Torstai 27.6.2019

Sähkön hinta laski nopeasti – Näin vaikuttaa tavalliseen suomalaiseen

Luotu: 
16.6.2015 10:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Sähkön hinta oli laskussa Pohjoismaisessa sähköpörssissä, mikä näkyi yritys- ja yhteisöasiakkailla, mutta ei kotitalouksilla.
|

Polttonesteiden kuluttajahinnat olivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä selvästi matalammalla tasolla kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus.

Moottoribensiinin ja dieselöljyn hinnoissa oli pudotusta 13-14 prosenttia. Kevyt polttoöljy halpeni 15 prosenttia.

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan laskulla on ollut vaikutusta myös maakaasun hintaan, Tilastokeskus kertoo. Veronkorotuksista huolimatta maakaasun hinta lämmöntuotannossa laski kaksi prosenttia.

Turpeen veroa laskettiin vuoden alusta, minkä jälkeen jyrsinturpeen hinta laski 10 prosenttia.

Sähkön hinta oli laskussa Pohjoismaisessa sähköpörssissä, mikä näkyi yritys- ja yhteisöasiakkailla. Kotitalouksien hinnat pysyivät kuitenkin samalla tasolla kuin vuotta aiemmin, mihin vaikutti osaltaan sähköveron korotus.

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden hinnat laskivat pienimmillään käyttäjillä kolmesta viiteen prosenttiin ja suurimmillaan viidestä kahdeksaan prosenttiin.

 

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Viljakainen

"Sähkön hinta oli laskussa Pohjoismaisessa sähköpörssissä, mikä näkyi yritys- ja yhteisöasiakkailla. Kotitalouksien hinnat pysyivät kuitenkin samalla tasolla kuin vuotta aiemmin, mihin vaikutti osaltaan sähköveron korotus."

Kotitaloudet ovat jo vuosia voineet ostaa pörssisähköä , jos vain ´pää on kestänyt" sen heilahtelut.

Omat sähkösopimukseni ovat pörssisähkösidonnaisia ja olen vuosien varrella säästänyt jokusen tonnin sähkölaskuisssani.

Mistä tämä järjettömyys johtuu; täällä yksi selitys:
http://www.hs.fi/mielipide/a1388748339086

Ja lopuksi varoituksesn sana : mennyt hintakehitys ei ole tae tulevasta ; eli pörssisähkö voi joskus tulla kallimmaksi kuin konventtionaaliset sopimukset , mutta niin kauan kuin tämä tuulisähkösähellys jatkuu pohjolassa , näin tuskin tapahtuu.