Tiistai 23.7.2019

Suomen mepit vastasivat lehdille: He sanovat ”ei” Kreikan lainojen keventämiselle

Luotu: 
9.7.2015 20:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula sanoo, että Kreikan velkojat ovat tulleet Kreikkaa vastaan jo liian monta kertaa.
|

Kuusi Suomen kolmestatoista europarlamentaarikosta ei ole valmiita Kreikan lainaehtojen helpottamiseen. Tieto selviää Lännen Median tekemästä sähköpostikyselystä. Kyselyyn vastasivat Jussi Halla-ahoa (ps.) ja Miapetra Kumpula-Natria (sd.) lukuun ottamatta kaikki Suomen mepit.

Lainaehtojen helpottamista vastustavat keskustan Hannu Takkula ja Paavo Väyrynen, kokoomuksen Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen sekä Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) ja Nils Torvalds (r.). Anneli Jäätteenmäki (kesk.) toteaa, ettei Kreikka selviydy nykyisistä veloistaan, eikä mahdollisen uuden paketin lainoistakaan.

– Velkojat ovat tulleet vastaan liiankin monta kertaa. Kreikka ei ole lunastanut lupauksiaan ja tekohengitys on nyt viimeistään lopetettava. Itse olen systemaattisesti vastustanut Kreikan tukipaketteja ja lisälainoja, toteaa Takkula.

Velkojen leikkaamisen puolesta liputtavat selvimmin Vasemmistoliiton Merja Kyllönen ja SDP:n Liisa Jaakonsaari. Kyllönen painottaa, että on myös velkojien etu tulla vastaan, kun taas Jaakonsaari huomauttaa jo kansainvälisen valuuttarahastonkin todenneen, ettei Kreikka voi selvitä veloistaan.

Lännen Median kyselyyn vastanneista mepeistä Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Heidi Hautala (vihr.) olisivat valmiita jonkinlaisiin velkojen uudelleenjärjestelyihin taikka laina-ajan pidentämiseen. Molemmat painottavat, että Kreikan on oltava aidosti sitoutunut uudistamaan talouttaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Joutkoski

Hoivaviettiä ei kannattaisi sotkea poliittiseen päätöksentekoon... Kun jalka pitää amputoida, lääkärin on turha epäröidä, miten potilaan elämä siitä kärsisi. Kreikan kohdalla sama tilanne, sääli on tällä hetkellä sairautta, säälikäämme omaa typerää sinisilmäisyyttä vuosia jatkuneeseen Eurooppalaisten veronmaksajien varojen ryöväämiseen. Aikansa kutakin.

Jarmo Hussi

Juttu on tynkä. Siitä puuttuu seuraava kappale: MEP:pien kannoista huolimatta on syytä muistaa, että ainoa puolue joka ei ole ollut myöntämässä Kreikalle tukipaketteja joiden leikkaamisesta puhutaan on perussuomalaiset.