Maanantai 17.6.2019

Uusi Yle-pomo vahvisti puoluehuhun

Luotu: 
18.2.2010 16:12
Päivitetty: 
18.2.2010 16:44
  • Kuva: Nokia Siemens
    Kuva

Faktakulma

Lauri Kivinen, 48, on toiminut Nokiassa vuodesta 1988 tähän päivään asti. Tällä hetkellä hän on johtajana Nokia Siemens Networksissa.

Lue lisää Kivisestä tästä.

Väistyvä Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner edustaa SDP:tä ja on toiminut muun muassa pääministeri Paavo Lipposen poliittisena erityisavustajana.

Uutinen Ylen toimitusjohtajan vaihtumisesta on herättänyt heti kysymyksen siitä, mitä puoluetta uusi Yle-pomo Lauri Kivinen edustaa. Uusi Suomi kysyi.

Onko sinulla minkään puolueen jäsenkirjaa, Lauri Kivinen?

- En ole ollut politiikassa mukana ollenkaan, en ole poliittinen henkilö.

Huhujen mukaan olet kuulunut kokoomusnuoriin. Pitääkö paikkansa?

- No kyllä, kuuluin Jyväskylässä kokoomusnuoriin 70-luvulla. Mutta en ole pitkään aikaan ollut poliittisessa toiminnassa mukana. En ole minkään puolueen jäsen.

Miten päädyit pitkän Nokia-uran jälkeen Yleisradioon?

- Olen ollut viestinnän kanssa pitkään tekemisissä. Teknologiset murrokset tulevat mediaankin.

Otettiinko Yleltä yhteyttä?

- Siinä oli välikäsi, mutta kyllä se niin päin meni.

Onko Lauri Kivinen mielestäsi hyvä valinta Yleisradion johtoon? Ota kantaa US-kyselyssä.

Faktakulma

Lauri Kivinen, 48, on toiminut Nokiassa vuodesta 1988 tähän päivään asti. Tällä hetkellä hän on johtajana Nokia Siemens Networksissa.

Lue lisää Kivisestä tästä.

Väistyvä Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner edustaa SDP:tä ja on toiminut muun muassa pääministeri Paavo Lipposen poliittisena erityisavustajana.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

KePu kosti Vanhasen ajojahdin ja Junger sai lähteä, mutta Maailmanrauha säilyi?

http://web.archive.org/web/20050407163816/www.maailmanrauhapatsas.net/in...

Onpahan yksi pakkoruotsittaja vähemmän näkyvällä paikalla. Vaasan hurreja taitaa olla molemmat.

Ylen uusi johtaja sanoo näin ruotsin kielestä:

http://www.talouselama.fi/henkilokuvat/article167216.ece

>>Kielimies nostaisi venäjän

Viittä kieltä puhuva Kivinen on kuulu täydellisestä saksastaan. Nyt hän on kaivanut vanhan lukion venäjänkirjan esille.

”Kiva kieli, harmi että se on jäänyt Suomessa niin lapsipuolen asemaan. Naapuruussuhteiden kautta olisi hyvä tiedostaa, että meillä on tässä aukko.”

”Olen kotoisin Vaasasta ja asunut pitkään Espoossa, molemmat ovat kaksikielisiä kaupunkeja. Ruotsin kieli on hieno juttu, mutta sen opiskelu vie ison siivun siitä energiasta, jota uusien kielten oppiminen vaatii.”

Suomessa kaksikielisyys kuitenkin toimii Kivisen mielestä hienosti – toisin kuin Belgiassa, jossa kielestä haetaan erottavaa tekijää ihmisten välille. <<

tapio_o_neva

No nyt olemme määritelleet johtajuuden:

- resurssijohtaja (raaka saneeraaja saneerattavaa alaa kevyemmistä tehtävistä: Karvinen Philipisin kevyteollisuudesta ja ... verkkopuolen tiedotuksesta). Toimialatuntemukseksi riittää rahoitus ja konsulttipalveluiden käyttö: irtisanominen ja ulkoistus

- substanssjohtaja: alan oikea ammattilainen, kykenee myös kehittämään

- arvojohtaja: piispan kaltainen siunailija, joka seuraa katseella maailman menoa ja kommentoi

On olemassa kolme johtajatyyppiä, joista yksi on valejohtaja, tosiasiassa teurastaja, oikea tosijohtaja ja valejohtaja. Pitäisikö TEM:iin perustaa Valviran ja Eviran kaltainen tiedosto, josta näkisi oikeat johtajat?

