Torstai 25.4.2019

Hummer-maastureiden taru ohi

Luotu: 
25.2.2010 09:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Amerikkalainen General Motors ilmoitti myöhään keskiviikkoiltana lopettavansa jättikokoisten Hummer-maastureiden valmistuksen. Hummerin myynti kiinalaiselle Tengzhongille lopulta kariutui.

Tengzhongin mukaan Kiinan hallitus ei vastoin ennakko-odotuksia hyväksynytkään kauppaa.

GM lupasi jatkaa yhteistyötä Hummerin työntekijöiden, kauppiaiden ja alihankkijoiden kanssa. Yhtiö vakuutti jatkavansa takuiden kunnioittamista ja toimittavansa jatkossakin varaosia ja huoltoa Hummerien omistajille.

Kaupan kariutuminen on jälleen uusi takaisku GM:lle, joka saneerattiin viime vuonna sen ajauduttua konkurssiin. Viimeksi GM kaavaili myyvänsä Saturnin Penske Automotive Groupille, mutta kauppa kaatui syyskuussa.
GM ja Tengzhong tekivät myynnistä aiesopimuksen jo kesäkuussa.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

"Osin vahinko"?

Mitä osaa jäit suremaan jäi hivenen epäselväksi?
Sotateollisuus vaiko naisten malli?
Ihanko oikeasti on vahinko jos armeijalle suunniteltu malli katoaa markkinoilta? Jääköhän nyt USAn armeijalle muuta kuin jalat alleen?

kpyora

H1 on se vahinko. Alusta sopii hienosti moneen siviilikäyttöönkin. Mm loistava alusta pieneksi pelastusajoneuvoksi tai ambulanssiksi. Jenkkien käyttämä bensakonevalikoima vain on surkea.

kpyora

H3 ja H2 ovat aivan selviä tapauksia. Hiukan räyhkämmän näköisiä katupirssejä, jotka eivät ole nyt muodissa. H1, joka on lähellä HMMWV:tä on sitten toinen juttu. Jos tuo linja ajetaan alas, niin se osoittaa puolustushaarojen lopullisesti siirtyneen kehittyneempiin keveisiin ajoneuvoihin.

Vieras

Ja sinäkö tiedät mikä on jollekkin toiselle turha ja mikä ei?
Esim nämä paljon parjatut citymaasturit, vaikkeivat olekkaan täysverisiä maastureita niin ovat silti varsin kelpo vetureita, oli sitten perässä asuntovaunu, venetraileri tai muu peräkärry, samoin hunokuntoisilla mökkiteillä ja jopa hesan auraamattomilla kaduilla ihan riittävän etenemiskykyisiä pelejä.

kpyora

Kun on viimeisen kuukauden katsellut liikennettä Helsingissä, niin ihmettelen jälleen kerran, miksi joku ostaa muun kuin SUV:n sinne. Pikkuautot ovat vaarallisia, eivätkä niiden ominaisuudet riitä edes kaupunkiin näillä leveysasteilla.

Jopa SAAB'n ajo-ominaisuudet ovat tiukoilla välillä! Perheautoista V70 nelivedolla ajavat eivät valita. ;)

Päätellen brankkarien kommenteista, olisi maastoautoalustaiselle pienelle pelastusautolle käyttöä myös Helsingissä. H1 taitaa vain olla turhan leveä? Neliveto Vito, Land Rover jne, ovat hyviä autoja sekä viranomaisille että siviileille joka säällä.