Maanantai 18.2.2019

Vanhasen maitolasi meni nurin: Boikotoi S-ryhmää

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.3.2010 18:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Vanhanen pettyi HOK Elannon maitoratkaisuun.

Pääministeri Matti Vanhanen vaihtoi ruokakauppaa, kun ei löytänyt maitohyllystä enää sitä, mitä oli tottunut valitsemaan. Vanhanen kertoo ikävän yllätyksen tuottaneesta kauppareissustaan ja 25 vuotta kestäneen asiakassuhteen päättymisestä perjantaina kirjatussa blogissaan.

-Hyllytilaa on kyllä metreittäin, mutta joku muu on halunnut tehdä valinnan puolestani. Nyt sitten totuttaudun toiseen kauppaan. Sitä valinnan vapautta kukaan ei kuluttajalta vie, Vanhanen kirjoittaa.

Vanhasen päätös seurasi uutista, jonka mukaan S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto vaihtaa Valion perusmaidot Arla Ingmanin tuotteisiin kaupoissaan. Vanhasen blogikommentin perusteella hän boikotoi nyt siis S-ryhmää.

Vanhanen halusi kertoa asiasta, koska hallitus oli juuri keskustellut kilpailulaista ja siitä, miten varmistaa tuotteiden pääsyä markkinoille ihmisten valittavaksi.

-Sen osalta todettiin, että kilpailulakiin ei nyt tulisi pykäliä, vaan luotetaan siihen, että kauppa vapaaehtoisesti huolehtii markkinoille pääsystä, Vanhanen kertoo keskiviikkoisen iltakoulun keskustelusta.

S-ryhmä vastasi tänään maitopäätöksestä nousseeseen kohuun, että sen myymälöissä myymä maito on yhä suomalaista.

Onko maidolla väliä? Ota kantaa US-kyselyssä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras mies vasemmalta

Kyllä on kiva kun voi käydä hakemassa maitoa niin, ettei tarvitse kompastua tuppeensahatun pääministerin tuhka ka ka saan. En usko, että Ingman tuosta pääministerin poikotista paljon välittää.

Ilmeisesti MKT on ohjastanut ministeriä tuon blogittamisen suoltamiseen.

Mä aion ostaa Ingmanin tuotteita Matinkin edestä :)

Vieras

Uskomatonta, että valtion päämies ottaa julkisesti kantaa siihen mitä tuotetta kuuluu käyttää. Valio voisi maksaa Vanhaselle sponsorirahaa.

Muutenkin:
1. Valiolla on ollut pitkään suomessa lähes monopoliasema suomessa
2. Suomessa ruoka on kallista ja nythän sen hintoja saadaan alas, kun markkinoilla on aitoa kilpailua
3. Ingmanin maito on pääosin suomalaista. Vain muutama % on ruotsalaista
4. Ingman maksaa tuottajille Valiota paremmin ja lisäksi pakkauttaa vielä ruotsalaisen maidon suomessa
5. Ingman maksaa verot suomeen
6. Ennen Valiota oli HOK:n hyllyssä Ingman - eli tilanne elää kilpailun mukaan

7. En käsitä, että samaan aikaan vaaditaan hintoja alas ja kuitenkin halutaan monopoliasema yrityksille ja vielä, että Pääministeri ottaa kantaan miten markkinoiden tulee toimia ja mitä tuotetta suosia... Valion tehtävä on hoitaa yritystään niin, että se on tehokas ja kilpailukykyinen mihin ei aiemmin monopoliasemassa ole ollut tarvetta

Vieras

Aivan uskomantonta. Matti Vanhanen on sotkenut Suomen talouden perinpohjin ja nyt menee kuppi nurin yhdestä maitopurkista, joka on väärää merkkiä.

Viimeksi olen nähnyt samanlaista S-marketissa, kun yksi noin 5-vuotias heittäytyi lattialle huutamaan kovaan ääneen, kun juuri silloin ei ollut Danonen lastenrahkan mielimakua hyllyssä. Äitinsä koetti tarjota toista makua, mutta lapsi vaan makasi lattialla huutaen, mutta kun mä en haluu.

Vähän tuota olen Matti Vanhasen henkistä tasoa jo aiemminkin epäillyt.