Vieras

"Jungner on myöntänyt myöhemmin, että mediamaailma on oppimisen paikka ja etteivät Microsoftin - tuskin siis Nokiankaan - metodit ole suoraan sovellettavissa YLE:n kaltaiseen laitokseen, jonka olemassaolossa on kysymys mm. sananvapaudesta. Onko Nokia tosiaan sopiva rekrytointipaikka Yleisradiolle?"

Nokia vielä vähemmän kuin Microsoft. Erityisesti viestintäjohtajan tehtävä on sanoa itse, mitä iso johto haluaa ja huolehtia, että myös muut tekevät niin.

Saimme siis sen kuuluisan "puolueettoman" provarin YLE:n johtoon.

vekku

Kivisen palkan sijasta pitäisi keskustella nykymuotoisen yleisradion järkevyydestä. Tarvitseeko pikkuinen Suomi todellakin tälläistä mammuttia? Eikö yleisradio todellakaan pysty toimimaan merkittävästi pienemmällä organisaatiolla? Onko yhteiskunnan edes järkevä ylläpitää järjestelmää, joka pyrkii aiheuttamaan mahdollisimman paljon haittaa yhteiskunnan toiminnalle akuliinojen kautta?

Kippari

Polttiko maa jalkojen alla Nokialla?
Jorma Ollila on entinen kepuli. Jormahan poistettiin aikoinaan Ylen:n tiloista vahtimestarien toimesta, kun tämä vaati äänekkäästi erään ohjelman kieltämistä Neuvostovastaisena. Ollilan imperialismin vastaiset puheet on talletettu kommunismista kertovaan dokumenttiin, jota YLE:n kanavilla on pariin kertaan näytetty. Nyt YLE:n johtoon nousee entinen kansallisen sekoomuksen edustaja ja Ollilan entinen alainen. Saas nähdä saako Lex Nokiana tunnettu kyttäyslaki jälkiseuraamuksia YLE:n linjassa työntekijöitä kohtaan.
Jorman kosto on täydellinen.

Domanjana

Oletko sinäkin S-kaupan edustaja jos sinulla on S-etukortti? Aika samanlainen riippuvuussuhde. Ja kuten sanottua, on ilmeisen selvää että ammatti-ihminen kannattaa Kokoomusta, RKP:tä tai Keskustaa. Eihän ole edes teoriassa mahdollista että SDP:n kansanalistusmetodit huipputaantumuksellisuuteen puettuna jättäisi mitään yhtymäkohtia normaalin ihmisen ajatuksiin.

Aurora Borin

Aikoinaan Mikael oli ylioppilaspolitiikassa kokoomuksen alipuulaakin sitoutumattomien porvareiden jäsen. Se vanhoista jäsenkorteista. Kaiken kaikkiaan kaveri hoiti hyvin yle pestin terävöitti ylen yhteiskunnallista näkyvyyttä jne. Monet työntekijätkin olivat tyytyväisiä. Mielenkiintoista että samat perusteet millä uutta johtajaa perustellaan olivat jo käytössä silloin kun Junger valittiin. Tarkoitan yhteiskunta suhteita ym. Onko Nokialla ja Microsoftilla eroa loppujen lopuksi?

Nätävästi Junger kaatui Vanhasen lautakasoihin, mutta kaveri seisoi työntekijöiden takana niin kuin hyvän johtajan kuuluukin.

