä ja valikoima on kohtuullisen laaja. Jokainen joka on käynyt näillä Neste+K-ryhmän viritys ei voi olla eri mieltä.

Kaldo

Ei pelkkä S-ryhmä ansaitse moitteita. Kaikki isot ketjut harrastavat kilpailun rajoittamista. Minulle eräs ex yrittäjä valitteli muutama vuosi sitten, kuinka hänen leipomonsa meni nurin, kun tuli puku päällä olevia herroja selittämään, kuinka hän saa tuotteensa ketjun kauppoihin vain, jos suostuu ostamaan ketjulta jauhot. Oli sitä ennen saanut suoraan paikallismyllyltä hyvää jauhoa. Jauhon hinta kallistui.
En tiennyt rekkakiellosta Vaskikellolla. Ymmärrettävää, jos rakenetaan viereen rahtareille asema, mutta eikö olisi kunta voinut tulla Vaskikellolle vastaan ja kaavoittaa heille rekkakenttää?

PAW

S-ryhmä toimii isännättömällä rahalla kuten aikanaan Eka-yhtymä (oikeudessa puidaan edelleen Haka-konsernin edesottamuksia). Erona on E-ryhmän säästökassa (joka jouduttiin sulkemaan ihmisten rynnättyä konkurssiuhan aikana pelastamaan palkka- ja säästötilejään) ja S-ryhmän S-Pankki. Isännätön raha poikii ahneutta, valtaa, petoksia, oman voiton tavoittelua - muista piittaamatta. S-ryhmän päättävillä ei ole muuta menetettävää kuin S-korttinsa, 30 euron jäsenmaksunsa ja muutaman prosentin ostoalennukset. Maineen menetys... no jaa...

Latsaano

Suotta on kateellisena meuhata jääviysasioilla, ei muuta kuin hankkimaan vihreää korttia, joka mahdollistaisi äänestämisen ja mukanaolon seuraaviin edustajisto vaaleihin. Ei muuta kuin listoja laatimaan. Päivittäisen "jaloilla" äänestämisen voi aloittaa jo hetimiten. Ikävä kyllä kähmintää ja suuren painoarvoa on ollut ijät ja ajat kauppapaikka jaoissa, ainakin viimeisen (kahden) vuosikymmenen aikana.

Just just

No hei, onhan se hienoa että on tälläinen yritys joka rakentaa ja sijoittaa. Näihin aikoihin erittäin suotavaa, koska ei näitä yrityksiä hirveesti ole joka tähän aikaan tuo uusia työpaikkoja.
S-ryhmä työllistää useita tuhansia ihmisiä. Sitten huomioikaa myös välillinen vaikutus, tuhansia ja tuhansia työpaikkoja.
Herätkää nyt ihmeessä ihmiset, älkää aina itkekö. Mihin tämä made in Finland on menossa?

tapio_o_neva

Suomesta tulee balttilainen jälkineuvostoliittolaisten riitojen pesä:

Pro Karelia / Johan Bäckman & Juha Molari

Suomessa puhutaan kompostia kuin entisessä Neuvostoliitossa. Kukaan ei kerro, että on hyvä, jos lama-aikana edes joku rakentaa ja investoi ja pitää näin "pyörät pyörimässä", vaikka juuri nyt tai tuskin viiteen vuoteen ei kannattaisi investoida mitään.

tapio_o_neva

Kannattaisi nyt kertoa kansanedustajille, että heidän olisi parempi lakata turmelemasta koko S-ryhmän mainetta Euroopan unionissa eroamalla HOK-Elannon päättävistä elimistä.

Erityinen todistustaakka koskee Kansalliseen Kokoomukseen kuuluvia, koska nimenomaan Jan Vapaavuori (kok) on ministerinä käynyt vapaan kaavoituksen kimppuun yrittäen tukahduttaa Ideaparkkeja.

On jokseenkin ihmeellistä, ettei Suomen Yrittäjien kokoomuslaiset ole puuttuneet tähän virkamies- ja sosialistikokoomuslaisten punavihreään europolitiikkaan.