Mila F

Ei se maito vaan se, ettei suurella kauppaketjulla ole oikeutta valita mitään asiakkaan puolesta. Kauppaketjut ovat olemassa asiakasta varten eikä päinvastoin.

HOK-Elanto yrittää ajaa sisään tilannetta, jossa se voi supistaa valikoimia päättämällä asiakkaan puolesta vähän joka tuoteryhmässä. Se vaikeuttaa uutuustuotteiden pääsyä HOK-Elannon kauppoihin, poistaa pienten yritysten tuotteet ja paikalliset erikoisuudet hyllyiltä. Se on kaupalle kaikkein edullisinta, mutta kuluttajalle ei. Erityisesti erilaisten juhlasesonkien aikana huomaa sen, että HOK-Elanto suuntaa kuluttajan ostoksia tarjoamalla vain etukäteen valittuja ja karsittuja tuotteita. Kannattaa seurailla.

Karrikoituna kuluttajan puolesta päättäminen johtaa siihen, että kaupparyhmä voisi ennakkoon tilata kumisaappaita kokoa 40 ja sitten me kaikki riennämme ostamaan sellaiset, koska muita ei ole saatavilla. Muutenkin HOK-Elannon touhut muistuttavat ihmeen paljon suunnitelmataloutta.

Oscari

Kaikki kaupan ketjut päättävät kuluttajan puolesta. Niin tekee S-kaupat kuin K-kaupatkin. Ei ne salli suuria poikkeuksia valinnoissa.

Itse tosin suosin köyhänä Lidll'in tuotteita. Ovat laadukkaita ja tosi edullisia. Niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin.

Mila F

Olet oikeassa tietysti. Tuo minun juttuni oli niin karsittu. Minulla on tilaisuus seurata Citymarketin, Prisman, Tarjoustalon, Lidlin ja paikallisen K-Marketin maailmanmenoa. Käyn niissä kaikissa tarpeen mukaan.

Ainoa paikka, jossa asiakkaalla ei ole mitään merkitystä, on Prisma. Jos joku sesonkituote, esim. jouluna loppuu, sitä ei tilata lisää, koska meille tulee kuorma vain kerran viikossa ja sitten on joulu jo ohi tms. asiakas on välttämätön paha -kuolemattomuuksia. Ja jos niin olisi käynyt vain kerran, mutta kun se sattuu omalle kohdalle usealla eri osastolla, useassa eri tuoteryhmässä ... Siksi karvat nousevat pystyyn myös tästä etukäteisvalinnasta.

Valio saa puolestani ruveta töihin ja hankkia asemansa markkinoilla siinä missä muutkin, mutta kaupalla ei ole oikeutta rajata kilpailua näin kapeilla markkinoilla. Ymmärtäisin, jos valinnan joutuisi tekemään kymmenistä eri merkeistä, mutta tässä on kysymys pelkästä kilpailun rajoittamisesta.

salakankee

kyllä kauppias on vielä herra ja hidalko omassa kaupassaan ja päättää tasan tarkkaan mitä siellä myydään ja mitä ei!
Kuluttaja tekee valintoja, joiden seurauksena kauppias osaa pistää parhaat tavarat oikeille hyllyille.
Esim. Alko tekee sitä koko ajan näin alkuvuodesta. Oliko tuttu pullonne hukassa? Se on siirretty joko taaemmaksi tai etemmäksi, ihan sen perusteella kuinka ahkerasti olet siellä sitä hakenut...(liian harvoin? :))
Tällaista on markkinatalous! Ei mitään ihme junttausta

EP

Siis Keskustalle eivät kelpaa Ingmannin maidontuottajat!! Aika paha jos vain osa Suomen lehmistä on kelvollisia!! Ingman on kuitenkin alueellisesti huomattava maidonostaja. Siis Matin mukaan II luokan Suomalaisen maidon....

salakankee

hän ottaa liian herkästi kantaa asioihin joihin hänellä on liian vähän tietopohjaa. Samanlainen kuin Siku Anttila. Pää märkänä antaa kommentteja kanssa asioista, joihin ei ole mitenkään viitsinyt edes paneutua! Noloa. Osoittaa huonoa maisteriutta tai jopa oppimattomuutta!