Domanjana

Eikös 40+ vuotta riittänyt. Vai onko taas kyse sosiaalidemokraattisesta oikeudenmukaisuudesta, jossa enemmistönvalta on diktatuuria? Olisiko parempi että toteutettaisiin tämänkin demokratian vastakohdan, sosiaalidemokratian hengessä? Silloinhan pikkuinen demarivähemmistö saisi aina olla YLE:ssä ja Hesarissa.

Todetaan nyt vielä että nythän YLE:ssa on ammattijohtaja eikä puolueeseen sitoutunut kansanalistajademari.

Partiohavyton

YLE:n toimitusjohtajaksi on valittu Lauri Kivinen, 48, joka on toiminut Nokiassa vuodesta 1988 tähän päivään asti. Mikael Jungnerin kausi päättyy vihdoin vappuna. Suomi on normaali oikein länsimielinen maa.

Puhtaalta pöydältä alkaa uusi kausi. Eihän kenestäkään voi tulla uutta Tarja Halostakaan. Kommunismin valhekin hävisi mukavasti itsestään. Stalinistien kannatusta ei voida hyväksyä missään päin maailmaa. Meilläkään stalinismilla ei ole, eikä tule jatkossakaan milloinkaan olemaan yhtään mitään kannatusta.

Olemme osana vapaata voimakasta elinvoimaista mailmaa. Kohti osoitettua päämäärää. Kyllä meidän kelpaa taas. Hyvät uutiset seuraavat näin toisiaan. Mikael Pentikäinen, 45, aloittaa Helsingin Sanomien vastaavana päätoimittajana jo 1.4.2010. Lamat tulevat ja taas menevät. Hyvinvointia osataan kyllä vahvistaa yhdessä määrätietoisesti. Torjutaan aina samoin yhdessä pahoinvointia. Jatkuvasti tulee ikäänkuin syntyä uudestaan. Täällä ajassa olemme vain hetken. Ikuisuus on ääretön.

Matti O Koskela

Yle info:
Hallituksen tehtävänä on mm.
* yhtiön toimitusjohtajan nimittäminen ja erottaminen
* yhtiön muun ylimmän johdon valinta
* seuraavan vuoden talousarvion päättäminen
* yhtiökokouksen koolle kutsuminen ja siinä käsiteltävien asioiden valmistelu ja
* vuosittaisen toimintakertomuksen antaminen yhtiön toiminnasta Viestintävirastolle.

Hallitus nimittää myös sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat.

Hallituksen jäsenet 1.1.2008 -
Vuorineuvos, professori Kari Neilimo (puheenjohtaja 23.9.2008-)
Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula (varapuheenjohtaja)
Executive advisor Jouni Backman
Johtaja Gunvor Kronman
Toimitusjohtaja Juhani Pekkala
Senior partner, OTK Tuomo Raasio
Teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala

Eilisissä Ylen uutisissa Neilimön perustelut tj-valinnasta olivat selkeät ja uskottavat.

Journalismi kunniaan!

Sillälailla!
Talosta on ennenkin kunnon miehiä pantu pellolle ja turvat tukittu jos jonkin suomenmaalaisuuden nimissä ja punalipun pelossa vaihdettu hyviä johtajia. Ajat ovat kovat. Kirjailijat, journalistit ja muuten vaan humanistit älkää enää vaivautuko. Kauppatieteiden raudanluja oikeistosiiven teräväkatseinen maisterisaneeraaja sen olla pitää! Näinhän tuo kepulaisten kesäinen lautakasan alta kiirinyt uhkaus tietenkin realisoitui.

tuomokokko

Kivinen on ehta porvari. Muuhun tulokseen ei voinut tulla, kun kuunteli Eero Heinäluoman sydämistyneitä kommentteja radiosta - arvasitte varmaan - Ylen kanavalta.

Heinäluoma katsoi Jungnerin saaneen "kenkää". Ajatelkaa: määräaikainen työsopimus päättyy täsmälleen sovitulla hetkellä, ja se tulkitaan demaripiireissä potkuiksi!