Mielestäni vähin mitä Vanhanen voisi tehdä on pyytää anteeksi Ingmannin maidontuottajilta, suorassa tv-lähetyksessä!!!
"Olin väärässä.."!

Huolestunut kansalainen

Onkohan Keskustassa yhtään koko Suomen kansan etua ajavaa, epäilen suuresti? Vanhanen on ehdottomasti suurin syyllinen Suomen nykyiseen alennustilaan.
Missään asiassa Hän ei pysty kantamaan Hänelle kuuluvaa vastuuta. On aiheuttanut koko kansakunnan moraalin laskun, näyttämällä erittäin huonoa esimerkkiä, muun muassa vaaliraha kokouksista ja keräilystä hämäräperäisten liikemiesten kanssa. Pitikö valehdella, ei auta selittelyt etteihän sitä kysytty, olisi reilusti myöntänyt heti että osallistui ko. kokoukseen, asia olisi ollut sillä selvä.

Entä kaikki epäselvyydet Nuorisosäätiössä, miten Vanhanen voi hoitaa meidän muiden varoja, kun Nuorisosäätiön raha-asiat täysin sekaisin, ei edes kirjanpito kunnossa, ei niissäkään asioissa vastuun kanto kykyä. Viimeisenä missä Miehen selkäranka, tehdään treffit naisystävän kanssa Netissä, kuitenkin muunneltua totuutta, että treffit tehtiin Ikeassa. Ei treffien teossa Netin kautta, tai Ikeassa ole mitään tuomittavaa. Oliko jotain hävettävää kun täytyi taas kertoa muunneltua totuutta? Entä täytykö usean kuukauden seurustelun jälkeen, seurustelu lopettaa testiviestillä, eikö ollut Miestä lopettamaan seurustelua kasvokkain? Lisäksi pitää käydä oikeutta, kuitenkin ainakin välillisesti X naisystävää vastaan.
Miten tämmöinen moraaliton Vanhanen, voi edelleen johtaa maatamme, moraali ei kansalaisilla paranne ennen kuin Vanhanen poistuu kuvioissa. Keskusta Kalli, etunenässä on ollut erottamassa YL:n toimitusjohtajaa, kun tutkiva toimittaja uskalsi tuoda esiin Nuorisosäätiön epäselvyydet.
Nuorisosäätiön asioita tutkivat nyt viranomaiset, toivottavasti puolueettomasti. Sitä ns. lautakasaa ei ole selvitelty, muuta kuin Vanhasen toimesta, sillä ei ole mitään todistusvoimaa, sehän lautakasa voi olla mitä tahansa.
Onneksi emme ole vielä joutuneet samanlaiseen sensuuri yhteiskuntaan kun Pohjois-Korea, Keskustan kovista yrityksistä huolimatta, viimeisin yritys oli nämä eläinrääkkäykset.

jussi vaarala

Eläinaktivistit: Tarhojen ongelmat ovat lain sallimia
julkaistu tänään klo 19:58, päivitetty tänään klo 20:13

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran turkistiloille tekemät tarkastukset eivät ole Oikeutta Eläimille -yhdistyksen mukaan riittäviä. Kuvamateriaalin julkistaneen yhdistyksen mukaan Eviran tiloille tekemät tarkastukset eivät ratkaise turkistarhojen ongelmia.

Yhdistys toteaa, että turkiseläinten huonot olot ovat lain sallimia. Eläinaktivistit katsovat, että maa- ja metsätalousministeriön säädökset ovat ristiriidassa eläinsuojelulain kanssa. Säännöksissä ei ole huomioitu eläinten käyttäytymistarpeita.

- On laillista pitää eläimiä alle neliömetrin verkkopohjalla koko elämänsä ajan. On laillista, että eläimet muuttuvat apaattisiksi tai juoksevat ympäri häkkiä uudestaan ja uudestaan, koska niillä ei ole mitään tekemistä, toteaa Noora Mäkilä Oikeutta Eläimille -yhdistyksestä.

YLE Uutiset

Vieras

Nyt voi koko kansa ottaa mallia Vanhasesta ja laittaa S-ryhmän boikottiin. Tämä maitotapaus on lievimpiä boikottisyitä.

S-ryhmä sekaantuu kunnallispolitiikkaan, koska kunnallispoliitikot ovat sekaantuneet S-ryhmään. Tällä tavalla ei saavuteta tervettä kilpailua.

Kai Puro

Eikös Matti ollut ennen viime eduskuntavaaleja Suomen kaikkien aikojen suosituin pääministeri? Keskustan kannatuskin oli ylivoimaisesti suurin ennen kaukana virhemarginaalien ulottumattomissa tulevia Sdp:tä ja Kokoomusta.

Avioeron jälkeinen alamäki. Eiköhän tuo ole monilla muillakin tuttua.

Tai sitten kaikki on vain Kokoomuksen vikaa.

Oletteko huomanneet: Kaikki hallituksen hyvä tulee Kokoomuksen suusta ja paha vieritetään Keskustalle? Kaikkihan ne yhdessä sovitaan!

Bob Helsinki saa hyvät rahat...

Nollåtta

vanhanen boikotoi s-ryhmää kun siellä myödään suomessa lypsettyä ja suomessa valmistettua maitoa? okei, mutta niin myydään monessa muussakin kaupassa, myös lidlissä.

se että s:ssä myydään arla-ingmanin suomalaisen maidon lisäksi arlan ruotsalaista (joka sekin valmistettu suomessa) taas on sitä vanhasen kaipaamaa kuluttajan valinnanvapautta.

Kai Puro

Arla Ingman maksaa suomalaisen maidon myynnistä tulevista tuloista veronsa Tanskaan. Vähän niin kuin Sampo Pankkikin.

Kaikki Valion voitot puolestaan verotetaan Suomessa. Tulot jäävät myös maahan, vähän niin kuin muissakin osuuskunnissa. Pankeista esimerkkinä tuo oma pankki eli Osuuspankki.

ollisaarinen

Olin sairaalassa päiväleikkauksessa ja naapuripedissä virui suomalainen mies. Kun lounaalla tarjottiin rasvatonta maitoa nousi tuo rampa lähes seisomaan ja huusi: "Minä tahdon punaista maitoa! Punaista maitoa!"

Niinpä. Ajattelin nousta hänen rinnalleen vaatimaan: Minä tahdon punaviiniä!

Mutta en tohtinut, sillä olisin loukannut jonkun lähes uskonnollista vakaumusta.

Vieras

Valio on tuhonnut toiminnallaan itsenäiset meijerit yksi kerrallaan. Sanelupolitiikallaan uhkaillut toimitusten vaikeutumisesta, jos kilpailijat saavat liikaa tilaa tai kauppias polkee hintoja. Esimerkki uhreista on edesmennyt Maitomaa. Ingmankin olisi mennyt, ellei olisi saanut Arlaa tuekseen. Valio tulisi pilkkoa pikaisesti.

Ilo havaita, että löytyy lopulta riittävän iso vastapeluri kaupan suunnasta, mikä uskaltaa laittaa tavarantoimittajan sille kuuluvaan lokeroon.

Vieras

Meillä ainakin esim prismasta löytää valion maitoo ainaki puolentoista litran tölkkinä. En tiiä sit missä kioskissa se on käyny että ei oo valioo saanu. Ja onhan se selvää että pienemmässä kaupassa ei oo niin suuri valikoima maitotuotteita kuin isommassa ja on sitten vaan vaikka sitä ingmanin maitoo. Mut että yhden kaupan perusteella rupee boikotoimaan koko s-ryhmää.. haha.. onnee vaan vanhanen.. hyvä tietää niin ei asioida samois kaupois eikä vaan vahingossakaan koskaan törmätä siellä :D

Vieras

Lopetahan jo. Eikö tässä maassa ole muita ongelmia, kuin maito. Moni vanhempi katselee tarkkaan, kuinka paljon maitolitra maksaa, ja päätyy usein halvempaan, mikä ikävä kyllä on Arlan maitoa. (Sorry Lehmä) Olisikohan pääministerin käytävä ainakin kerran elämässä katsomassa, mitä tuotteita esimerkiksi eläkeläiset ostavat? Tutkimuksen jälkeen voisi tehdä poliittisia johtopäätöksiä ja erota tai vaihtoehtoisesti muuttaa poliittista suuntausta.