Ylen linnakkeen menetys herättää varmasti katkeruutta SDP:ssä. En muista, milloin radiojohtajana olisi toiminut muu kuin vasemmiston leiristä poimittu henkilö.

Domanjana

Toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella on nykyinen johtaja, sellaisella kuin pitääkin. Mitäköhän AY-hörhö Eero on ajatellut kun linnake menetetään pois kansanalistuskäsistä ja ei tule edes kommunismin tapojen mukaista 5 vuotista toimikautta ilman mitään tulosvastuuta. Nyt johtaja voidaan kenkäistä vaikka kesäkuussa ja se on ihan normaalia, loistava näin!

Masa Lahti

Ylen antama uutinen on hervottoman arvattu. Pikkupopulaatio, Suomi
leikkii suurvaltaa. Tässäkään emme nouse globaalista trendistöstä.
Turvallisia hinthanttareitten valintoja joka paikkaan johtajiksi. Jees jees...
Tehostamistoimet aloitetaan ajankohtaistoimituksista, kulttuurista nyt puhumattakaan.
Kansakunnan poikkiajattelijat, humanistipellet voivat väitellä turhautuneisuuttaan vaikka tohtoreiksi. Ei niitä voi päästää sivistyksen kaapnipäälle. Nuhteeton hapitus pätevöittää vaikka terveyskeskuslääkäriksi.
Tuo meni yli, anteeksi!
Terveyskeskuslääkärit ovat paikkansa ja palkkansa ansainneet!

Iloinen

melkein itki haastattelussa,kyllä niin paljon korpesi.
Missä laissa se on määrätty,että Suomen vaikutusvaltaisimman
nedian johdossa on aina demari,eikö se ole ollut poliittinen nimitys silloin ja näin ollut vuosikymmeniä.
Suurin osa kansaa ajattelee eri tavalla kuin demari
Mielestäni tv-ohjelmat ovat nykyisin niin huonoja,ettei
paljon viitsi katsoa.
Uusintojen uusintojen uusintoja,kunhan sieltä saneerataan
se turhin porukka pois,voidaan ehkä ostaa joskus jotain
uuttakin,eihän ne ylen toimittajat vissiin muuta enää itse
tee kuin nämä A-alkuiset vaahtoamiset.
En suinkaan vastuta sitä,että epäkohtiin tartutaan,kunhan se tapahtuu tasapuolisesti.
Ehkä suomalaiset vielä ryhdistäytyy ja onnistuu heittämään
myös ruotsin sille kuuluvaan asemaan.

Kim Lindblom

Itseäni ainakin ihmetyttää se kuinka ns. vasemmistopuolueet* tuomitsevat Mikael Jungnerin de facto erottamisen YLE:n toimitusjohtajan paikalta poliittisena päätöksenä. Ovatko siis SDP ja Vasemmistoliitto sitä mieltä, että sosialidemokraatti Jungner nimitettiin vuonna 2005 ei-poliittisena päätöksenä ja pelkästään osaamisensa perusteella? Vai onko niin, että poliittinen päätös on hyväksyttävä silloin kun sosialisti saa veronmaksajilta jotain - mutta ei silloin kun tämä ei saa jotain?

*) Sisäisen sosialistinsahan ovat löytäneet myös ns. porvaripuolueet siihen sisältyvine verokorotuksineen, yksityisomaisuuden pakkolunastamisineen ja kauppakeskusten rakentamiskieltoineen.

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

Vieras

Kehittyvien Maakuntien Suomi kosti Jungerille näppärästi ja pystyy nyt vierittämään poliittiseen nimitykseen liittyvän kuonan kokoomuksen syliin. Loistava operaatio kepulta ja YLEn johtoon Vanhasen selänpesijänä kunnostautunut nolla. Johan se Junger YLEn uudistikin, joten nyt on poliittisten johtajien vuoro kumarrella päättäjille seuraavat parikymmentä vuotta.