SEPPO LEHIKOINEN

käsittelemätöntä maitoa, eli suoraan navetasta. Minua epäilyttää jo Valion maitotölkin kuvatukset, jotka olevinaan lienevät lehmiä. Minusta ne näyttävät Disneyn Heluna-lehmän ja Pluto-koiran sekasikiöiltä. Onko siis Valion maitokin yhtä luonnotonta tavaraa? Kuitenkin pakon edessä joudun ostamaan tölkkimaitoa ja ennenkaikkea kotimaista, koska haluan suomalaisten maitotilojen pysyvän jaloillaan. Mutta oman lehmän hankkisin mieluiten, jos vain olisi mahdollista.

Vieras

ei riitä että kepu vie veronmaksajien rahat omien kannattajien tukiaisiin,nyt ne yrittää määrätä mitä tuotteita kauppa saamyydä,taitaa olla tuntematon käsitys kepulaisilla vapaa kilpailu.

gröna

Aletaan boikotoida, aletaan boikotoida; suomalaisuutta!
Arla/Ingmann on suomalainen yritys, osittain!
Niin myös Nokia, Kone, Metso,Stora Enso, Orion,Outotec,Biohit, Biotie.....jne
Maitoa juodaan jatkossakin, suomalaista!
Jos kepulainen ministeri sitä epäilee, niin epäilköön!

Kaija k

Maito ja turkistarhaus kommenteillasi olet osoittanut olevasi vielä (ainakin osittain) suomalaistenkin pääministeri. Ei kaikkien maaseutu-elinkeinojen harjoittajien tarvitse lyödä hanskoja tiskiin edes (viher)stalinistien ja propagandan edessä.

Gregor S.

Arlan maito on suomalaista, joten Vanhanen otti pultit siitä, että joku rohkenee poistaa valikoimastaan Valion kalliit maidot. Vanhanen käyttää medianäkyvyyttään ja vaikutusvaltaansa yhden jalostajan hyväksi, mutta miksi? Riippuuko Valion seinällä paljonkin vaalirahataidetta?

Vieras

Sitä kutsutaan markkinataloudeksi Masa!
Kuluttajat voittavat kun saavat yhtä hyvän tuotteen mutta halvemmalla. Haluan kuluttajan kiittää S-ryhmää ja Arla/Ingmaninkin paremmasta ja halvemmasta maidosta!

Masa vois jatkaa lautakasan jemmamista. Vanhanen on muutenkin tehnyt tarpeeksi hallaa suomen taloudelle joten parempi vaan jos olisi ihan hiljaa.

Partiohavyton

Ingmanin myymä maito on peräisin suomalaisten tuottajien tiloilta. Vain noin yksi prosentti markkinoilla olevasta maidosta on tuontimaitoa ja kaikki maito on tullut täällä suomalaisesta meijeristä kauppoihimme.

Mitä sitten tämmönen poikamies voisi löytää New Yorkista.
Lidl ja K-kauppa tai suoraan Prismaan? Aina löytyy maitoa.

http://www.youtube.com/watch?v=3VUbL-Rfszg

Tappi

Ei pääministerimme ole kovinkaan kiivaasti kauppaa vaihtanut perunoiden kotimaisuusastetta kohottaakseen. Viime vuosikin yksi parhaista juures- ja mukulavuosista, vaan ei keskusliikkeille kelvannut edes eurolla 10 kg:n säkki. Puolasta piti tuoda, ja Matille maistui.

vanhus

Eu ei helpottanut Suomessa kuluttajan asemaa ihan Eu-tasolle kansalliset kepulaiset vastustavat tätä.
Miedän on edelleenkin pakko maksaa joka litrasta, jonka suomijussit lypsävät. Kiitos EU:n miedän ei sentään ole pakko tuota maitoa juoda, vaan voimme ostaa halvemmalla muuta maitoa, jota tuo järjetön kansallinen tuki ei rasita.

salakankee

"mm. Arla Ingman -piimät sisältävät terveysvaikutteista L. reuteri -maitohappobakteeria, joka toimii osana suoliston luonnollista, hyödyllistä bakteeristoa tasapainottaen vatsan toimintaa sekä lisäten vatsan ja suoliston vastustuskykyä."

jussi vaarala

kaikki kaupat valitsevat mitä he hyllyihinsä ottavat

ja se pitäisi siihen asti sallia - kunnes kauppa ei valitsekaan kepulaisten kivijalkatuotteita

sitä paitsi - maitoa saa kaikista kaupoista

ei pääministeri voi mennä sanelemaan eikä edes ohjailemaan kuluttajia esimerkillään jonkun kaupparyhmittymän puolelle toista vastaan

s-ryhmä voisi tehdä kyselyn kilpialuvirastolle onko pääministeri haitannut vapaat kilpailua

ja oikeuskanslerin pitäisi tutkia onko Vanhanen käyttänyt virka-asemaansa väärin

marjaleenakuronen

Olen aina ostanut ja ostan vastakin Ingmannin, nykyisin
Arla-Ingmannin tuotteita, koska ne ovat hinta-laatu-
suhteeltaan parhaimpia kaupassa.

Esimerkiksi Ingammin jäätelö on aitoa suomalaista,
jonka voito jää Suomeen.
Valiohan myi jäätelöosaston ulkomaille, muistaakseni
Nestle'lle, eipä Vanhanen boikotoinut sitä.
Ja edelleen jäätelöä markkinoidaan Valion jäätelönä
(joka mielletään suomalaiseksi)vaikka kaikki voitot
menee ulkomaille. Hieman epärehellistä.
Vanhasen mielestä siis pienet meijerit kaatukoot
Valion tieltä. Ei lainkaan haiskahda MTK:lle!
Mutta koska Vanhanen kuuluu inhokkilistani kärkeen,
niin maitoon tuli lisää nautintoa.
Kippaanpa tässä Reunaut'ia sen kunniaksi!

Vanhanen todistaa oikeaksi kauan epäilemäni asian,
ihminen osaa töpätä kunnolla myös selvinpäin!

h.j.j

Hauskaa kun työelämässa pitäsi nostaa eläkeikää että valtio eimene nurin. Samaan aikaa Vanhanen huutaa vapaata kilpalua, mutta kun HOK- ELANTO ajatelee kuluttujaa niin meidän pääminteri boikotoi kauppaketjua sen takia.
TOSI FIKSU VETO, VAIKKA EIHÄN SITÄ VOINUT MUUTA ODOTAA KUN TYPERÄN KOMENTTIA VANHASELTA. Se siitä ja kilpalusta.

Tappis

Viime vuoden juures- ja mukulasato oli erinomainen. Kuitenkaan suomalaisen viljelijän tuotteet eivät kelvanneet keskusliikkeille edes näennäistä korvausta vastaan. Puolaan sun muualle tehdyt sopimukset velvoittivat, joten tunkioille kärrättiin vähintään satojatuhansia tonneja kotimaista tuotantoa. Tämä on jatkunut jo pitkään, mutta Matille on uuniperuna maistunut.

"Sen osalta todettiin, että kilpailulakiin ei nyt tulisi pykäliä, vaan luotetaan siihen, että kauppa vapaaehtoisesti huolehtii markkinoille pääsystä, Vanhanen kertoo keskiviikkoisen iltakoulun keskustelusta."

No, johan vitsiä ovat hallituksessa vääntäneet! Onko Vanhanen koskaan yrittänyt saada tuotteitaan kauppojen hyllyille? Helpompaa on saada kunnon suomalainen tuote myyntiin Keski-Euroopan markkinoille kuin kepulien räätälöimän kartellin hyllyille.

Tällä kertaa Matin kynä vikisee sokkona kun Valio vie -- ihan suomalaista maitoahan se Arla-Ingmann on.

Ota, Matti, iltapalaksi ruisleipää savusiialla, ja palaa siitten asiaan!!!

jussi vaarala

" Onko Vanhanen koskaan yrittänyt saada tuotteitaan kauppojen hyllyille? Helpompaa on saada kunnon suomalainen tuote myyntiin Keski-Euroopan markkinoille kuin kepulien räätälöimän kartellin hyllyille. "

ehkäpä kyse onkin siitä että maitoasiassa kauppa meni ja potki kartelliaisan yli

ROOSTER

Niin, tästä ei suuremmista asioista sovittaessa ollut puhetta vallan peräkamarissa. Meni vissiin yli sietokyvyn. Miten into riittää räyhätä jostain kotimaisen maidon jakelijasta kun ei isompiin asioihinkaan ole jaksanut tarttua?

Mitä kommentteja häneltä on kuulunut maahanmuutosta, työttömyyden kehityksestä tai elinkustannusten noususta?

salakankee

Kepuahan pidettäisiin USA:ssa lähinnä jonakin kummallisena itäeurooppalaisena kommunistipuolueena. Ei mitään eroa.
Kepulaisuuden tapa kontrolloida koko yhteiskunnan perusrakenteita, on hyvin lähellä sosialismin ideoita paitti että se tietysti urpilaisia korpee, kun kilpaileva puolue taistelee samoilla eväillä paremmin menestyen. On tämä ihme maa tämä Suomi, ihan naurattaa kun hiemankin pohtii...

mahahaavaahava

miten on mahdollista, että maan pääministeri näin heittää lokaa ahkerien Ingmanin tuottaja-tilojen niskaan? Ottais nyt kerrankin ja kysyis asiantuntijoilta puolueessaan ennenkuin avaa suunsa... Tai ehkä olikin näin tehnyt ja asialla on MTK-mafia?

Onneksi on tuo laktoosi-intoleranssi niin maitoasiat ei juuri hetkauta...

simo L

Boikotit tms protektionismit osuvat lopulta aina omaan nilkkaan. Mitä suomalaiset siitä tuumaisivat, jos Ruotsissa alettaisiin syrjiä Nokian puhelimia, koska on oman maan Ericssoneja tarjolla? Tai vaikkapa paperiamme jossain maallemme tärkeässä vientimaassa.

Make Poison

Tietysti HOK-päätäs kaventaa kuluttajan valintamahdollisuutta. Tuottaako Ingman maitoa muuhun kuin jäätelöihin. Ostamalla Ingman-Arlamaitoa alkaa Suomeen tulla yhä enemmän Ruotsi-Tanska-Viro-maitoa. Juuri näissä pienissä asioissa kannattaa olla tarkkana ja valita niin, että työ pysyy Suomessa. Osuusmeijerit ovat ja pysyvät Suomessa. Kaikki kunnia suomalaisille Ingman-Arla-meijereille ja niiden ketjujen suomalaisille työtekijöille. Mutta periaate on periaate. Olen ostanut S-kaupasta. Onkin hyvä vaihtaa välillä kauppaa ja huoltoasemaa ja katsoa miten kilpailija asiat järjestää. Toivottavasti HOK-edustajat, joilla osalla taitaa olla muistissa e-osuuslikkeen kohtalo, tiedostavat, että historia saattaa toistaa itseään. En mene HOK-kaupaan ennen kuin siellä on myös Valion maitoa, ja nimeomaan RASVATON HYLA-MAITO!

Duunari,

Jonkin aikaa sitten oli TV:ssä juttu. Maajussit hakivat ruotsista maatalouskoneita, kun kruunu on halpa. Tyytyväisenä myhäilivät ostoksiensa halpuutta.

Toimittaja kertoi, että maitoyhtiötkin hakevat maitoa sieltä, kun kruunu on halpa. Haskat oli ilmeet tukiaisilla.

Tasan ei käy onnenlahjat.

Kotimaista suosiva kaupunkilainen

Kyllä se vaan ihmetystä herättää, jos suomalaisessa kaupassa ei ole suomalaista maitoa suomalaiselta yritykseltä? Muita maita syyllistetään jopa liiallisesta kotiinpäinvetämisestä, mutta ei kyllä ikinä suomalaisia.
Kaikki kilpailutetaan viimeisen päälle. Taitaa nyt tulla ArlaIngmanille imago-ongelma, koska huomataan, että yrityshän ei maksa edes verojaan Suomeen? Missähän ne Arlan maidot nyt ovat, kun laivaliikenne on sekaisin? Ei kai vaan laivalla vanhenemassa?

arvieno

...mihin Vanhanen sitten lähtee maitoaan hakemaan kun Se Toinenkin kauppa vaihtaa joskus maitonsa muuhun kuin Valiolaiseen.

Eli kaupan vaihtoehdottomuus ei ole noussut vielä herran tajuntaan. Muutenkin kummastuttaa että pääministeri ajaa jonkun firman asiaa noin voimakkaasti, mahtaako olla tulossa taas apua vaaleihin joltakin kehittyvien maakuntien separaattoriseurakunnalta....

Tietämätön

Onko Vanhanen yhtä tietämätön valtion asioista päättäessään kuin ostospaikan valinnassa.

Ostaakohan Vanhanen esimerkiksi Pingviini-jäätelöä ja Vaasan leipomoiden leipää? Ei ihme, että Vanhanen eroaa pääministerin tehtävistä, kaikki aika menee sen selvittämiseen onko ostettavaksi aiotun tuotteen suomalainen yritys ulkomaanpellejen omistuksessa.

Herzog

Kokemus on osoittanut, että Suomen on tultava kriisin sattuessa toimeen omillaan. Maito ja siitä jalostetut tuotteet kuuluvat ehdottomasti peruselintarvikkeisiin!
Sitäpaitsi huhut kertovat tankkilaivojen seilaavan Arlan pakkaamoihin suoraan Baltian maista.

Vanhanen näytti esimerkkiä, aion irtisanoutua välittömästi OSUUSKAUPAN jäsenyydestä!

Vieras

Taloussanomissa oli seuraava: Kolme S-ryhmän alueosuuskauppaa on vaihtanut vuoden tauon jälkeen tuoremaidon pääasiallisen toimittajan Valiosta takaisin Arla Ingmaniin. Toisin kuin aiemmin toimittajan vaihduttua, myös Valion perusmaitoa myydään liikkeissä, jos hyllytilaa on.

Eli Vanhanen on aiemmin ollut S-ryhmän asiakas ja ostanut sieltä ilmeisesti Ingmanin maitoa. Valehteleeko Vanhanen vaihteeksi?

peweste

Matti Vanhanen toimi maittopurkki lausunnossaan ilmeisesti yksityishenkilönä.Hallituksessa hänen kantansa on aivan toinen.Siellä hän on vapaan kilpailun ja kannatavan tuotantotoiminnan takana.Matti haluaa sanoa, älkää tehkö niin kuin minä teen ,mutta tehkää niin kuin minä sanon.

Vieras

Mitä tämä Vanhasen mollaamiskampanja taas on? Vanhasta on ärsyttänyt aivan sama asia, kuin montaa muuta S-marketin asiakasta . Haluausin itse katsoa maitohyllystä minkälaista maitoa ostan! Haluan myöskin ostaa määräntynlaista leipää ja määrätynlaista lihaa tai kahvia. Jos sitä ei S-marketista saa menen toiseen kauppaan. Mutta en boikotoi kyseistä kauppaa. Kauppa saa valita mitä myy ja minä saan valita mitä ostan. Onneksi.

ROOSTER

Ulkomaalaisten kuva suomalaisista on varmaan kiltti, hyväntahtoinen ja naiivi - jonkinlainen iso lapsi.

Näistä Matin siviiliminään liittyvistä asioista sama kuva välittyy kyllä selkeästi. Poliittinen puhe taas on niin virkamiesnäkökulmaavusteista ptskaa ettei paremmasta väliä.

R-Karhu

Mielestäni kotimaisia tuotteita kyllä kannattaa suosia ! Niin tekevät myös ranskalaiset, saksalaiset, amerikkkalaiset jne. Jostain kumman syystä meille on annettu mahtikäsky (EU), ettei suomalaisia tuotteita saa suosia ja tästä on tietenkin aiheutunut se, että kiltit ja tyhmät suomalaiset suosivat pääosin ulkolaista tavaraa/työvoimaa/palveluita. Tästä tietenkin kilpailija-maamme nauravat partaansa ja Suomen valtio painuu kehitysmaan tasalle. Prismasta vielä sen verran, että käyn sekä sittarissa että prismassa ja täytyy sanoa, että ruokakori tulee Prismassa CM:ää huomattavasti halvemmaksi. Etenkin kirkkonummen Prismassa valikoimaaa on paljon, mjyyjät ammattitaitoisia ja kohteliaita ja myös talviurheiluvälineitä löytyi marteteista parhaiten. Espoon Prismasta ei ole yhtä hyvää sanottavaa, etenkään olarin prismasta. Kaikesta huolimatta jos valion maitoa ei saa S-ryhmästä, menen kyllä K-kaupan ja Lidlin asikkaaksi (myös lidlin maito on valion).